Ο απολογισμός των θυμάτων, που αυξάνεται ώρα με την ώρα, υπερβαίνει πλέον τους 1.400, σύμφωνα με το Κέντρο Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης του Νεπάλ.
Η εικόνα του κατεστραμμένου μεγάλου πύργου Νταράρα είναι συγκλονιστική καθώς αποτελείται από θαμμένα σώματα, ερείπια και ένα σύννεφο σκόνης.
Το μνημείου του 19ου αιώνα, μετατράπηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σε σύμβολο της καταστροφής του ιστορικού κέντρου του Κατμαντού μετά τον φονικό σεισμό που συγκλόνισε τη χώρα.
Κάτοικοι και αστυνομικοί έσκαβαν με τα χέρια στα ερείπια τού πύργου για να ανασύρουν παγιδευμένους ανθρώπους. Μία ομάδα διασωστών αναπτύχθηκε αργότερα στα ερείπια του πύργου, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν είναι γνωστός ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται παγιδευμένοι.
Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων είδε τουλάχιστον δέκα πτώματα που ανασύρθηκαν από τα ερείπια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 50 άνθρωποι παραμένουν θαμμένοι κάτω από τους σωρούς χώματος και τούβλων.
Ο πύργος Νταράρα κατασκευάστηκε το 1832 και ανοικοδομήθηκε μετά τον σεισμό του 1934. Είχε ύψος 50 μέτρα και ήταν ένα από τα γνωστά μνημεία της πολιτισμικής κληρονομιάς του Κατμαντού, μαζί με την Πλατεία Ντέρμπαρ και την στούπα Σουαγιαμπούναθ. Πολλοί ξένοι επισκέπτες και Νεπαλέζοι ανέβαιναν τα 213 σκαλοπάτια του μέχρι την κορυφή του και τον εξώστη που εξασφάλιζε θέα σε ολόκληρη την κοιλάδα του Καμπαντού. Στον πύργο υπήρχε ιερό αφιερωμένο τον θεό Σίβα.
Η Πλατεία Ντέρμπαρ, το ιστορικό κέντρο του Κατμαντού, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, παρουσιάζει την ίδια εικόνα καταστροφής, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλά κτίρια έχουν καταρρεύσει σχηματίζοντας σωρούς τούβλων.
Τα κτίρια της Πλατείας Ντέρμπαρ κτίσθηκαν από τους βασιλείς της δυναστείας Μάλα ανάμεσα στον 12ο και τον 18ο αιώνες και σύμφωνα με την Unesco, αποτελούσαν το μοναδικό υπόδειγμα συμβίωσης του ινδουισμού, του βουδισμού και του ταντρισμού. σύμφωνα με την Unesco.
https://www.youtube.com/watch?v=80vSWUuuXUY