Τους καλύτερους πίνακες μπορεί να τους ζωγραφίσει η φύση και μάλιστα θα είναι αληθινοί. Υπάρχουν σημεία στον πλανήτη που η μαγεία της ζωής, η μαγεία της φύσης από μόνη της έχει δημιουργήσει θαύματα και σε προκαλεί να τα εξερευνήσεις. Ο κόσμος είναι πανέμορφος και κρύβει πολλά μυστικά, άλλα γνωστά και άλλα όχι τόσο, και κάποια από αυτά συνθέτουν όμορφα, σουρεαλιστικά τοπία.
1. Dallol, Αιθιοπία
Το Dallol είναι ένα από τα πιο πολύχρωμα φυσικά τοπία της γης, όπως και έχει χαρακτηριστεί, καθώς και ένα από τα σημεία με τις μεγαλύτερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί. Η δημιουργία του οφείλεται σε όξινες ιαματικές πηγές και σε θερμοπίδακες φυσικού αερίου. Οι πολύχρωμες λιμνούλες που σχηματίζονται σε πολλές περιπτώσεις είναι τοξικοί και θειούχοι ατμοί, οι οποίοι κάνουν δύσκολη την αναπνοή.
2. Λίμνη Νάτρον, Τανζανία
Πρόκειται για μια αλκαλική λίμνη, η οποία περιβάλλεται από ηφαίστεια, ένα εκ των οποίων είναι και ενεργό. Το νερό της λίμνης εξατμίζεται τελείως το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα το κόκκινο ξηρό τοπίο που βλέπετε. Πρόκειται για ένα από τα πιο αφιλόξενα περιβάλλοντα για την ανάπτυξη έμβιων οργανισμών, εκτός από τα φοινικόπτερα, τα οποία αναπαράγονται εκεί.
3. Σαλάρ Ντε Ουγιούνι, Βολιβία
Είναι η μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο και δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι μπορεί κάποιος να περπατήσει πάνω της. Η κρούστα αλατιού που καλύπτει την έκταση της λίμνης δημιουργεί έναν εικονικό καθρέφτη. Σύμφωνα με τον μύθο των ανθρώπων Aymara των Άνδεων, η λίμνη σχηματίστηκε από τα δάκρυα της θεάς Tunupa, αφότου εγκαταλείφθηκε από τον σύζυγό της, Kusku.
4. Tsingy de Bemaraha, Μαδαγασκάρη
Οι πανύψηλοι μυτεροί ασβεστόλιθοι ανήκουν στο εθνικό πάρκο Tsingy de Bemaraha, το οποίο έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Αποτελείται από φαράγγια, χαράδρες και μεγάλης έκτασης ανέγγιχτα δάση, όπου ζουν και αναπαράγονται πολλά είδη πανίδας και χλωρίδας.
5. Zhangye Danxia Landform, Κίνα
Το τοπίο αυτό υπάρχει, όσο ψεύτικο και να φαίνεται, είναι το χάρμα οφθαλμών της Zhangye και είναι ένα γεωλογικό πάρκο 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Σχηματίζεται από χρωματιστούς ψαμμίτες και οι γεωλόγοι ισχυρίζονται πως τα χρώματά του οφείλονται στην κίνηση στον γήινο φλοιό, γεγονός που καθιστά στρώματα πετρωμάτων να εμφανίζονται σε διάφορα χρώματα, μεγέθη και σχήματα.