Βουλή - Ένταση με παραλήρημα Πολάκη: Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η παράταξη του Κολοκοτρώνη - Fanpage

Βουλή – Ένταση με παραλήρημα Πολάκη: Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η παράταξη του Κολοκοτρώνη

Η διχαστική τοποθέτηση του πρώην υπουργού προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της ΝΔ – Οι διάλογοι Πολάκη με Πλεύρη, Αθανασίου και Μαρκόπουλο, αλλά και τα … εκατομμύρια στο Μαξίμου του Τζανακόπουλου – Πλήρης κάλυψη από Τσίπρα σε Παππά, σιωπή για Πολάκη

Σφοδρή σύγκρουση προκάλεσε στην Ολομέλεια της Βουλής η εμπρηστική τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη ο οποίος αποκάλεσε την ΝΔ ως παράταξη του δωσιλογισμού και του μαυραγοριτισμού.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας να εκτρέψει την συζήτηση από τις ποινικές ευθύνες του κ. Νίκου Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και το «Καλογρίτσας gate» εγκατέλειψε την γραπτή ομιλία και προχώρησε σε μια παραληρηματικού τύπου τοποθέτηση. Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η παράταξη των Κολοκοτρώνηδων, του Μακρυγιάννη και του Βελουχιώτη και η ΝΔ το κόμμα του Τσολάκογλου. Προειδοποίησε δε ότι η δεύτερη φορά Αριστερά θα είναι «πολύ διαφορετική».

Η τοποθέτηση του κ. Πολάκη προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της ΝΔ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της πλειοψηφίας Θάνος Πλεύρης υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν θα παρασυρθεί στον βούρκο του Πολάκη ωστόσο κάλεσε την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει ξεκάθαρη θέση για το αν την εκφράζει η χυδαία τοποθέτησή του βουλευτή της.

Οι διάλογοι έχουν ως εξής:

Θ. Πλεύρης: Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στην ΝΔ χαρακτηρίζοντας ως παράταξη δωσιλογισμού και μαυραγοριτισμού. Δεν περιμένω να ανακαλέσει την προσβολή του προς την παράταξή μας και τον κόσμο που την στηρίζει. Τον κ. Πολάκη τον αντιμετωπίζουμε ως εξής, όπως ιστορικά αναφέρεται το παράδειγμα του Αισώπου. Όταν ο χοίρος κάλεσε τον λέοντα για μονομαχία ο χοίρος κυλίστηκε στην λάσπη. Αυτό είναι ο κ. Πολάκης. Όμως σε λίγες ώρες θα τοποθετηθεί ο κ. Τσίπρας που πρέπει να απαντήσει αν η παράταξη της ΝΔ είναι παράταξη του δοσιλογισμού και μαυραγοριστισμού; Αν τον εκφράζει ο κ. Πολάκης.

Πρέπει να μάθετε να σέβεστε. Να μάθετε ότι είστε η παράταξη που έβλαψε περισσότερο από όλους την χώρα και την Δημοκρατία.

Π. Πολάκης: Χοίροι ήταν αυτοί που σαν σήμερα προ 69 ετών εκτέλεσαν τον Μπελογιάννη και τους συντρόφους του. Χοίροι και γουρούνια είναι αυτοί που στα νιάτα τους συμμετείχαν σε πορείες της ΧΑ όπως εσείς που τώρα το παίζετε δημοκράτης. Δεν ανακαλώ τίποτα γιατί η ιστορία κατέγραψε σε ποια πλευρά του ποταμού στάθηκαν οι δυο παρατάξεις από το 1821 και μετά. Υπάρχει η παράταξη των Κολοκοτρώνηδων, του Μακρυγιάννη, του Βελουχιώτη και υπάρχει η παράταξη των Κοτζαμπάσηδων και προεστών, των συνεργατών των Γερμανών και του Τσολάκογλου. Η παράταξη που από την μήτρα της βγήκε η δικτατορία των συνταγματαρχών. Άλλο εκφράζετε εσείς και άλλο εμείς.

Μ. Αθανασίου (προεδρεύων): Η ΝΔ άμβλυνε τις συνέπειες του εμφυλίου. Πήρε τις σωστές αποφάσεις βάζοντας την χώρα στην ΕΕ. Διατήρησε τις αρχές του Διαφωτισμού. Τα ηγετικά της στελέχη πολέμησαν όσοι λίγοι την δικτατορία. Τα συντάγματα καθιέρωσαν το κράτος δικαίου. Είναι η παράταξη που κράτησε την χώρα στην ευρωζώνη. Σήμερα με κυβέρνηση Μητσοτάκη διαχειρίζεται τις κρίσεις όλες με τον καλύτερο τρόπο. Πρέπει λοιπόν ο Πολάκης και όσοι ταυτίζεστε με τον Πολάκη να είστε προσεκτικοί με αυτή την παράταξη.

Θ. Πλεύρης: Ξέρουμε το ήθος του και τον διχαστικό του λόγο. Επιμένουμε, όταν θα έρθει ο κ. Τσίπρας να απαντήσει εάν τον εκφράζουν όσα είπε ο βουλευτής του.

Δ. Μαρκόπουλος: Να αποφασίσετε αν είστε κόμμα του κοινοβουλίου ή του πεζοδρομίου. Αυτά που ακούμε είναι σαν προκήρυξη του Κουφοντίνα. Ο κ. Πολάκης ως άλλος Ξανθόπουλος μας είπε ότι αναγκάστηκε να πάρει δάνειο για να ζήσει την οικογένειά του. Δεν μας ειπε όμως ότι πήρε το δάνειο από την τράπεζα Αττικής σε μια περίοδο που το απλό νοικοκυριό δεν είχε πρόσβαση στον δανεισμό.

Δ. Τζανακόπουλος: Φάρσα η υπόθεση κατά Ν. Παππά

Νωρίτερα, σε υψηλούς τόνους είχε κινηθεί και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, που στην ομιλία του με το ρόλο του εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για… εκατομμύρια που έρχονται και φεύγουν στο Μαξίμου:

«Η κυβέρνηση βρίσκεται στον απόλυτο πανικό. Απούσα από την διαχείριση της πανδημίας που σαρώνει και θερίζει. Πρώτη στον ρυθμό αύξησης κρουσμάτων και θανάτων. Αλλά παρούσα στην κατασκευή αυτής της υπόθεσης και συκοφαντίας για τον Νίκο Παππά» ανέφερε ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση θα κάνει τα παντα για να αλλάξει την ατζέντα. Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί μέσα από την στρατηγική έντασης να αποδράσει από την κατάσταση που ο ίδιος δημιούργησε. Σε αυτή την στρατηγική εντάσσεται και η σημερινή διαδικασία. Είναι η δεύτερη φάρσα μετά την φάρσα με την απόφαση κατά Παπαγγελόπουλου. Φάρσα είναι η εκδίκηση και ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο του κ. Μητσοτάκη στους καναλάρχες φίλους του. Δεν θα συγχωρήσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε και πέτυχε τον εξορθολογισμό και την ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ οι καναλάρχες για πρώτη φορά από το 1989 πλήρωσαν φόρο διαφήμισης και αναγκάστηκαν να πληρώσουν για τις συχνότητες που εσείς τους είχατε παραχωρήσει δωρεάν επι μια 25ετία».

Αναφορικά με την υπόθεση είπε ότι η πρόταση της ΝΔ «Στηρίζεται στις μαρτυρίες του κ. Καλογρίτσα. Δήθεν ο κ. Παππάς μεσολάβησε για να γνωριστεί ο κ. Καλογρίτσας με την CCC. Όμως ο κ. Τόμπρας λέει ότι ο ίδιος μεσολάβησε για την γνωριμία. Λέτε ότι ήταν εικονική η σύμβαση Τοξότης και CCC. Όμως αγνοείται ηθελημένα ότι υπάρχει απόφαση του Δικαστηρίου Ελβετίας που δικαιώνει την CCC και την οικογένεια Χούρι. Ο κ. Καλογρίτσας αποβλήθηκε από τον διαγωνισμό με υπογραφή δική μας».

Αναφορικά με την περίφημη υπόθεση με τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα είπε «Να θυμίζω ότι η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν αυτή που διαφήμιζε την περιοχή ως μεγάλη επενδυτική ευκαιρία;».

«Μιλάει η ΝΔ για αλισβερίσια, διαπλοκή και παράνομο πλουτισμό και για σχέσεις με επιχειρηματίες. Τα λέει αυτά η παράταξη του Κ. Μητσοτάκη και τα λέει αυτά στην Αριστερά. Βοά ο τόπος για επιχειρηματίες που μπαινοβγαίνουν στο Μ. Μαξίμου και εκατομμύρια που έρχονται και φεύγουν. Όλα αυτά θα έχετε την ευκαιρία να τα σκεφτείτε την ώρα που πρέπει» είπε κλείνοντας την ομιλία του.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: