Αυτή η εφεύρεση θα σώσει εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο: 18χρονος έφτιαξε σουτιέν που ανιχνεύει τον καρκίνο! - Fanpage

Αυτή η εφεύρεση θα σώσει εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο: 18χρονος έφτιαξε σουτιέν που ανιχνεύει τον καρκίνο!

Ένας έφηβος από το Μεξικό, έχει εφεύρει ένα σουτιέν που μπορεί να προειδοποιήσει έγκαιρα τις γυναίκες που αναπτύσσουν καρκίνο του μαστού.

Η τεχνολογία χρησιμοποιεί βιοαισθητήρες για τη μέτρηση της θερμοκρασίας και προειδοποιεί τον χρήστη για οποιεσδήποτε ανησυχητικές αλλαγές.

Ο νεαρός επιχειρηματίας δημιούργησε το σουτιέν, αφού η μητέρα του παραλίγο να πεθάνει από καρκίνο όταν εκείνος ήταν 13 ετών – και τώρα ίσως μπορέσει να σώσει δυνητικά εκατομμύρια ανθρώπους.

1

Ο 18χρονος Julian Rios Cantu και τρεις φίλοι του δημιούργησαν το σουτιέν Eva, το οποίο είναι εξοπλισμένο με 200 βιοαισθητήρες που παρακολουθούν τη θερμοκρασία, το σχήμα και το βάρος του στήθους μιας γυναίκας.

Οι πληροφορίες καταγράφονται σε μια εφαρμογή, που επιτρέπει στις γυναίκες να γνωρίζουν αν υπάρχουν ανησυχητικές αλλαγές στο στήθος τους.

Οι γυναίκες πρέπει να φορούν το σουτιέν Eva 60 – 90 λεπτά την εβδομάδα.

Η εταιρεία τους Higia Technologies, κέρδισε το παγκόσμιο βραβείο επιχειρηματικότητας για μαθητές (GSEA) στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, στις 27-29 Απριλίου.

Το σουτιέν βρίσκεται ακόμα στο πρωτότυπο στάδιο.

Χάρη στον διαγωνισμό της GSEA έχουν ήδη κερδίσει 20,000 δολάρια, για να μπορέσουν να το αναπτύξουν περαιτέρω, γράφει το BBC.
Η εταιρεία λέει ότι είναι «αφιερωμένη στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των γυναικών, επιτυγχάνοντας της επαγγελματική μέθοδο αυτοεξερεύνησης για την έγκαιρη και αποτελεσματική ανίχνευση του καρκίνου του μαστού».

Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, ο Rios Cantu έγραψε στο tweeter «Στα χέρια μου βλέπετε το πρώτο πρωτότυπο του σουτιέν αυτοεξερέυνησης της Higia Technologies».

2

3

Μετά από αυτή την πρόσφατη επιτυχία, ο πρόεδρος του Μεξικού έγραψε στο tweeter για να τον συγχαρεί.

Πριν από πέντε χρόνια, η μαμά του Rios Cantu αρχικά είχε πει ότι οι όγκοι της δεν ήταν κακοήθεις, αλλά έξι μήνες αργότερα ανακάλυψε ότι ήταν καρκινικοί.

Έπρεπε να αφαιρέσει και τα δύο στήθη της. Αυτό, ενέπνευσε τον Rios Cantu να βρει μια συσκευή που θα μπορούσε να ανιχνεύσει τον καρκίνο νωρίτερα.

Κάθε χρόνο, περίπου 8.200.000 άνθρωποι πεθαίνουν παγκοσμίως από καρκίνο του μαστού.

4

5

Οι όγκοι αλλάζουν τη θερμοκρασία του δέρματος λόγω της αυξημένης ροής του αίματος, αλλά η αυξημένη ροή του αίματος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο φορέας θα αναπτύξει καρκίνο.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν εάν αυτό το σουτιέν είναι ένας αξιόπιστος τρόπος για την ανίχνευση όγκων και σίγουρα δεν είναι καλή ιδέα για τις γυναίκες να χρησιμοποιούν τεχνολογία που δεν έχει δοκιμαστεί με επιστημονικές δοκιμές καλής ποιότητας», είπε η Anna Perman από το Cancer Research UK στο BBC.

«Είναι υπέροχο να βλέπεις νέους ανθρώπους όπως τον Julian, να εμπλέκονται με την επιστήμη και να έχουν ιδέες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην διάγνωση του καρκίνου», είπε.

Credit: DailyMail

Αφήστε το σχόλιο σας: