Σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια έφυγε από τη ζωή το «φαινόμενο» Παντελής Παντελίδης - Fanpage

Σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια έφυγε από τη ζωή το «φαινόμενο» Παντελής Παντελίδης

Σαν σήμερα πριν από τέσσερα ολόκληρα χρόνια έφυγε από αυτόν τον μάταιο κόσμο το “φαινόμενο” (μουσικό και όχι μόνο…) Παντελής Παντελίδης.

Ο Παντελής Παντελίδης γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου του 1983 στη Νέα Ιωνία Αττικής όπου και μεγάλωσε.

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο από την ηλικία των 7 ετών και αγωνιζόταν ως επιθετικός, κατάφερε να φτάσει να παίξει και σε επαγγελματικό επίπεδο. Στα 17 του χρόνια όμως, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπασχε από μυοκαρδιοπάθεια και έτσι αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο.Αφού έδωσε Πανελλήνιες, μπήκε στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών του Ναυτικού (ΣΜΥΝ),όπου εργαζόταν ως υπαξιωματικός για 10 χρόνια και αποφάσισε να παραιτηθεί για να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο, που δεν ήταν άλλο από το να γίνει τραγουδιστής. Ένα όνειρο που ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, αν και δεν είχε σχετικές σπουδές και ήταν αυτοδίδακτος, αφού έμαθε μόνος του να παίζει κιθάρα, την οποία του την είχε κάνει δώρο ο πατέρας του, γιατί είχε πάρει καλούς βαθμούς στο σχολείο και ήταν και σημαιοφόρος.

Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα σε ηλικία 11 ετών και στα 13 του, έγραψε τα πρώτα του τραγούδια και σε ηλικία 14-15 χρονών τα ερμήνευε με την κιθάρα του σε παρέες και στους φίλους του.

Για τέσσερα χρόνια, ενώ παράλληλα εργαζόταν στο Πολεμικό Ναυτικό, τραγουδούσε σε μικρά νυχτερινά κέντρα της περιοχής που διέμενε και όχι μόνο.

Επίσης, βιντεοσκοπούσε τραγούδια τα οποία έγραφε και ερμήνευε μόνος του με την κιθάρα του και οι φίλοι του τα ανέβαζαν στο Υoutube μέσω του οποίου έγινε και γνωστός.

Το 2012 ο Κώστας Μπερτάκης τον έφερε σε επαφή με τον Βασίλη Καρρά και αποφάσισαν να κλείσουν συμβόλαιο για το σχήμα που άφησε εποχή “Β. ΚΑΡΡΑΣ – ΠΑΟΛΑ – Π. ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ” στο Teatro music hall. Τότε ο Παντελής Παντελίδης αποφασίζει να παραιτηθεί από το Πολεμικό Ναυτικό για να ακολουθήσει το όνειρο του που είχε ήδη αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα.

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές Οι Νύχτες» που κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος.

Η πρώτη μεγάλη του επιτυχία είναι το τραγούδι «Δεν Ταιριάζετε Σου Λέω», ενώ στο δίσκο περιλαμβάνονται ακόμη τα τραγούδια «Συνοδεύομαι», «Πάμε Στοίχημα Θα Ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι» και «Λιώμα Σε Γκρεμό» που γνώρισαν επιτυχία στο ραδιόφωνο. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή και από ιστορίες κοντινών οικείων του προσώπων.

Δεν ήταν κρυφό ότι είχε μεγάλη αδυναμία στην μητέρα του Αθηνά, για την οποία έχει γράψει και ένα τραγούδι με το όνομά της.

Στις 31 Οκτωβρίου του 2013 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο «Ουράνιο Τόξο Που Του Λείπανε 2 Χρώματα».

Το 2014 κυκλοφόρησε το τρίτο άλμπουμ του με τίτλο “Πανσέληνος και κάτι Εισ-Πνοή” (Α’ Μέρος).

Το 2015 κυκλοφόρησε το τέταρτο άλμπουμ του με τίτλο “Πανσέληνος και κάτι Εκ-Πνοή” (Β’ Μέρος).

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο μουσικό χώρο, ηχογραφήθηκαν σε studio 48 τραγούδια του, τα οποία είχε γράψει ο ίδιος, εκ των οποίων τα 6 τραγούδησαν άλλοι καλλιτέχνες όπως η Πάολα, ο Γιάννης Πλούταρχος, η Ελένη Χατζίδου, η Αμαρυλλίς και η Ειρήνη Παπαδοπούλου.

Τέσσερις μήνες μετά τον θάνατό του κυκλοφορεί ένα από τα τραγούδια του το «Θυμάμαι» και 10 μήνες αργότερα το «Άλλη Μια Ευκαιρία» που δεν είχαν δισκογραφηθεί όσο ήταν εν ζωή.

Στις 18 Φεβρουαρίου του 2017, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του, κυκλοφόρησε ένα άλλο ακυκλοφόρητο τραγούδι του το «Καράβια στον Βυθό», το οποίο διατηρεί πανελλήνιο ρεκόρ προβολών στο ελληνικό YouTube καθώς μέσα σε 24 ώρες είχε ξεπεράσει το 1.000.000 προβολές.

Μερικούς μήνες αργότερα, στις 27 Οκτωβρίου, κυκλοφόρησε το τραγούδι «Θα Ζω» από την Αμαρυλλίς και την 1η Δεκεμβρίου άλλο ένα κομμάτι του, το «Να ‘Σαι Καλά».

Στις 25 Μαΐου του 2018 κυκλοφόρησε νέο τραγούδι του με τίτλο “Πάλι Πάλι” το πέμπτο κατά σειρά μετά τον θάνατό του.

Στις 20 Δεκεμβρίου του 2018 κυκλοφόρησαν δύο νέα τραγούδια του, το “Αχ Και Να ‘Ξερα Που Να ‘Σαι” και το “Κάνε Τα Πάντα Απόψε“, τα οποία συμπεριλήφθηκαν στο νέο άλμπουμ του και έχουν 2,8 και 5,5 εκατομμύρια προβολές αντίστοιχα.

[greekmusictothemax.gr]

 

Αφήστε το σχόλιο σας: