Σκληρές εικόνες: Το τραγικό τέλος του μικρού ιπποπόταμου - Fanpage

Σκληρές εικόνες: Το τραγικό τέλος του μικρού ιπποπόταμου

Με το μόλις δύο ημερών μικρό της δίπλα της, η μητέρα ιπποπόταμος το παρουσίασε για πρώτη φορά στο υπόλοιπο κοπάδι. Το μικρό δεν έτυχε όμως της υποδοχής που θα ήλπιζε η μητέρα του, καθώς οι ιπποπόταμοι του επιτέθηκαν άγρια και έβαλαν τέλος στη σύντομη ζωή του.

Το μικρό εκτινασσόταν στον αέρα από τους οργισμένους ιπποπόταμους ενώ το νερό γέμιζε από το αίμα του και τα τρομακτικά καρέ απαθανάτισε ο James Wilson, που βρισκόταν στο εθνικό πάρκο Hwange, στη Ζιμπάμπουε.

Συνήθως βλέπουμε τους ιπποπόταμους να χαλαρώνουν μέσα στο νερό με μόνο τα μάτια και τα αυτιά τους πάνω από την επιφάνεια και μοιάζουν τεμπέλικα και νωχελικά όντα. Αυτό που παρακολουθήσαμε ήταν κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί σε σαφάρι. Η μητέρα φάνηκε να παρουσιάζει το νεογέννητό της στους υπόλοιπους ιπποπόταμους – είναι σύνηθες οι θηλυκοί ιπποπόταμοι να απομονώνονται για να γεννήσουν και να επιστρέφουν σταδιακά στο κοπάδι, φέρνοντας και το μικρό τους. Η συγκεκριμένη προστάτευε το νεογέννητο και η σκηνή έμοιαζε σχεδόν οικογενειακή“, δήλωσε ο WIlson.

Το άφησε να πάει πολύ κοντά στους άλλους καθώς έκανε τα πρώτα του βήματα. Ξαφνικά οπισθοχώρησε, και αυτό που ακολούθησε ήταν το απόλυτο χάος. Επιτέθηκαν στη μητέρα, αναγκάζοντάς τη να τρέξει για να σωθεί στη μια πλευρά του νερόλακκου και το μικρό της έμεινε μόνο στην άλλη πλευρά. Τότε, περίπου επτά ενήλικοι ιπποπόταμοι επιτέθηκαν στο ανυπεράσπιστο μικρό, το οποίο κατέσφαξαν. Ακόμα και οι πιο έμπειροι οδηγοί σαφάρι ένιωσαν δυσφορία από την εικόνα“, κατέληξε.

Μέχρι κι ένας κροκόδειλος επωφελήθηκε από τη σφαγή και όσα απέμειναν από το άτυχο ιπποποταμάκι.

3

4

5

6

7

8

9

[via]

Αφήστε το σχόλιο σας: