Σας αρέσει η Σοκολάτα; Δείτε ΤΙ ανακάλυψαν οι Επιστήμονες και θα Τρώτε Κάθε Μέρα! - Fanpage

Σας αρέσει η Σοκολάτα; Δείτε ΤΙ ανακάλυψαν οι Επιστήμονες και θα Τρώτε Κάθε Μέρα!

Είναι πάντα σπουδαίο να βρίσκουμε μια δικαιολογία να κάνουμε κάτι που αγαπάμε συχνά. Να τρώμε σοκολάτα για παράδειγμα. Ευτυχώς για πολλούς από εμάς, η επιστήμη μας κάνει τη χάρη για αυτή τη γλυκιά απόλαυση. Μάθετε το λόγο που ο εθισμός στη σοκολάτα δεν είναι κάτι που πρέπει να ανησυχούμε πια.

Η σοκολάτα μας κάνει πιο έξυπνους. Ακριβώς. Είναι επιστημονικό γεγονός!

Σε μια μελέτη που διεξήχθει για να ανακαλύψουν τις ωφέλειες για την υγεία της κατανάλωσης σοκολάτας, όπου συμμετείχαν 968 άτομα, ηλικίας μεταξύ 23 και 98 ετών, αποδείχθηκε ότι όσοι έτρωγαν πιο συχνά σοκολάτα είχαν καλύτερη οπτική μνήμη, είχαν την ικανότητα να απομνημονεύουν τα πράγματα καλύτερα, μπορούσαν να σκεφτούν με αφαιρετική σκέψη και μπορούσαν να συγκεντρωθούν καλύτερα. Επιπλέον, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση σοκολάτας επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου και αποτρέπει την εμφάνιση ασθενειών, όπως η άνοια.

Οι ουσίες που έχουν αυτές τις ευεργετικές ωφέλειες στη πνευματική μας δραστηριότητα καλούνται ’’φλαβονόλες του κακάο.’’ Ωστόσο, η πλειοψηφία αυτών των ουσιών περιέχονται στη μαύρη σοκολάτα, και σε μικρότερες ποσότητες στη λευκή σοκολάτα και τη σοκολάτα γάλακτος.

Έτσι λοιπόν, προτιμήστε τη μαύρη σοκολάτα! Πιστεύουμε ότι είναι τα καλύτερα νέα που έχουμε ακούσει τελευταία από τον επιστημονικό κόσμο, γι’ αυτό προμηθευτείτε όση σοκολάτα θέλετε και φάτε άφοβα, γιατί τώρα έχετε την καλύτερη δικαιολογία!

Credit: brightside.me

Αφήστε το σχόλιο σας: