Ακτιβίστρια σκοτώθηκε από φορτηγό την ώρα που διαδήλωνε για τα ζώα που πήγαιναν σε σφαγείο

Ένα δυστυχώς άσχημο νέο κάνει το γύρο του διαδικτύου γεμίζοντας θλίψη τους ανθρώπους που αγαπούν και παλεύουν για τα δικαιώματα των ζώων. Το νέο αφορά μια γυναίκα, την 65χρονη Regan Russell, γνωστή για τη μάχη που έδινε υπέρ των ζώων, η οποία έχασε τη ζωή της έξω από ένα σφαγείο στο Burlington, στο οποίο διαδήλωνε.

Το Burlington είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Πολιτείας Βερμόντ των ΗΠΑ και βρίσκεται 72 χιλιόμετρα νότια από τα σύνορα Καναδά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η Russell χτυπήθηκε το πρωί της Παρασκευής, 19 Ιουνίου, στις 10 το πρωί, από φορτηγό, το οποίο μετέφερε γουρούνια που πήγαιναν για σφαγή. Τα ζώα στα φορτηγά μεταφέρονται σε άθλιες συνθήκες, χωρίς νερό και χωρίς φαγητό. Και πάντα, όπως και σε αυτήν την περίπτωση, έκλαιγαν με λυγμούς στοιβαγμένα εκεί. Άλλωστε τι αξίζουν; Αφού πάνε για σφαγή. Δυστυχώς έτσι σκεφτόμαστε. Δεν δίνουμε μία για μια άλλη ζωή παρά μόνο τη δική μας.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, η Ruseell προσπάθησε να δώσει νερό στα διψασμένα ζώα όταν ένα από τα φορτηγά επιτάχυνε, δεν την είδε και τη χτύπησε. Σύμφωνα μάλιστα με αυτά που λένε οι ακτιβιστές που ήταν στην ομάδα μαζί της, οι οδηγοί των φορτηγών γενικά ήταν πάντα πολύ εχθρικοί και αγενείς μαζί τους.

Όσοι τη γνώριζαν κάνουν λόγο για ένα υπέροχο και πολύ ευγενικό άνθρωπο που έδινε αγώνες από το 1979 για τα δικαιώματα των ζώων. Ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε να στηρίξει και να βοηθήσει τους αδύναμους. Και έχασε τη ζωή της για αυτό.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Πηγή: petpet.news

Related posts

Ηράκλειο: Εγκατέλειψε το σκυλάκι του λίγο πριν επιβιβαστεί στο πλοίο

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες