Αρχικά φαίνονται σαν εντυπωσιακά ξυλάκια παγωτού. Μόλις δείτε όμως από ΤΙ είναι φτιαγμένα, θα σοκαριστείτε! - Fanpage

Αρχικά φαίνονται σαν εντυπωσιακά ξυλάκια παγωτού. Μόλις δείτε όμως από ΤΙ είναι φτιαγμένα, θα σοκαριστείτε!

Αυτά τα «παγωτά ξυλάκια» μπορεί να μοιάζουν λαχταριστά, αλλά μια μπουκιά θα μπορούσε να σας αφήσει πολύ άρρωστο επειδή είναι πραγματικά κατασκευασμένα από λύματα που βρέθηκαν στα μολυσμένα νερά της Ταϊβάν .

Οι μελέτες αυτές έγιναν από τρεις φοιτητές σχεδιασμού για το έργο ρυπογόνων υδάτων, το οποίο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την αύξηση της ρύπανσης των υδάτων λόγω της ταχείας οικονομικής ανάπτυξης και της αστικοποίησης. Το νερό ελήφθη από 100 διαφορετικές πηγές ύδατος στην Ταϊβάν και μετατράπηκε σε κατεψυγμένα τοξικά ξυλάκια από τους Hung I-chen, Guo Yi-hui και Cheng Yu-ti από το Εθνικό Πανεπιστήμιο των Τεχνών της Ταϊβάν και τα δημιούργησαν χρησιμοποιώντας διαφανή ρητίνη πολυεστέρα.

Έκαναν ακόμη και περιτυλίγματα γι ‘αυτά που αντιπροσώπευαν τις διαφορετικές περιοχές από τις οποίες ελήφθησαν τα δείγματα μολυσμένου νερού. Ενώ τα απορρίμματα στο νερό ήταν ποικίλα, το 90% περίπου του ήταν πλαστικό και αυτά τα ξυλάκια περιέχουν τα πάντα, από καπάκια φιαλών και πλαστικές σακούλες μέχρι μπουκάλια και περιτυλίγματα από τσιπς.

Είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος να μας απασχολήσει η σκέψη για τη ρύπανση των υδάτων από μια εντελώς διαφορετική προοπτική. Παγωτό ξυλάκια κανείς;

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Credit: BoredPanda

Αφήστε το σχόλιο σας: