ΕΡΕΥΝΑ: Οι Παππούδες και οι Γιαγιάδες που παίζουν με τα Εγγόνια τους έχουν λιγότερες Πιθανότητες να εμφανίσουν Άνοια και Αλτσχάιμερ - Fanpage

ΕΡΕΥΝΑ: Οι Παππούδες και οι Γιαγιάδες που παίζουν με τα Εγγόνια τους έχουν λιγότερες Πιθανότητες να εμφανίσουν Άνοια και Αλτσχάιμερ

Τα εγγόνια μας δίνουν ευλογία! Εκτός από την αγνή καρδιά τους, μπορούν επίσης να είναι πολύ επωφελή για τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Μια έρευνα, που δημοσιεύτηκε σε περιοδικό της Βόρειας Αμερικής, αναφέρει ότι οι γιαγιάδες που κρατάν τα εγγονάκια τους μία φορά την εβδομάδα είχαν υψηλότερη βαθμολογία στα νοητικά τεστ σε σχέση με εκείνους που δεν το έκαναν.

Και το παράδοξο είναι ότι στην ίδια μελέτη, διαπιστώθηκε επίσης ότι οι παππούδες που κρατάν τα εγγονάκια τους πέντε ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα σκόραραν πιο χαμηλά στις ίδιες εξετάσεις.

Εκτός από αυτή την έρευνα, υπάρχουν ολοένα και περισσότερες μελέτες που δείχνουν ότι η κοινωνική αλληλεπίδραση είναι ένα βασικό συστατικό για έναν υγιεινό τρόπο ζωής στους ηλικιωμένους. Το Εθνικό Ινστιτούτο Γήρανσης λέει ότι υπάρχει «ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της κοινωνικής αλληλεπίδρασης και της υγείας και της ευημερίας των ηλικιωμένων». Το Ινστιτούτο σημειώνει ότι βλέποντας τα εγγόνια τους, οι ηλικιωμένοι γίνονται πιο υγιείς και δραστήριοι.

Λοιπόν, τι περιμένετε; Εάν έχετε μικρά παιδιά, αυτή είναι η τέλεια δικαιολογία για να τα δώσετε, έστω και για λίγο, στους παππούδες και στις γιαγιάδες. Όλοι θα βγείτε κερδισμένοι!

Credit: Shareably

Αφήστε το σχόλιο σας: