Βλέπεις εφιάλτες ή έχεις αϋπνίες; Δύο videos με τις λύσεις! - Fanpage

Βλέπεις εφιάλτες ή έχεις αϋπνίες; Δύο videos με τις λύσεις!

Καλοκαίριασε για τα καλά, οι θερμοκρασίες όλο και ανεβαίνουν, ενώ εκτός από τη ζέστη, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τη δύσκολη καθημερινότητα, η οποία θα μπορούσε να αποτελεί έναν επιπλέον λόγο να μένουμε ξάγρυπνοι τα βράδια.

Αν, λοιπόν, οι ώρες που έπρεπε να είναι αφιερωμένες στο κρεβάτι μας, μας βρίσκουν με ανοιχτά μάτια και εγκέφαλο που τρέχει με χίλια από ανήσυχες σκέψεις, δύο video από το Science of Us, μας δίνουν τη λύση.

Πατουσάκια έξω

Η λύση (όσο περίεργο και να ακούγεται) βρίσκεται στις πατούσες μας. Σύμφωνα με τους ερευνητές, όταν ξαπλώνουμε τα βράδια, είναι καλό να αφήνουμε ξεσκέπαστες τις πατούσες μας. Γιατί;

Γιατί με αυτόν τον τρόπο, μας παίρνει πιο εύκολα ο ύπνος. Ειδικότερα τα βράδια, η μέση θερμοκρασία του σώματός μας μειώνεται με αποτέλεσμα ο εγκέφαλός μας, να αντιλαμβάνεται πως είναι ώρα για ύπνο.

Αφήνοντας τις πατούσες μας εκτεθειμένες, οι οποίες δεν μπορούν να φυλακίσουν θερμότητα λόγω απουσίας τριχών, δίνουμε μια ώθηση στη διαδικασία. Έτσι, το σώμα μειώνει θερμοκρασία και να είναι έτοιμο να αφεθεί στην αγκαλιά του Μορφέα.

Μήπως οι εφιάλτες είναι καλοί;

Αν λοιπόν κοιμηθήκαμε και τα όνειρα γίνανε εφιάλτες, οι ερευνητές φωτίζουν το θετικό σημείο της κατάστασης, και μας καθησυχάζουν. Τι σημαίνει αυτό;

Σύμφωνα με μια ενδιαφέρουσα θεωρία, τα κακά όνειρα ή αλλιώς οι εφιάλτες μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα είδος συναισθηματικής απελευθέρωσης που μας επιτρέπει να επεξεργαστούμε τις ανησυχίες μας, μετατρέποντάς τες σε ιστορίες και σενάρια.

Έτσι, το “κακό εργοστάσιο εφιαλτών” μπορεί και να είναι καλό… Κανένας λόγος να μένετε ξάγρυπνοι και να ψάχνετε ονειροκρίτες!

Εμείς ευχόμαστε καληνύχτα και όνειρα γλυκά!

[via]

Αφήστε το σχόλιο σας: