Γύθειο: Η Πόλη Της Πελοποννήσου Που Θυμίζει Νησί - Fanpage

Γύθειο: Η Πόλη Της Πελοποννήσου Που Θυμίζει Νησί

Σύμφωνα με τον Παυσανία, το όνομα Γύθειο σήμαινε «Γη των θεών».

Ο μύθος αναφέρει πως όταν χτιζόταν η πόλη, ο Ηρακλής συγκρούστηκε με τον Απόλλωνα, χωρίς κανείς από τους δύο να αναδεικνύεται νικητής. Έτσι, αντί για Ηρακλεία ή Απολλωνία, η πόλη ονομάστηκε «Γη των θεών» για να τιμώνται και οι δύο.

Οι θεοί πάντως προίκισαν με γενναιοδωρία την πόλη αυτή της Πελοποννήσου. Είναι το λιμάνι του Λακωνικού κόλπου, σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από τη Σπάρτη. Η νότια άκρη του ενώνεται με στενή προβλήτα με ένα μικρό νησί, την αρχαία Κρανάη ή Μαραθονήσι. Εκεί, κατά τον Παυσανία, πέρασαν την πρώτη τους νύχτα ο Πάρις και η Ωραία Ελένη, πριν φτάσουν στην Τροία.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Το Γύθειο εκπέμπει αρχοντιά και νησιωτικό αέρα, με τα πολύχρωμα νεοκλασικά του να αντανακλώνται στα νερά του λακωνικού κόλπου. Η κλασική και απαραίτητη βόλτα στην πόλη είναι στην προκυμαία της, δίπλα στο κύμα, από όπου είναι εξαιρετική και η θέα στην Κρανάη. Προχωρώντας προς τα μέσα, στενά γραφικά σοκάκια με πέτρινα σκαλοπάτια οδηγούν τον επισκέπτη στην «ενδοχώρα», ανάμεσα σε παραδοσιακά σπίτια με ολάνθιστες αυλές.

Η ματιά σας θα κοντοσταθεί μπροστά στο Παρθεναγωγείο, το οποίο χτίστηκε το 1886 με υπογραφή Ερνστ Τσίλλερ ενώ στο δημαρχείο της πόλης στεγάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Μην παραλείψετε μια βόλτα στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων, στην κορυφή του βουνού Κούμαρος, για να απολαύσετε άπλετη θέα στο Γύθειο και όλο τον Λακωνικό Κόλπο.

The peacefulness of the sea⛵?️ #greece?? #gytheio

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anna Vaggelatou (@_annavag_) στις

?Gythion, Greece -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.- Hab einfach mal mein Glück probiert mit composing bei dem Bild, wie findet ihr es ??? -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.- Canon 1200D, Sigma 10-20mm 3.5 -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.- #shipwreck #greece #milkyway #longexposure #milkywaychaser #sky #mg5k #milchstraße #composition #composite #epic #night #nighttime #creative_ace #planet_earth_shots #earthfocus #eclectic_shotz #majestic_earth #agameoftones #night_shots #nightskape #creativeoptic #depthsofearth #creartmood #earth_shotz #longexpohunter global_creatives #master_gallery #edit_grams #canonphotography #visual_creatorz

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christian Photography (@chha_photography) στις

Gythio, Peloponnese, Greece?♥️??

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη tom patrikarakos (@tom_patrikarakos_photography) στις

Πηγή; diaforetiko.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: