Έκαναν μια Τρύπα σε ένα Δέντρο Ηλικίας Χιλίων ετών. 130 Χρόνια αργότερα όμως, Ανακάλυψαν κάτι το Σοκαριστικό! - Fanpage

Έκαναν μια Τρύπα σε ένα Δέντρο Ηλικίας Χιλίων ετών. 130 Χρόνια αργότερα όμως, Ανακάλυψαν κάτι το Σοκαριστικό!

Το δέντρο «Pioneer Cabin Tree» ήταν μια γιγαντιαία Σεκόια στο πολιτειακό πάρκο δέντρων Calaveras στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Αυτό το εντυπωσιακό δέντρο είχε 10 μέτρα διάμετρο και οι ειδικοί εκτιμούν ότι είχε ηλικία περίπου 1.000 ετών.

Ακριβώς πριν από 130 χρόνια , σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες, λήφθηκε η απόφαση να κάνουν μια τρύπα στο δέντρο, που θα ήταν αρκετά μεγάλη για να περνάνε άνθρωποι, ακόμα και οχήματα. Μια φωτογραφία όπου ποζάρουν στο εσωτερικό του δέντρου, έγινε must για τους επισκέπτες του πάρκου.

Το δέντρο έγινε πόλος έλξης  για όσους επισκέπτονται αυτό το μέρος των ΗΠΑ – μέχρι πρόσφατα αυτή την εβδομάδα. Η τεράστια τρύπα στη βάση Σεκόιας γινόταν ολοένα και πιο λεπτή με το πέρασμα του χρόνου και η η κορυφή του δέντρου είχε σταματήσει να μεγαλώνει. Όλοι ήξεραν ότι οι μέρες αυτού του θαύματος της φύσης ήταν μετρημένες. Στη συνέχεια ήρθε το τελειωτικό χτύπημα: μια τρομερή καταιγίδα έπληξε την περιοχή την Κυριακή και σφράγισε τη μοίρα του δέντρου για πάντα.

Τα καιρικά φαινόμενα ήταν έντονα στη περιοχή, προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις. Όταν οι φύλακες του πάρκου έκαναν τη συνηθισμένη τους εξερεύνηση για να εκτιμήσουν τις ζημιές, με μεγάλη λύπη βρήκαν το διάσημο δέντρο να έχει ξεριζωθεί. Το δέντρο δεν άντεξε στην έντονη καταιγίδα.

Για 1.000 χρόνια αυτός ο γίγαντας της φύσης τέντωνε τα κλαδιά του προς τον ουρανό και εντυπωσίαζε όσους το έβλεπαν. Ένα σημαντικό κομμάτι της φυσικής ιστορίας έχει καταστραφεί. Τα περασμένα 130 χρόνια μάθαμε πολλά για το φυσικό μας περιβάλλον και πιθανόν τώρα δε θα παίρναμε μια τέτοια απόφαση να καταστρέψουμε ένα δέντρο, κάνοντας μια τεράστια τρύπα στη βάση του. Ίσως αν δεν γινόταν αυτό το 1880, τώρα να στεκόταν ακόμα αγέρωχο.

Credit: Hefty

Αφήστε το σχόλιο σας: