Απίστευτη Ανακάλυψη! Επιστήμονες εντόπισαν το χαμένο 8ο θαύμα του κόσμου που για αιώνες θεωρούνταν κατεστραμμένο - Fanpage

Απίστευτη Ανακάλυψη! Επιστήμονες εντόπισαν το χαμένο 8ο θαύμα του κόσμου που για αιώνες θεωρούνταν κατεστραμμένο

Η Μητέρα Φύση έχει έναν μοναδικό τρόπο να δίνει πίσω τα δώρα της. Για πολλά χρόνια, οι Λευκές Αναβαθμίδες της λίμνης Ροτομαχάνης στη Νέα Ζηλανδία ήταν χαμένες. Στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν το μέρος ήταν ένας κοινός προορισμός για τους τουρίστες, το ηφαίστειο Tarawera εξερράγη, σκοτώνοντας 120 ανθρώπους. Το μάγμα εξαπλώθηκε σε ακτίνα 17 χιλιομέτρων καταβροχθίζοντας τα πάντα μπροστά του, συμπεριλαμβανομένων των Λευκών Αναβαθμίδων της Ροτομαχάνης, που θάφτηκαν κάτω από τα ερείπια και την τέφρα έκτοτε.

Μετά από 131 χρόνια παραμονής κάτω από τα συντρίμμια της φύσης, οι αποστολές ανασκαφών ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν ξανά τις Λευκές Αναβαθμίδες. Οι ερευνητές, ο Δρ Rex Bunn και ο Δρ Sascha Nolden, ενημέρωσαν τον Guardian ότι μπορεί να έχουν εντοπίσει τις Λευκές Αναβαθμίδες, οι οποίες θάφτηκαν (και δεν καταστράφηκαν) κάτω από σχεδόν 15 μέτρα τέφρας και λάβας που έχει παγώσει για περισσότερο από έναν αιώνα.

1

Η ανασκαφή βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και οι αρχαιολογικές έρευνες έχουν δώσει θετικά σημάδια που οδήγησαν σε αυτήν την αποκάλυψη. Εάν η έρευνα είναι ακριβής, το δίδυμο και η ομάδα τους θα κληθούν να ανακαλύψουν ξανά το όγδοο θαύμα του κόσμου. Οι λευκές αναβαθμίδες ονομάστηκαν έτσι εξαιτίας των μεγάλων αποθέσεων πυριτίου σε αυτές.

2

Σύμφωνα με τη δήλωση του Dr. Bunn στο Guardian, οι Λευκές Αναβαθμίδες ήταν ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της εποχής τους, μέχρι να ξυπνήσει η μανία της φύσης. Τουρίστες από τη Βρετανική Αυτοκρατορία, την υπόλοιπη Ευρώπη καθώς και την Αμερική ταξίδευαν για να θαυμάσουν τις Λευκές Αναβαθμίδες.

3

Οι Λευκές Αναβαθμίδες ήταν γνωστές στους ντόπιους εμπειρικά ως τοποθεσία, και όχι από το γεωγραφικό πλάτος και μήκος τους. Τα αποθέματα διοξειδίου του πυριτίου ήταν τα δώρα των πηγαδιών και των φυσικών πηγών που έβγαζαν το πυρίτιο και το εναπόθεταν σε αναχώματα, σχηματίζοντας «ταράτσες» με την πάροδο του χρόνου.

4

Σύμφωνα με το Science Alert, μερικές από τις αναβαθμίδες είναι ροζ χρώματος λόγω των βακτηρίων και άλλων μικροοργανισμών που βρίσκονται στα νερά της λίμνης Ροτομαχάνη. Αυτά αναμειγνύονται με το διοξείδιο του πυριτίου και σχηματίζουν ροζ αναβαθμίδες.

5

Η ελπιδοφόρα ανακάλυψή τους ξεκίνησε όταν ο Δρ Bunn εμπιστεύτηκε το περιεχόμενο ενός παλιού ημερολογίου που είχε ανακτήσει και κατέθεσε στην κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας, ως απόδειξη ιστορικής και εθνικής αξίας.

Το ημερολόγιο μετά την περαιτέρω διερεύνησή του αποκάλυψε σημειώσεις από τον πραγματικό ιδιοκτήτη του, έναν Γερμανό-Αυστριακό γεωλόγο, τον Ferdinand von Hochstetter, ο οποίος διορίστηκε από την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας για να ερευνήσει τις αναβαθμίδες.

«Η έρευνά μας στηρίχθηκε στη μοναδική έρευνα που έγινε τότε για εκείνη την περιοχή της Νέας Ζηλανδίας και ως εκ τούτου είμαστε σίγουροι ότι η χαρτογραφία είναι έγκαιρη,» δήλωσε ο Dr. Bunn. «Ο Hochstetter ήταν ένας πολύ ικανός χαρτογράφος.»

6

Η έρευνα αυτή διεξήχθη το 1859 πριν από την καταστροφική ηφαιστειακή έκρηξη.

7

Ευτυχώς, χάρη στις προσπάθειες του Δρ. Bunn – που αφιέρωσε πάνω από 2.500 ώρες σε έρευνα σε ένα χρόνο – θα μπορούσαμε σύντομα να γνωρίσουμε το λεγόμενο όγδοο θαύμα του κόσμου έπειτα από 131 χρόνια.

Credit: WittyFeed

Αφήστε το σχόλιο σας: