Ανακαλύπτοντας Μυστικές Ομορφιές Της Ελλάδας - Fanpage

Ανακαλύπτοντας Μυστικές Ομορφιές Της Ελλάδας

Αν επιστρέφετε από κάποιο ταξίδι ή αν περιμένετε στις αφίξεις του αεροδρομίου να υποδεχθείτε αγαπημένα σας πρόσωπα, θα έχετε την ευκαιρία, μέχρι τις 31 Αυγούστου, να παρακολουθήσετε μία φωτογραφική έκθεση που υπόσχεται να σας αποκαλύψει καλά κρυμμένα “Μυστικά της Ελλάδας”.

Η Ελλάδα είναι γεμάτη όμορφες γωνιές που, μέσα από φωτογραφίες, κάνουν τον γύρο του κόσμου, εντυπωσιάζοντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ταξιδευτές. Ψηλά βουνά που σου κόβουν την ανάσα, μοναδικά σημεία με μαγευτική θέα, υπέροχες παραλίες, γραφικά χωριά, παραδοσιακοί οικισμοί, απέραντες εκτάσεις πράσινου, είναι κάποιοι μόνο λόγοι για τους οποίους είμαστε περήφανοι ως Έλληνες. Διαθέτουμε άλλωστε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο που σε αρκετές περιοχές, για την ώρα τουλάχιστον, έχει παραμείνει αγνό και παρθένο.


Δίλοφο – Ενότητα «Πολιτιστική Κληρονομιά»

Ο μεγάλος αριθμών επισκεπτών που αναμένεται να περάσει τις πύλες του αεροδρομίου και το φετινό καλοκαίρι, θα έχει τη μοναδική ευκαιρία με το που πατήσει το πόδι του στα ελληνικά εδάφη να έρθει σε επαφή με τη σπάνια ελληνική ομορφιά. Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών σε συνεργασία με το Geo Routes Cultural Institute διοργανώνουν φωτογραφική έκθεση με τίτλο “Μυστικά της Ελλάδας” στον εκθεσιακό χώρο “Art & Culture” στις αφίξεις του αεροδρομίου στην είσοδο 1.

Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στις ανεξερεύνητες γωνιές της Ελλάδας περιμένει λοιπόν τους φετινούς τουρίστες, κάνοντάς τους μία μικρή, πλην σημαντική εισαγωγή, για τις ομορφιές της χώρας μας. Στόχος της έκθεσης είναι να ταξιδέψει τον επισκέπτη, μέσω των πολιτιστικών οδοιπορικών των Geo Routes & Aegean Routes σε όψεις της «μυστικής» Ελλάδας, προσφέροντας του μία ξεχωριστή περιπλάνηση στο σπάνιο πολιτιστικό, φυσικό, ιστορικό και γαστρονομικό πλούτο της Ελλάδας.

Τα «Μυστικά της Ελλάδας» που εκτίθενται στο αεροδρόμιο είναι:

Όλυμπος, Στα χνάρια των Θεών

Λαυρεωτική, Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου

Αμοργός, Εκκλησάκι Αγίου Φανουρίου

Ήπειρος, Δίλοφο

Δυτική Μακεδονία, Λίμνες Πρεσπών

Λακωνική Μάνη, Σπήλαια Διρού

Μεσογειακή Διατροφή, ένταξη στον Κατάλογο της ‘Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO 2010


Λίμνες Πρεσπών – Ενότητα «Χλωρίδα-Πανίδα» (Βιότοποι/Υδροβιότοποι)

Τα πολιτιστικά οδοιπορικά για την Ελλάδα Geo Routes & Aegean Routes τελούν υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, καθώς η αποστολή και το όραμα τους συνάδουν με το Πρόγραμμα του Διεθνούς Οργανισμού «Πολιτισμός-Τουρισμός-Ανάπτυξη». Κάθε εικόνα στην έκθεση “Μυστικά της Ελλάδας” συνοδεύεται από το θεματικό κλειδί εκείνο, που κωδικοποιεί και αποτυπώνει τη θεματική ύλη κάθε οδοιπορικού.

Παράλληλα, στο χώρο της Έκθεσης, καθ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα προβάλλεται βίντεο με 250 επιλεγμένα φωτογραφικά θέματα από όλη την Ελλάδα.

Η σημασία της ‘Έκθεσης “Μυστικά της Ελλάδας” έρχεται σε συνέχεια της εθνικής επιτυχίας της αναγνώρισης της συνέργειας της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO με το Geo Routes Cultural Institute, ως προτύπου βέλτιστης πρακτικής για την ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κατά τις εργασίες της 37ης Συνόδου της Γενικής Διάσκεψης της UNESCO στο Παρίσι στην οποία συμμετείχαν τα 195 κράτη-μέλη του Διεθνούς Οργανισμού (Νοέμβριος 2013).

Αν λοιπόν βρεθείτε και εσείς στο αεροδρόμιο, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και απολαύστε ένα εξαιρετικό φωτογραφικό υλικό μίας Ελλάδας που μας κάνει διαρκώς περήφανους.

Το Geo Routes Cultural Heritage Journeys Institute αποτελεί μη κυβερνητικό και μη κερδοσκοπικό οργανισμό, του οποίου τα θεματικά οδοιπορικά πολιτιστικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα τελούν υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και αποσκοπούν στην ανάδειξη της “άλλης” Ελλάδας, στην προβολή της πολιτιστικής της κληρονομιάς και στη συμβολή για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας μέσω προγραμμάτων Εθελοντισμού & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Πηγή: pathfinder.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: