Μήπως είσαι η Μεγαλύτερη ή ο Μεγαλύτερος από τα Αδέρφια σου; Ευχάριστα νέα! Δες ΤΙ ανακάλυψαν οι Επιστήμονες για Σένα! - Fanpage

Μήπως είσαι η Μεγαλύτερη ή ο Μεγαλύτερος από τα Αδέρφια σου; Ευχάριστα νέα! Δες ΤΙ ανακάλυψαν οι Επιστήμονες για Σένα!

Τα πρωτότοκα παιδιά είναι πιο έξυπνα από τα μικρότερα αδέρφια τους, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι οικονομολόγοι του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το πρώτο παιδί που γεννιέται, έχει υψηλότερο βαθμό IQ από τα αδέλφια του, από τον πρώτο κιόλας χρόνο της ηλικίας τους.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα ευρήματα θα μπορούσαν να εξηγηθούν, από το γεγονός ότι τα πρωτότοκα παιδιά λαμβάνουν περισσότερη διανοητική διέγερση και υποστήριξη στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων σκέψης από τους γονείς τους, κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

1

Τα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στο Journal of Human Resources, θα μπορούσαν να εξηγήσουν το λόγο που τα μεγαλύτερα αδέλφια στην οικογένεια απολαμβάνουν καλύτερους μισθούς και μεγαλύτερη εκπαίδευση, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η μελέτη, διεξήχθη σε συνεργασία με την Ομάδα Ανάλυσης και το Πανεπιστήμιο του Sydney. Εξέτασαν τα στοιχεία από παιδιά των ΗΠΑ, της Εθνικής Έρευνας των Νέων που συλλέχθηκαν από το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ.

Περίπου 5.000 παιδιά εξετάστηκαν, σε ηλικίες έως και 14 ετών. Συγκρίθηκαν με βάση το οικογενειακό τους υπόβαθρο και τις οικονομικές συνθήκες.

Κάθε δύο χρόνια, αξιολογούνταν σε δεξιότητες συμπεριλαμβανομένης της ανάγνωσης και του λεξιλογίου.

Τα τεστ συμπεριλάμβαναν το ταίριασμα γραμμάτων, την ονομασία ονομάτων και την ανάγνωση.

Οι ερευνητές, εφάρμοσαν στατιστικές μεθόδους στα οικονομικά στοιχεία, για να αναλύσουν το πώς η γονική συμπεριφορά, όπως το κάπνισμα και το ποτό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συνδεόταν με το σκορ στη δοκιμασία του παιδιού τους.

Διαπιστώθηκε, ότι οι μητέρες είχαν πάρει «μεγάλα ρίσκα» κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης του τελευταίου τους παιδιού.

2

Οι γονείς επίσης, προσέφεραν λιγότερη ψυχική διέγερση στα μικρότερα αδέρφια και συμμετείχαν σε λιγότερες δραστηριότητες όπως το διάβασμα, την τέχνη και τα μουσικά όργανα.

Τα ευρήματα έδειξαν, ότι τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνουν τα πρωτότοκα αδέλφια ξεκινούν μετά τη γέννησή τους μέχρι το τρίτο έτος της ηλικίας τους.

Οι γονείς αλλάζουν τη συμπεριφορά τους στα παιδιά που ακολουθούν.

H Dr. Ana Nuevo-Chiquero, του Πανεπιστημίου του του Εδιμβούργου, δήλωσε: «Τα αποτελέσματά μας δείχνουν, ότι οι αλλαγές στη γονική συμπεριφορά είναι μια εύλογη εξήγηση για τις διαφορές που παρατηρούνται στα παιδιά κατά σειρά γέννησης, σε ότι αφορά την εκπαίδευση και την αγορά εργασίας.»

3

Επιπλέον, μια άλλη έρευνα του Πανεπιστήμιου του Auckland στη Νέα Ζηλανδία και του Πανεπιστημίου της Uppsala στη Σουηδία, έδειξε ότι τα πρωτότοκα παιδιά είναι πιθανότερο να γίνουν παχύσαρκα και βαρύτερα από τα μικρότερα αδέρφια τους.

Credit: DailyMail

Αφήστε το σχόλιο σας: