Διάσημοι Ψυχολόγοι αποκαλύπτουν 8 Επτασφράγιστα Μυστικά για το ΠΩΣ να γίνετε Ευτυχισμένοι Τώρα και για Πάντα - Fanpage

Διάσημοι Ψυχολόγοι αποκαλύπτουν 8 Επτασφράγιστα Μυστικά για το ΠΩΣ να γίνετε Ευτυχισμένοι Τώρα και για Πάντα

Υπάρχουν χιλιάδες συμβουλές και ψυχολογικές τεχνικές για να σας αισθάνεστε ευτυχείς και να απολαμβάνετε την κάθε νέα μέρα. Αλλά τι μπορεί να προτείνει ο εγκέφαλός μας;

Συγκεντρώσαμε μερικές πληροφορίες από νευροεπιστήμονες και Ψυχολόγους που γνωρίζουν ακριβώς γιατί και πότε ο εγκέφαλος μας δίνει μια αίσθηση απόλυτης ικανοποίησης.

Μάθετε να λέτε «ευχαριστώ»

1

Τι συμβαίνει: Όταν νιώθουμε ευγνωμοσύνη προς ένα πρόσωπο ή ακόμα και προς την τύχη, τότε επικεντρωνόμαστε στις θετικές πτυχές της ζωής. Αναμνήσεις από ένα ευχάριστο γεγονός, παράγει σεροτονίνη στον πρόσθιο εγκεφαλικό φλοιό. Η μέθοδος αυτή συχνά χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της κατάθλιψης.

Λύστε τα προβλήματα μόλις αυτά καταστούν διαθέσιμα

2

Τι συμβαίνει: Ο εγκέφαλος όλο το 24ωρο ψάχνει για λύσεις σε κάθε πρόβλημα που μας απασχολεί. Χρειάζεται πολλή ενέργεια, έτσι αισθανόμαστε άγχος και ενόχληση, αν ο εγκέφαλος έχει ήδη κουραστεί, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αλλά η κάθε απόφαση ενθαρρύνει ένα τμήμα των νευροδιαβιβαστών, που ηρεμούν το μεταιχμιακό σύστημα του εγκεφάλου και να μας βοηθά και πάλι να δούμε τον κόσμο πιο αισιόδοξα. Ως εκ τούτου, τα προβλήματα είναι καλύτερο να λύνονται το ένα μετά το άλλο.

Εξωτερικεύστε όλα κακά πράγματα που έχουν συσσωρευτεί

3

Τι συμβαίνει: Όταν βλέπουμε κάτι δυσάρεστο και όταν εξωτερικεύουμε όλα όσα δεν μας αρέσουν, συμμετέχουν διάφορα τμήματα του εγκεφάλου. Έτσι τα δυσάρεστα συναισθήματα έχουν μικρότερη επίπτωση στο άτομο. Ως εκ τούτου είναι χρήσιμο να εκφράζετε όλα όσα έχετε συσσωρεύσει μέσα σας: ο εγκέφαλος θα ξεκινήσει την παραγωγή της σεροτονίνης, και θα βρείτε κάποια θετικά στοιχεία σε κάθε πρόβλημα.

Άγγιγμα και αγκαλιές

4

Τι συμβαίνει: Η ανθρώπινη κοινωνική αλληλεπίδραση είναι σημαντική για το άτομο. Η κοινωνική στήριξη, με τη μορφή του αγγίγματος και της αγκαλιάς, βοηθά τους ανθρώπους να ανακάμψουν πιο γρήγορα από κάποια ασθένεια. Αν αφαιρεθεί από τη ζωή του ατόμου η επικοινωνία μέσω της αφής, ο εγκέφαλος το ερμηνεύει το ίδιο όπως τον σωματικό πόνο, είναι υπεύθυνος για την ίδια περιοχή. Ως εκ τούτου, διαδικασία επηρεάζει τη διάθεση και συμβάλλει στην ανάπτυξη της κατάθλιψης.

Σπουδές και εκμάθηση νέων πραγμάτων

5

Τι συμβαίνει: Οι νέες πληροφορίες για τον εγκέφαλο σημαίνουν διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Εξαιτίας αυτού, προσπαθεί να προσαρμοστεί, να αναπτυχθεί και να επιβραβεύσει τον εαυτό του με ντοπαμίνη, την ορμόνη της χαράς, για τη λήψη και την επεξεργασία νέων πληροφοριών. Αν θέλετε να είστε ευχαριστημένοι, μην φοβάστε να δοκιμάσετε κάτι νέο, να αλλάξετε την κατάσταση και να μάθετε άγνωστα για σας πράγματα.

Αθλητισμός

6

Τι συμβαίνει: Η σωματική άσκηση είναι αγχωτική για το σώμα. Μόλις το φορτίο του στρες τελειώνει, λαμβάνει χώρα η απελευθέρωση των ενδορφινών. Παράγονται από την υπόφυση του εγκεφάλου ως ανταμοιβή και είναι παρόμοια με τα οπιούχα (όπως η μορφίνη), που μειώνουν τον πόνο και ανεβάζουν τη διάθεση. Δεν χρειάζεται να τρέξετε σε μαραθώνιους, αλλά ακόμη και μια συνηθισμένη βόλτα μπορεί να κάνει θαύματα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολλοί συγγραφείς και συνθέτες θεωρούν την άσκηση βασική προϋπόθεση για δημιουργική σκέψη.

Ποιοτικός και βαθύς ύπνος

7

Τι συμβαίνει: Ενώ κοιμόμαστε στο σκοτάδι, απελευθερώνεται η ορμόνη μελατονίνη, η οποία επιβραδύνει όλες τις διαδικασίες του σώματος, τον βοηθά να ανακτήσει και να αυξήσει τη συγκέντρωση της σεροτονίνης στον υποθάλαμο. Όταν ο εγκέφαλος ανιχνεύει την αλλαγή του φωτισμού, ενεργοποιείται η απελευθέρωση της ορμόνης του στρες, για να ξυπνήσει πιο γρήγορα το σώμα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να κοιμάστε 6-8 ώρες την ημέρα αποκλειστικά σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.

Να είστε σε αναμονή για κάτι ευχάριστο

Τι συμβαίνει: η διαδικασία αναμονή για κάτι ευχάριστο, όπως το φαγητό ή το σεξ, μοιάζει με το αντανακλαστικό της σιελόρροια, που ανακαλύφθηκε από τον Pavlov. Ο εγκέφαλός μας βιώνει μια ιδιαίτερη ευχαρίστηση όταν αναμένει ένα ευχάριστο γεγονός. Ως εκ τούτου, γι’ αυτό μας αρέσει να μετράμε αντίστροφα τις ώρες και τα λεπτά σε κάποιες ιδιαίτερες στιγμές: σε γενέθλια, σε μια συνάντηση με έναν φίλο ή απλά το τέλος της εργάσιμης ημέρας.

Credit: Adme

Αφήστε το σχόλιο σας: