19 Τεράστια Ψέματα για την Υγεία που η Επιστήμη έχει Απορρίψει και Πρέπει επιτέλους να Σταματήσουμε να Πιστεύουμε - Fanpage

19 Τεράστια Ψέματα για την Υγεία που η Επιστήμη έχει Απορρίψει και Πρέπει επιτέλους να Σταματήσουμε να Πιστεύουμε

Η επιστήμη είναι κρίσιμη για την ανθρώπινη εξέλιξή μας – τόσο την ψυχική, όσο και την σωματική. Ωστόσο, δεν είναι όλα όσα σχετίζονται με την επιστήμη σωστά. Η επιστήμη είναι περισσότερο θεωρία, παρά πραγματικότητα. Ρίξτε μια ματιά στα 10 κορυφαία πράγματα που η επιστήμη έχει κάνει εντελώς λάθος.

1: Το κόκκινο θυμώνει τους ταύρους

1

Οι περισσότεροι από εμάς, έχουν μεγαλώσει με την πεποίθηση ότι ο ταύρος επιτίθεται όταν βλέπει κόκκινο χρώμα.

Η επιστήμη από την άλλη πλευρά διαφωνεί, επειδή οι ταύροι είναι πραγματικά τυφλοί. Τεχνικά, ένας ταύρος δεν μπορεί να ωθηθεί σε επιθετική συμπεριφορά όταν βρεθεί μπροστά σε κόκκινο χρώμα. Οπότε, τι είναι αυτό που κάνει τον ταύρο τρελό; Είναι η κίνηση της κόκκινης μπέρτας και όχι το κόκκινο χρώμα.

2: Τα μαλλιά και τα νύχια μεγαλώνουν μετά τον θάνατο

2

Έχουμε συνηθίσει να πιστεύουμε, ότι τα νύχια και τα μαλλιά μας συνεχίζουν να μεγαλώνουν ακόμα και μετά το θάνατο. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν, ότι τα θυλάκια συνεχίζουν να δημιουργούν νέα κύτταρα ακόμη και όταν ένα άτομο έχει πεθάνει.

Αποδεικνύεται ότι αυτό δεν είναι αλήθεια!

Όταν κάποιος πεθάνει, αρχίζει η διαδικασία αποσύνθεσης, η οποία δεν επιτρέπει στο σώμα να αναγεννήσει νέα κύτταρα. Η διαδικασία αποσύνθεσης, οδηγεί σε αφυδάτωση που κάνει το δέρμα να τεντώνεται. Ως εκ τούτου, τα νύχια και τα μαλλιά μας φαίνονται πιο μακριά.

3: Έχουμε πέντε αισθήσεις

3

Μεγαλώνοντας, μας έχουν περάσει ότι έχουμε 5 αισθήσεις: ακοή, αφή, όσφρηση, όραση και γεύση. Είναι το πρώτο επιστημονικό πράγμα, που μας έμαθαν στο σχολείο.

Λοιπόν, αυτό δεν είναι αλήθεια, επειδή έχουμε πολύ περισσότερες από αυτές τις 5 αισθήσεις. Η επιστήμη έχει πλέον κατηγοριοποιήσει τις αισθήσεις μας, όπως τη θερμοκρασία, την πίεση και πολλά άλλα.

4: Η αστραπή δεν προσκρούει ποτέ δύο φορές

4

Η αστραπή, ποτέ δεν χτυπά στο ίδιο σημείο δύο φορές. Χάρη στους μετεωρολόγους πλέον, γνωρίζουμε ότι αυτό είναι εντελώς ψευδές.

Μια αστραπή, όχι μόνο μπορεί να χτυπήσει σε ένα σημείο δύο φορές, αλλά πολλές φορές. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές ενημερώσεις, η πιθανότητα να βρεθεί το αλεξικέραυνο στο ίδιο σημείο δεν είναι βέβαια. Με βάση τα στατιστικά στοιχεία, μπορεί να χτυπήσει το ίδιο σημείο μέσα σε δέκα λεπτά από την πρώτη της εμφάνιση.

5: Το Μεγάλο Τείχος της Κίνας είναι ορατό από το διάστημα

5

Μπορούμε να δούμε το Μεγάλο Τείχος της Κίνας από το φεγγάρι και το διάστημα – και είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας μέχρι σήμερα. Δεν υπάρχει απόδειξη για αυτό και έτσι αποδεικνύεται ότι δεν είναι ορατό από το διάστημα. Σύμφωνα με τους αστροναύτες και τους αστροφυσικούς, το μόνο πράγμα που φαίνεται από το διάστημα είναι τα φώτα στην περιοχή και όχι η δομή.

6: Το αλκοόλ σκοτώνει τα κύτταρα του εγκεφάλου

6

Το αλκοόλ, αναγκάζει τα νευρικά μας κύτταρα στον εγκέφαλο να πεθαίνουν και να δυσλειτουργούν. Μας έχουν πει και διδάξει από πολύ μικρή ηλικία, να πιστεύουμε ότι η κατανάλωση αλκοόλ έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο των εγκεφαλικών μας κυττάρων.

Τα νέα είναι καλά για τους πότες, καθώς αυτό το γεγονός είναι ψευδές. Τα κακά νέα, είναι ότι η κατανάλωση οινοπνεύματος προκαλεί εγκεφαλική βλάβη. Εάν πίνετε αλκοόλ για να ζεσταθείτε, αντιστέκεστε στη διαδικασία του σώματος και μπορεί να θερμάνετε το σώμα σας περισσότερο αντί να το ψύξετε, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλική βλάβη.

7: Η γλώσσα έχει 4 αισθήσεις γεύσης

7

Έχουμε δει διαγράμματα και μελέτες, που δείχνουν ότι η γλώσσα μας μπορεί να γευτεί μόνο 4 τύπους αισθήσεων. Γλυκό, αλμυρό, ξινό και πικρό. Μπορούμε μόνο να τα δοκιμάσουμε σε διαφορετικές θέσεις στη γλώσσα και αυτό πιστεύεται εδώ και πολύ καιρό. Αλλά με την πρόοδο της επιστήμης, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να αποδείξουμε ότι η γλώσσα μπορεί να δοκιμάσει και άλλες γεύσεις και να διαθέτει και άλλα γούστα. Επίσης, το γεγονός ότι υπάρχει θέση όπου οι αισθήσεις είναι πιο αποτελεσματικές, αποδείχθηκε επίσης ψευδές. Η γλώσσα αισθάνεται το ίδιο σε οποιοδήποτε σημείο της.

8: Τα ζαρωμένα δάχτυλα εξασφαλίζουν καλύτερο πιάσιμο

8

Μέχρι και σήμερα πιστεύαμε, ότι τα ζαρωμένα χέρια μας βοηθούν να κρατιόμαστε καλύτερα όταν είμαστε βρεγμένοι. Ωστόσο, αυτή η θεωρία δοκιμάστηκε σε άτομα με διαφορετικούς τύπους δέρματος και υγρά και ξηρά δάχτυλα. Το ρυτίδιασμα του δέρματος στη συνέχεια, αποδείχθηκε ότι προκλήθηκε λόγω της στένωσης των αιμοφόρων αγγείων. Όταν το σώμα μας είναι βρεγμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα αιμοφόρα αγγεία στο σώμα στενεύουν και συνεπώς προκαλούν ζάρωμα.

9: Χρειάζονται 7 χρόνια για να χωνέψουμε μια τσίχλα

9

Από πολύ νεαρή ηλικία, μας έλεγαν να μην καταπίνουμε ποτέ τις τσίχλες γιατί θα κολλούσαν στα έντερά μας και πιθανότατα να παρέμεναν εκεί για πάντα. Μελέτες όμως απέδειξαν, ότι αυτό είναι λάθος. Το σώμα μας δεν μπορεί πραγματικά να διαλύσει την τσίχλα, οπότε βγαίνει από το πεπτικό μας σύστημα όπως είναι. Το σώμα μας δεν μπορεί να την αφομοιώσει, οπότε απλώς τη διαχωρίζει από το σώμα μας.

10: Πρέπει να πίνουμε 8 ποτήρια νερό την ημέρα

10

Πρέπει να πίνουμε 8 ποτήρια νερό την ημέρα, για να διατηρήσουμε έναν σωστό και υγιή μεταβολισμό. Αυτό μας έλεγαν πάντα, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Οι επιστήμονες έχουν προχωρήσει στη δοκιμή αυτής της θεωρίας και αποδεικνύεται ότι ένα άτομο μπορεί να χρειαστεί μόνο λίγη ποσότητα νερού την ημέρα για να διατηρήσει τη σωστή λειτουργία του σώματος. Στην πραγματικότητα, εξαρτάται από τη συνολική διατροφή του ατόμου. Ένα άτομο δεν παίρνει νερό μόνο από αυτό που προσλαμβάνει άμεσα, αλλά και από πολλά άλλα τρόφιμα, ροφήματα και άλλα πράγματα που εμπεριέχουν νερό.

11: Τέσσερα στοιχεία συνθέτουν τα πάντα

11

Πριν από πολύ καιρό, η επιστήμη ισχυρίστηκε ότι όλα σε αυτή τη γη και σε κάθε ζωντανό οργανισμό αποτελούνται από 4 βασικά στοιχεία: Φωτιά, Νερό, Αέρα και Γη. Αυτή η θεωρία ήταν ευρέως αποδεκτή για μεγάλο χρονικό διάστημα, έως ότου διαπιστώθηκε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Όταν η επιστήμη και η χημεία προχώρησαν, βρήκαμε νέα στοιχεία και η σύνθεση και η φύση κάθε στοιχείου, ήταν τελείως διαφορετική για μερικά. Επομένως αυτή η θεωρία απορρίφθηκε.

12: Ο κακός αέρας είναι η αιτία μετάδοσης ασθενειών

12

Κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα, θεωρήθηκε ευρέως ότι το μίασμα (κακός αέρας) είναι υπεύθυνος για μια ασθένεια. Αυτό όμως απορρίφθηκε όταν η θεωρία των μικροβίων εισήχθη στα τέλη του 18ου αιώνα. Πριν από αυτή τη θεωρία, οι γιατροί όντως θα όριζαν τη μυρωδιά των σάπιων αυγών και των φαγητών. Προφανώς, πίστευαν ότι ο κακός αέρας που προκαλούσε οποιαδήποτε ασθένεια, θα θεραπεύονταν επίσης από τον κακό αέρα.

13: Οι νυχτερίδες είναι τυφλές

13

Οι νυχτερίδες δεν είναι τυφλές. Όλα τα είδη των νυχτερίδων, όχι μόνο μπορούν να δουν, αλλά η όρασή τους είναι και εξαιρετικά καλή. Οι νυχτερίδες έχουν καλά καθορισμένα οπτικά κέντρα και χρησιμοποιούν την αίσθηση όρασης για να πλοηγηθούν και να συλλάβουν τη λεία τους.

14: Αν πετάξεις ένα νόμισμα από το Empire State Building θα σκοτώσεις κάποιον

14

Την επόμενη φορά που θα περάσετε από το Empire State Building, απλά χαλαρώστε. Εάν κάποιος ρίξει ένα νόμισμα από εκεί, σίγουρα δεν θα σκοτώσει εσάς ή κάποιον άλλο. Το νόμισμα θα πέσει κάτω με μέγιστη ταχύτητα 50 μίλια ανά ώρα, η οποία δεν είναι αρκετά γρήγορη για να σας σκοτώσει.

15: Η ζάχαρη κάνει τα παιδιά υπερκινητικά

15

Εάν το παιδί σας γίνεται υπερκινητικό κάθε φορά που τρώει καραμέλες, δεν φταίει η ζάχαρη. Αρκετές δοκιμές έχουν βρει, ότι τα παιδιά είναι έτσι και χωρίς την πρόσληψη ζάχαρης.

16: Το τράβηγμα των αρθρώσεων προκαλεί αρθρίτιδα

16

Το τράβηγμα των αρθρώσεων σίγουρα θα ενοχλήσει το άτομο δίπλα σας, αλλά δεν θα σας προκαλέσει αρθρίτιδα. Οι κύριες αιτίες της αρθρίτιδας, ειδικά στις γυναίκες, είναι η ηλικία, η αύξηση του βάρους, οι γενετικοί παράγοντες ή οι τραυματισμοί. Αν και δεν προκαλούν αρθρίτιδα, μπορεί να προκαλέσουν αδυναμία στο πιάσιμο και πρήξιμο.

17: Τα σκυλιά και οι γάτες βλέπουν στις αποχρώσεις του γκρι

17

Τα σκυλιά και οι γάτες βλέπουν μπλε και πράσινα, όχι στις αποχρώσεις του γκρι. Επίσης, τα σκυλιά έχουν πολύ ευρύτερο οπτικό πεδίο από ότι εμείς οι άνθρωποι. Ωστόσο, τα σκυλιά δεν μπορούν να δουν τόσο μακριά μπροστά τους, σε σύγκριση με τους ανθρώπους.

18: Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το 10% του εγκεφάλου τους

18

Δεν είναι παρά ένας αστικός μύθος. Δεν χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του εγκεφάλου μας. Χρησιμοποιούμε ολόκληρο τον εγκέφαλό μας για διάφορες λειτουργίες σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Εάν χρησιμοποιούνταν μόνο το 10% του εγκεφάλου, η βλάβη σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου δεν θα είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ικανοτήτων. Ακόμη και η παραμικρή βλάβη στον εγκέφαλο έχει σοβαρές επιπτώσεις.

19: Η ακτινοβολία των μικροκυμάτων προκαλεί καρκίνο

19

Επειδή στέκεστε δίπλα στο φούρνο μικροκυμάτων, δεν σημαίνει ότι θα πάθετε καρκίνο. Η ακτινοβολία από το φούρνο μικροκυμάτων θερμαίνει απλώς το φαγητό, δεν προκαλεί σοβαρή ασθένεια. Μόνο ορισμένοι τύποι ακτινοβολιών προκαλούν καρκίνο και αυτό εξαρτάται από την ποσότητα και την έκθεση.

Credit: Tapoos

Αφήστε το σχόλιο σας: