Βρέθηκαν Μεταλλαγμένοι Βάτραχοι κοντά σε πυρηνικό Εργοστάσιο της Ρωσίας. Το θέαμα θα σας Σοκάρει! - Fanpage

Βρέθηκαν Μεταλλαγμένοι Βάτραχοι κοντά σε πυρηνικό Εργοστάσιο της Ρωσίας. Το θέαμα θα σας Σοκάρει!

Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει μεταλλαγμένους βατράχους, με διαφανές δέρμα μέσα από το οποίο φαίνονται τα όργανα, ο σκελετός, ακόμα και η καρδιά τους. Οι ερευνητές λένε ότι έπιασαν 60 τέτοιους μεταλλαγμένους βατράχους στην πόλη Krasnouralsk της Ρωσίας.

Κάποιοι έχουν εντελώς διαφανές δέρμα, ενώ άλλοι έχουν ένα επιπλέον δάχτυλο σε κάθε άκρο ή αφύσικους όγκους στους ώμους τους.

3

Ο Vladimir Vershinin, διευθυντής Ζωολογίας του Ινστιτούτου Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου, είπε ότι οι διαφανείς βάτραχοι έχουν ελαττωματική χρώση δέρματος. “Τα μάτια τους είναι μαύρα και τα εσωτερικά τους όργανα είναι ορατά μέσα από την κοιλιά τους. Βλέπεις στην κυριολεξία την καρδιά τους να χτυπάει.”

Οι Ρώσοι ερευνητές κατηγορούν την μόλυνση του περιβάλλοντος γι’αυτά τα παράξενα αμφίβια. Ο Dr. Vershinin πρόσθεσε:

“Τα αβγά των βατράχων δεν έχουν την δικιά τους μεμβράνη για να τα προστατεύει από το μολυσμένο περιβάλλον. Διεξήγαμε την έρευνα μας δίπλα σε ένα πολύ μολυσμένο κομμάτι γης στο Krasnouralsk, αλλά ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε βρει μεταλλαγμένους βατράχους.”

4

Οι επιστήμονες εξετάζουν τώρα τους βατράχους για να βρουν τις αιτίες της μετάλλαξης τους. Λένε ότι οι πιο πιθανές αιτίες για την περιβαλλοντική καταστροφή προέρχονται από ένα εγκαταλελειμμένο πυρηνικό εργοστάσιο εκεί κοντά.

Ο Dr. Vershinin είπε ότι δηλητηριώδη χημικά έχουν διαρρεύσει από τις δεξαμενές αποθήκευσης και έβαψαν τις λίμνες με ένα έντονο πορτοκαλί χρώμα το οποίο μπορεί να προκάλεσε την μετάλλαξη.

Ωστόσο, είπε ότι είναι επίσης πιθανό οι μεταλλάξεις να έχουν προκληθεί από παρασιτικές προνύμφες που εισχωρούν στους γυρίνους.
Το Krasnouralsk ιδρύθηκε το 1832 όταν ανακαλύφθηκε χρυσός στην περιοχή. Η περιοχή είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους, όπως χαλκό, σίδηρο, πλατίνα, αμίαντο και κάρβουνο.

Οι εργασίες εξόρυξης όμως έχουν αφήσει πίσω τους μόλυνση, η οποία φέρεται να προκαλεί και προβλήματα υγείας.

5

6

Credit: dailymail.co.uk

Αφήστε το σχόλιο σας: