Τι θα συμβεί αν δεν μιλήσετε καθόλου για 7 ολόκληρες ημέρες και άλλα 25 θεοπάλαβα γεγονότα που δεν είχατε ποτέ φανταστεί! - Fanpage

Τι θα συμβεί αν δεν μιλήσετε καθόλου για 7 ολόκληρες ημέρες και άλλα 25 θεοπάλαβα γεγονότα που δεν είχατε ποτέ φανταστεί!

Πάντα θα υπάρχουν γεγονότα στον κόσμο μας που δεν είχαμε φανταστεί. Παρακάτω, θα βρείτε μερικά από αυτά τα περίεργα και ενδιαφέροντα στοιχεία, που σίγουρα προκαλούν εντύπωση.

Κάποια από αυτά, ίσως δεν τα είχατε ακούσει ποτέ πριν.

Από το 1916, είναι παράνομο να στείλετε ένα κτίριο με το ταχυδρομείο στις ΗΠΑ. Αυτός ο νόμος δημιουργήθηκε αφού ένας άνθρωπος έστειλε ένα σπίτι 40 τόνων από την πολιτεία της Γιούτα, για να αποφύγει τις υψηλές τιμές αποστολής.

1

Σε μια Μεξικανική πόλη το 1997, δεν έβρεξε απλώς βατράχια, αλλά υπήρξε και μια ολόκληρη θύελλα από αυτά.

2

Δεν έχετε την αίσθηση της όσφρησης όταν κοιμάστε.

3

Οι αστροναύτες δεν επιτρέπεται να φάνε φασόλια πριν βγουν στο διάστημα. Ο λόγος είναι πως τα αέρια θα μπορούσαν να βλάψουν τις διαστημικές στολές τους.

4

Οι κροκόδειλοι είναι πιο έξυπνοι απ’ όσο νομίζετε. Καταπίνουν πέτρες σκόπιμα, ώστε να βυθίζονται σε μεγάλα βάθη.

5

Το Μπουτάν είναι μια μυστηριώδης χώρα και κανείς δεν γνωρίζει πόσοι ακριβώς κάτοικοι ζουν εκεί. Η τελευταία απογραφή έγινε το 1975!

6

Οι ενήλικες πολικές αρκούδες, συνήθως τρώνε μόνο το δέρμα και το λίπος από τη λεία τους. Αφήνουν το κρέας για τα μικρά τους και τα άλλα ζώα. Είναι πραγματικά δοτικά αρπακτικά.

7

Μερικοί Ινουίτ (όνομα των Εσκιμώων της Αλάσκας, της Γροιλανδίας και του Καναδά), χρησιμοποιούν ψυγεία. Θέλουν να αποτρέψουν τα τρόφιμά τους από το να παγώσουν, μιας και εκεί που ζουν υπάρχει αρκετό κρύο.

8

Στους ωκεανούς του κόσμου, υπάρχει περίπου 200 φορές περισσότερος χρυσός από όσο έχει εξαχθεί στην ανθρώπινη ιστορία.

9

Ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, πρόφερε το όνομά του με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

10

Οι δαμαστές λιονταριών χρησιμοποιούν σκαμπό, επειδή τα λιοντάρια μπορούν να επικεντρωθούν μόνο σε ένα αντικείμενο για να επιτεθούν. Όταν βλέπουν μια καρέκλα με 4 πόδια προς το μέρος τους, συγχύζονται και οπισθοχωρούν.

11

Πριν εφευρεθούν οι γόμες, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν ψίχουλα ψωμιού για να αφαιρέσουν το μολύβι και το μελάνι.

12

Ο εγκέφαλός σας είναι πιο ενεργός όταν κοιμάστε, παρά όταν βλέπετε τηλεόραση.

13

Το Σκαθάρι Ηρακλής, ζυγίζει μόλις 100 γραμμάρια. Ωστόσο, μπορεί να σηκώσει ως και 8 κιλά. Αυτό το καθιστά το ισχυρότερο ζωντανό πλάσμα πάνω στη Γη.

14

Υπάρχει ένας θρύλος στην Ιαπωνία. Αν μια ομπρέλα βρίσκεται κάπου αχρησιμοποίητη για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, μετατρέπεται σε έναν μονόφθαλμο δαίμονα με ένα πόδι, που ονομάζεται Kasa-obake.

15

Το πρώτο εστιατόριο αυτοεξυπηρέτησης (self-service) στον κόσμο, ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη και επιτρέπονται μόνο άνδρες. Οι πελάτες τρώνε όρθιοι.

16

Τα αντισυλληπτικά χάπια, δρουν και στους γορίλες.

17

Τα πουλιά κολιμπρί, δεν μπορούν να περπατήσουν.

18

Οι πινακίδες στο Νέο Χάμπσαϊρ γράφουν: Ζήσε ελεύθερος ή πέθανε». Είναι κατασκευασμένες από τους κατάδικους της πολιτείας.

19

Δεν υπάρχει καμία αναφορά στη Βίβλο, για το μήλο που καταναλώθηκε από τον Αδάμ και την Εύα. Υπάρχει μόνο αναφορά του καρπού, από ένα συγκεκριμένο δέντρο.

20

Στη Γαλλία, απαγορεύεται να πωληθούν κούκλες χωρίς ανθρώπινα πρόσωπα.

21

Το άθροισμα των αριθμών στις απέναντι πλευρές των ζαριών, ισούται με 7.

22

O «Καναδάς», είναι αμερικανική λέξη των ιθαγενών που μεταφράζεται ως «μεγάλο χωριό».

23

Το Νεπάλ είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν έχει ούτε τετράγωνο ούτε ορθογώνιο σχήμα σημαίας.

24

Όταν κάποιος κρατάει ένα φλιτζάνι με ζεστό ρόφημα στα χέρια του, φαίνεται στους γύρω του πιο ζεστός, γενναιόδωρος και φιλικός.

25

Το φαινόμενο κατά το οποίο τα παπούτσια καταλήγουν να κρέμονται από τα καλώδια, ονομάζεται «shoefiti» (Shoe-Graffiti). Δεν υπάρχει μια μόνο άποψη για το τι σημαίνει. Μερικές πιθανές περιπτώσεις, είναι οι εξής:

26

  • Οι μαθητές ρίχνουν τα παπούτσια τους στα τηλεφωνικά καλώδια, μετά την αποφοίτησή τους.
  • Οι αθλητικές ομάδες το κάνουν ως απάντηση όταν χάνουν ή κερδίζουν σε ένα παιχνίδι.
  • Είναι μια ένδειξη για το πού πωλούνται ναρκωτικά. Το χρώμα των παπουτσιών δείχνει το είδος τους.
  • Χρησιμοποιείται από συμμορίες για να οριοθετούν την περιοχή τους.
  • Οι κλέφτες ρίχνουν παπούτσια για να δημιουργήσουν βραχυκύκλωμα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

27

Η τσίμπλα ή κρούστα ματιού είναι υλικό που συσσωρεύεται στη γωνία του ματιού σας ενώ κοιμάστε. Η τσίμπλα υπάρχει πάντα στο μάτι, το οποίο χρησιμοποιεί ένα υγρό που ονομάζεται «δακρυϊκή μεμβράνη» για να κρατήσει τον οφθαλμό στη σωστή υγρασία. Όταν ξυπνούμε, η δακρυϊκή μεμβράνη έχει συγκεντρωθεί στα μάτια μας επειδή δεν τα έχουμε ανοιγοκλείσει.

28

Έχετε σκεφτεί πως θα ήταν το πίσω μέρος του Εθνικού μνημείου του όρους Ράσμορ; Θα είχε πλάκα αν έμοιαζε έτσι!

Τι θα συμβεί αν σηκωθείτε ποτέ από το κρεβάτι σας;

29

Η NASA ήθελε να μελετήσει τις επιπτώσεις της μικροβαρύτητας στο ανθρώπινο σώμα και έκανε ένα πείραμα με έναν συμμετέχοντα που θα έπρεπε να παραμείνει ξαπλωμένος στο κρεβάτι για 70 ημέρες. Τι θα συνέβαινε αν δεν αφήνατε ποτέ το κρεβάτι σας; Πρώτον, θα αρχίσετε να αναπτύσσετε πληγές από κατακλίσεις στο σώμα σας. Στη συνέχεια, τα οστά και οι μύες σας θα χάσουν περίπου το 40-70% της μάζας τους. Ο καρδιακός σας ρυθμός θα αυξηθεί, αλλά ο όγκος του αίματος θα μειωθεί. Εξαιτίας αυτού, τα κύτταρα σας θα απορροφούν λιγότερο οξυγόνο και θα κουράζεστε πολύ πιο εύκολα. Υπάρχει επίσης αυξημένος κίνδυνος για πέτρες στα νεφρά και πνευμονία.

Επομένως, όλοι πρέπει να περνάμε μικρό χρονικό διάστημα στο κρεβάτι.

Τι θα συμβεί εάν παραμείνετε σιωπηλοί για 7 ημέρες;

30

Η πρακτική της σιωπής είναι πολύ συνηθισμένη στις παραδόσεις της Ανατολής και μπορεί να σας βοηθήσει να χειριστείτε το άγχος. Στην αρχή, ακούγοντας την εσωτερική σας φωνή μπορεί να είναι περίεργο και άβολο, αλλά τότε θα νιώσετε πολύ καλύτερα, θα γίνετε πιο καλόκαρδοι και πιο σοφοί στον εαυτό σας και τους άλλους.

Credit: BrightSide

Αφήστε το σχόλιο σας: