Νησάκι στις Πρέσπες «πλέει» πάνω στη λίμνη και Αποτελεί Κρυμμένο Θησαυρό για τους επισκέπτες - Fanpage

Νησάκι στις Πρέσπες «πλέει» πάνω στη λίμνη και Αποτελεί Κρυμμένο Θησαυρό για τους επισκέπτες

Υπάρχουν εκείνα τα μέρη της Ελλάδας που όταν τα επισκέπτεσαι έστω και μία φορά μαγεύεσαι και θες να επιστρέψεις ξανά. Ένα από αυτά είναι σίγουρα και ο Άγιος Αχίλλειος, στις Πρέσπες.

Ο λόγος για το νησάκι που «πλέει» πάνω στη λίμνη Πρέσπα. Η εμπειρία της επίσκεψης εκεί είναι μοναδική και δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Γενικότερα η περιοχή των Πρεσπών αποτελεί μια ξεχωριστή απόδραση καθώς θα γνωρίσεις ένα διαφορετικό μέρος της Ελλάδας με πολλές εναλλαγές. Ιδανική εποχή είναι το φθινόπωρο και ο χειμώνας καθώς οι ρυθμοί πέφτουν και η φύση περνάει στα καλύτερά της. Το βασικό, βέβαια, είναι να πάρεις μαζί σου ζεστά ρούχα και φωτογραφική μηχανή. Θα τα χρειαστείς και τα δύο. Αν, μάλιστα, σου αρέσει και το καλό φαγητό, ετοίμασε τις βαλίτσες σου!

Ο Άγιος Αχίλλειος, λοιπόν, είναι το νησάκι που θα δεις να «πλέει» αν μπορούμε να το πούμε έτσι, στα γαλήνια νερά της Μικρής Πρέσπας και υπάγεται στο νομό της Φλώρινας. Πρόκειται για ένα μικρό νησάκι το οποίο όπως λέει ο θρύλος έχει μόνο 11 σπίτια καθώς το δωδέκατο πάντα καταρρέει! Αν θες να βρεθείς εκεί, όχι απλώς για μια βόλτα αλλά για να μερικές μέρες, θα πρέπει να ξέρεις ότι μπορείς. Πάνω στο νησάκι υπάρχει ένας ξενώνας που σε καλεί να γνωρίσεις από πολύ κοντά την μαγεία των Πρεσπών.

Για να περάσεις στο νησάκι θα περπατήσεις πάνω σε μια πλωτή γέφυρα, μια διαδρομή που πρέπει να σταθείς και να απολαύσεις. Κάνε στάσεις για να ακούσεις τους ήχους της φύσης. Και αυτό που σου λέμε είναι πολύ σημαντικό. Θα έχεις την ευκαιρία να ακούσεις τους ήχους από δεκάδες πουλιά, που δεν έχεις ακούσει στο παρελθόν. Μια αληθινή μελωδία καταμεσής της λίμνης Πρέσπας. Ένα όνειρο…

Στο νησί του Αγίου Αχιλλείου, σύμφωνα με έρευνες, υπήρχε ρωμαϊκός και βυζαντινός οικισμός, ο οποίος σύμφωνα με επιγραφές που ανακαλύφθηκαν ταυτίζεται με την αρχαία πόλη Λύκη. Δεν είναι τυχαίο ότι εκεί υπάρχουν και αρκετές βυζαντινές εκκλησίες, από τις οποίες σημαντικότερη είναι η τρίκλιτη Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου. Αυτή η συγκεκριμένη χρονολογείται από τα τέλη 10ου αιώνα μ.Χ.

Τι άλλο θα δεις στην περιοχή

Αν οργανώσεις ένα ταξίδι και ο Άγιος Αχίλλειος στις Πρέσπες είναι ο βασικός προορισμός, βάλε στο πλάνο σου κι άλλα να κάνεις. Κλέψε περισσότερες μέρες και κάνε μια βόλτα στην Καστοριά η οποία τελικά μπορεί να αποτελέσει και τη βάση σου. Επιπλέον ένας ιδανικός προορισμός στην περιοχή και το φθινόπωρο είναι το Νυμφαίο της Φλώρινας που θα σας γοητεύσει.

Αφήστε το σχόλιο σας: