Βρετανός ιατρός έγινε πειραματόζωο για να καταφέρει να ζήσει… 150 χρόνια! (video) - Fanpage

Βρετανός ιατρός έγινε πειραματόζωο για να καταφέρει να ζήσει… 150 χρόνια! (video)

Πίνει καθημερινά 100 χάπια και δηλώνει ότι έχει αφιερώσει τον εαυτό του στην επιστήμη, με απώτερο σκοπό να επιμηκύνει την ίδια του τη ζωή και να αποδείξει ότι με την πρόοδο της ιατρικής και της βιοτεχνολογίας θα μπορέσει να ζήσει… 150 χρόνια. Πρόκειται για τον γεροντολόγο-ερευνητή στο βρετανικό Ιδρυμα Ερευνών Βιογεροντολογίας Alex Zhavoronkov.

Ο 37χρονος επιστήμονας δηλώνει ότι είναι πεπεισμένος πως θα ζήσει περισσότερο από οποιονδήποτε άνθρωπο μέχρι σήμερα και όχι μόνο αυτός, αλλά και όλοι οι άνθρωποι πλέον, αφού – όπως υποστηρίζει ο ίδιος – το προσδόκιμο ζωής αναμένεται να αυξηθεί λόγω της προόδου της ιατρικής και των νέων φαρμακευτικών σκευασμάτων. Για να πετύχει τον στόχο αυτό, έχει βάλει στην άκρη σκέψεις για γάμο και απόκτηση παιδιών και έχει μετατρέψει τον εαυτό του σε πειραματόζωο με απώτερο στόχο να φθάσει 150 ετών.

Για την επίτευξη του σκοπού του, ο επιστήμονας καταναλώνει κάθε μέρα 100 διαφορετικά χάπια, υποβάλλεται σε συχνές αιματολογικές και ακτινολογικές εξετάσεις και βέβαια, μόλις κυκλοφορήσει ένα νέο εμβόλιο, είναι ο πρώτος που θα το κάνει.

Με τις απόψεις του Zhavoronkov, συμφωνούν Αυστριακοί συνάδελφοί του, που πρόσφατα δημοσίευσαν μελέτες με βάση τις οποίες η μέση ηλικία θα έχει όριο τα 74 έτη και αυτή η αλλαγή οφείλεται στην εξέλιξη της ιατρικής και της φαρμακολογίας.

Ο Zhavoronkov υποστήριξε ότι οι άνθρωποι που ζουν σήμερα και έχουν ξεπεράσει τα 100 έτη, είναι άνθρωποι που έχουν ζήσει εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις και δεν είχαν την τύχη να χρησιμοποιήσουν τα αντιβιοτικά που κυκλοφορούν στις μέρες μας, ούτε στην εποχή τους η γνώση της ανθρώπινης βολογίας είχε την εξέλιξη που παρουσιάζει στην σύγχρονη εποχή.

Δείτε στο βίντεο τον ίδιο τον Alex Zhavoronkov, να μεταδίδει το προσωπικό του μήνυμα για το γήρας και πως ο ίδιος το αντιλαμβάνεται, την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας:

https://www.youtube.com/watch?v=wKke5vs1SaQ

[via]

Αφήστε το σχόλιο σας: