Στην Ιαπωνία άνθισαν από τώρα οι κερασιές και το θέαμα είναι μαγευτικό - Fanpage

Στην Ιαπωνία άνθισαν από τώρα οι κερασιές και το θέαμα είναι μαγευτικό

 

Η πρόωρη άνθιση των κερασιών της Ιαπωνίας προκάλεσε σφοδρή έκπληξη. Το  θέαμα, δημοφιλές και ως «Χανάμι», μπορεί να είναι όπως πάντοτε μαγευτικό, ωστόσο εξελίσσεται μήνες νωρίτερα από το κανονικό.

Ωστόσο, η παρατήρηση του φαινομένου δεν είναι φυσιολογική, με αναφορές από εκατοντάδες τοποθεσίες γα άνθιση αρκετούς μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

Η ιστοσελίδα Weathernews σημείωσε ότι είχε λάβει πάνω από 350 αναφορές για πρόωρα άνθη, από το νοτιοδυτικό νησί Kyushu και  σε ολόκληρο το αρχιπέλαγος ως τα βόρεια της νήσου Χοκάιντο.

Οι ειδικοί τόνισαν πως η εμφάνιση των λουλουδιών πιθανότατα συνδέεται με ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ιαπωνία τις περασμένες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων δύο ιδιαίτερα ισχυρών τυφώνων.

Ο Hiroyuki Wada, ένας εμπειρογνώμονας παρατηρητής των δέντρων της Ιαπωνίας, δήλωσε πως οι σφοδρές καταιγίδες έχουν απογυμνώσει πολλά δέντρα από τα φύλλα τους. Σκοπός των φύλλων μεταξύ άλλων είναι να απελευθερώνουν ορμόνες που εμποδίζουν την εμφάνιση μπουμπουκιών πριν την ώρα τους

Ο Wada δήλωσε στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NHK ότι ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός που ακολούθησε τους τυφώνες μπορεί επίσης να «εξαπάτησε» τα δέντρα και να τα οδήγησε σε ανθοφορία.

«Αυτό συνέβη και στο παρελθόν, αλλά δεν θυμάμαι να έχω δει κάτι τέτοιο σε τέτοια κλίμακα», σημείωσε.

Ενώ τα επηρεαζόμενα δέντρα δεν θα ανθίσουν για δεύτερη φορά, η πλειοψηφία τους δεν επηρεάστηκε και ως συνήθως τον επόμενο Μάρτιο και τον Απρίλιο η χώρα θα γεμίσει και πάλι λουλούδια.

«Τα μπουμπούκια που ανοίγουν τώρα δεν θα ανθίσουν την ερχόμενη άνοιξη», ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως το πρόωρο φαινόμενο δεν θα επηρεάσει ιδιαίτερα την κανονική ανθοφορία της άνοιξης.

 

Πηγή

Αφήστε το σχόλιο σας: