Όταν η φύση σμιλεύει τα τελειότερα γλυπτά - Απολαύστε τα πριν... λιώσουν - Fanpage

Όταν η φύση σμιλεύει τα τελειότερα γλυπτά – Απολαύστε τα πριν… λιώσουν

Ένας από τους πιο θεαματικούς προορισμούς στον κόσμο είναι η Ισλανδία με τη φυσική ομορφιά της και τα απόκοσμα τοπία της να προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες.

Είναι επίσης ο αγαπημένος προορισμός του Βέλγου φωτογράφου Wim Denijs, που αποτύπωσε στο φακό του τη μεγαλοπρέπεια της λίμνης Jökulsárlón όπου τα παγόβουνα γλιστρούν σαν κρύσταλλα στο φως του ήλιου.

Η λίμνη είναι η βαθύτερη της Ισλανδίας, στο νοτιοανατολικό άκρο της χώρας.

Η αγαπημένη φωτογραφία του 60χρονου είναι αυτή που μία φώκια “εισέβαλε” στο πλάνο του κάνοντας το πιο απίθανο photobombing.

Δεν ήμουν προετοιμασμένος γι’ αυτή τη φωτογραφία αλλά είναι απίθανη. Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτή. Είχα μόλις αλλάξει το φακό μου και η φώκια αναδύθηκε από το νερό μόλις πέντε μέτρα μακριά και ήταν περίεργη για το τι έκανα. Έστρεψα αργά τη φωτογραφική μου προς το μέρος της και τη φωτογράφησα πριν χαθεί. Το αποτέλεσμα είναι απίστευτο“, λέει.

Ο Denijs φωτογραφίζει τη λίμνη για χρόνια κι αυτό που τον κάνει να συνεχίζει είναι η ανησυχία πως η λίμνη μπορεί να μη γλιτώσει από την υπερθέρμανση του πλανήτη. “Φωτογραφίζω αυτή τη λίμνη εδώ και πέντε χρόνια, σχέδια και χρώματα αλλάζουν αλλά η ομορφιά παραμένει. Η ησυχία είναι μοναδική και τη διαταράσσει μόνο κάποια φώκια ή ο ήχος παγόβουνου που πέφτει στο νερό. Με τους παγετώνες να λιώνουν καθημερινά, το μέλλον αυτής της λίμνης είναι αβέβαιο. Θέλω να φωτογραφίσω την ομορφιά της για να τη θυμάται ο κόσμος ακόμα κι αν χαθεί“.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

[via]

Αφήστε το σχόλιο σας: