Της τράβηξαν το μωρό μέσα από το σώμα της... Είναι σχεδόν αδύνατο να κοιτάξει κανείς αυτές τις εικόνες. - Fanpage

Της τράβηξαν το μωρό μέσα από το σώμα της… Είναι σχεδόν αδύνατο να κοιτάξει κανείς αυτές τις εικόνες.

Τα νησιά Φερόε, ένα μικρό νησιωτικό κράτος ανάμεσα στην Ισλανδία και τη Νορβηγία, τα γνωρίσαμε πρόσφατα από τις δυο απανωτές ήττες της Εθνικής μας στο ποδόσφαιρο. Όμως όπως φαίνεται, κάποιες από τις συνήθειές τους είναι άκρως σοκαριστικές πέρα από την μικρή τους κοινωνία.

Όπως για παράδειγμα ο τρόπος με τον οποίον ασκούνται στο «ψάρεμα» της φάλαινας. Το οποίο, όπως φαίνεται και από το βίντεο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «γενοκτονία» της φάλαινας.

Οι σκληρές εικόνες καταγράφονται από μία ομάδα ακτιβιστών με την ονομασία Sea Sheppard, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να εναντιωθούν σ’ αυτού του είδους την πρακτική. Μια πρακτική βέβαια που για τους κατοίκους των νησιών μοιάζει απόλυτα αποδεκτή, καθώς ασκείται σχεδόν ίδια και απαράλλακτη από τον 16o αιώνα.

Με βάρκες και ταχύπλοα παγιδεύουν τις φάλαινες αυτές και τις οδηγούν δια της βίας στην ακτή, όπου εκεί αναλαμβάνουν οι κάτοικοι να τις σφάξουν και να τις σύρουν στην στεριά. Την συγκεκριμένη ημέρα υπολογίζεται ότι βρήκαν τον θάνατο πάνω από 150 φάλαινες και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των ακτιβιστών ήταν ίσως η πιο αιματηρή ημέρα στα νησιά για την φετινή χρονιά.

Όπως και να έχει πάντως και παρά τις διαμαρτυρίες των ακτιβιστών σε όλον τον κόσμο, αυτός ο τρόπος ψαρέματος δεν απαγορεύεται από τους νόμους της χώρας. Και όπως βλέπουμε και στο βίντεο, με τους κατοίκους -μεταξύ αυτών και παιδιά- να παρακολουθούν από ψηλά, πρόκειται για μία παράδοση που δύσκολα θα σπάσει στα χρόνια που θα έρθουν.

[via]

Αφήστε το σχόλιο σας: