Ντύνονται στα λευκά τα ορεινά της Θεσσαλονίκης - Fanpage

Ντύνονται στα λευκά τα ορεινά της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονικείς ανεβαίνουν ακόμη και αυτή την ώρα στο Χορτιάτη για τα πρώτα χιόνια της χρονιάς
Του Μιχάηλ Λιάπη,

Με το θερμόμετρο να δείχνει 0° C, στα λευκά ντύνονται σιγά σιγά για πρώτη φορά μέσα στο 2022 οι ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης με τη χιονόπτωση να συνεχίζεται εδώ και περίπου 2 ώρες.

Ανεβαίνοντας προς Χορτιάτη και από το Πανόραμα, ξεκινά το χιονόνερο που δίνει τη θέση του στο χιόνι, όσο αυξάνεται το υψόμετρο.

Ήδη από το ύψος του Στρατοπέδου Παπαπασχάλη, στις άκρες του δρόμου έχει αρχίσει να το στρώνει, με τη χιονόπτωση να πυκνώνει πλησιάζοντας στο Χορτιάτη.

Εκχιονιστικά είναι σε ετοιμότητα, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα κατά τη διάρκεια της νύχτας εφόσον συνεχιστούν και ενταθούν τα φαινόμενα.

Μέσα στο Χορτιάτη ήδη οχήματα του Δήμου ρίχνουν αλάτι, ώστε να μην παγώσουν οι δρόμοι, την ώρα που διανομείς παίζουν χιονοπόλεμο με το χιόνι που έχει πιάσει σε αυτοκίνητα και σιγά σιγά ασπρίζει πεζοδρόμια αλλά και στην άσφαλτο.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα όσοι ξεκίνησαν με τα αυτοκίνητά τους προς το Χορτιάτη για να δουν το πρώτο χιόνι της χρονιάς. Χαρακτηριστική η περίπτωση οικογένειας που ξεκίνησε από τα Διαβατά.

Παράλληλα πολλά τζιπ ανεβαίνουν προς το βουνό, για μία βόλτα στο χιόνι που έχει ασπρίσει τα πάντα στο δρόμο προς τις κεραίες.

Δείτε τις φωτογραφίες του TyposThes από την περιοχή:

Αφήστε το σχόλιο σας: