«Ορατότης Μηδέν»: Το Σκηνοθετικό Λάθος Στην Αξέχαστη Ελληνική Ταινία Που Δεν Είδε Ούτε Ο Κούρκουλος (Vid) - Fanpage

«Ορατότης Μηδέν»: Το Σκηνοθετικό Λάθος Στην Αξέχαστη Ελληνική Ταινία Που Δεν Είδε Ούτε Ο Κούρκουλος (Vid)

«Ορατότης Μηδέν»: Το Σκηνοθετικό Λάθος Στην Αξέχαστη Ελληνική Ταινία Που Δεν Είδε Ούτε Ο Κούρκουλος (Vid)

Πολλοί το είδαν, ελάχιστοι το πρόσεξαν και κανείς δεν το σχολίασε.. Και όμως υπάρχει ένα λάθος που αν πατήσετε pause και το παρατήρησετε βγάζει…μάτι!

Το «Ορατότης μηδέν» είναι μια έγχρωμη ελληνική κοινωνική και δραματική ταινία, που γυρίστηκε το 1969 και έκανε πρεμιέρα στις 5 Ιανουαρίου 1970. Πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές και αγαπημένες ελληνικές ταινίες για πολλούς λόγους. Η ερμηνεία του Νίκου Κούρκουλου στη θρυλική σκηνή με το… όχι άλλο κάρβουνο έχει μείνει στην ιστορία με τη συγκεκριμένη ατάκα να είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες πλέον.

Ο Νίκος Φώσκολος που υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία, φημιζόταν ως γνωστόν για την τελειομανία του. Θα μπορούσε όμως ακόμα κι ένας τόσο σχολαστικός σκηνοθέτης να μην δει ένα λαθάκι κατά τη διάρκεια της ταινίας που βγήκε κανονικά στον αέρα; Ναι, είναι η απάντηση καθώς σε πρώτο χρόνο ακόμα και το πιο έμπειρο μάτι δυσκολεύεται να το παρατηρήσει.

Αν πατήσεις το pause ομως και δεις προσεκτικά το πλάνο με τη μινιατούρα του πλοίου θα παρατηρήσεις έκπληκτος ότι στο τζάμι της καθρεφτίζονται το συνεργείο, αλλά και ένας συμπαθέστατος κυριούλης με φανελάκι (Μινέρβα κατά πάσα πιθανότατα) που τραβά με την κάμερα.

Ο Ανδρόνικος Τζιβλέρης και το κανάλι Kastalia που συνεργάζονται με το Menshouse εντόπισαν το συγκεκριμένο (απολαυστικό αν μη τι άλλο) λαθάκι και το παρουσιάζουν στο βίντεο που ακολουθεί (δείτε απ’ το 7:13)

Αφήστε το σχόλιο σας: