7 Καταπληκτικά Φυτά που θα σας προστατεύσουν από τα Κουνούπια! - Fanpage

7 Καταπληκτικά Φυτά που θα σας προστατεύσουν από τα Κουνούπια!

Σίγουρα όλοι μας, ύστερα από έναν κρύο χειμώνα περιμένουμε πως και πως το όμορφο καλοκαίρι. Με τα ανοιχτά παράθυρα, τις παράλιες, τα μπάνια και… τα κουνούπια; Κυριολεκτικά είναι ο “βρυκόλακας” που δε σε αφήνει να απολαύσεις το καλοκαίρι! Αλλά ευτυχώς υπάρχουν πολλοί φυσικοί και ασφαλής τρόποι για να απαλλαχτείτε από αυτά.

Γνωρίστε 7 θαυματουργά φυτά που θα σας προσφέρουν έναν πραγματικό άνευ κουνούπια παράδεισο. Παρότι οι απόψεις διίστανται, αν χρειάζεται δηλαδή να τρίψετε τα φύλλα για καλύτερα αποτελέσματα, λίγες γλάστρες στο σπίτι σας σίγουρα είναι αρκετές για να τα διώξουν.

Βασιλικός

Mokie via Wikimedia Commons
Mokie via Wikimedia Commons

Τα κουνούπια και οι μύγες απλά δεν αντέχουν τη μυρωδιά αυτού του γευστικότατου βοτάνου. Μπόρουν να αναπτυχθούν σε οποιοδήποτε ηλιόλουστο μέρος, γι’ αυτό βάλτε μερικές γλάστρες κόντα στις πόρτες, τα παράθυρα ή σε οποιοδήποτε ανοιχτό χώρο στο σπίτι σας.

Δυόσμος (catnip)

Jon Sullivan via Wikimedia Commons
Jon Sullivan via Wikimedia Commons

Η γάτα σας θα το λατρέψει και εσείς με τη σειρά σας θα αγαπήσετε τα όμορφα λευκά και μωβ λουλούδια του. Φυτέψτε λίγο δυόσμο στα παρτέρια σας και απολαύστε τη κηπουρική σας χωρίς τσιμπήματα.

Σιτρονέλα

Mokie via Wikimedia Commons
Mokie via Wikimedia Commons

Η σιτρονέλα είναι μία από τις πιο γνωστές και συνηθισμένες φυσικές προστασίες από τα κουνούπια. Τα αιθέρια έλαιά της, με τη χαρακτηριστική λεμονάτη μυρωδιά, προστίθενται σε κεριά ώστε η απωθητική τους δράση να παραμείνει αποτελεσματική. Μπορείτε να τη προσθέσετε στον κήπο ή στο γκαζόν σας. Προσοχή όμως, τα ελαιά της μπορούν να προκαλέσουν εpεθισμούς στο δέρμα.

Μελισσόχορτο

Jessie Hirsch via Flickr
Jessie Hirsch via Flickr

Αυτό το φυτό που συγγενεύει με τη μέντα, αναπτύσσεται γρήγορα και η μυρωδιά του απωθεί τα κουνούπια.

Θυμάρι

Derek Ramsey (Ram-Man) via Wikimedia Commons
Derek Ramsey (Ram-Man) via Wikimedia Commons

Αλλο ένα φυτό που τα κουνούπια δεν αντέχουν τη μυρωδιά του.

Μέντα

Kham Tran via Wikimedia Commons
Kham Tran via Wikimedia Commons

Αναπτύσσεται πολύ εύκολα, γι’ αυτό προσοχή μην γεμίσει τον κήπο σας!

Λεβάντα

Getty Images/Purestock
Getty Images/Purestock

Η λεβάντα έχει ένα υπέροχο, χαλαρωτικό άρωμα, αλλά τα έντομα το μισούν! Μπορείτε να την φυτέψετε ή να την κρεμέσετε ξερή.

Credits: Trends Feed

Αφήστε το σχόλιο σας: