Γνωρίστε τον κτηνίατρο που φροντίζει εθελοντικά τα ζώα των αστέγων στους δρόμους της Καλιφόρνια

Πάνω από 500 χιλιάδες υπολογίζονται ότι είναι οι άστεγοι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η Πολιτεία της Καλιφόρνια είναι από τα μέρη με πιο έντονο το πρόβλημα. Το 2019 στους δρόμους της ζούσαν 151.278 άνθρωποι, αριθμός που δυστυχώς μεγαλώνει.

Οι άστεγοι συχνά ζούνε με μόνη παρέα τα κατοικίδιά τους. Αποκομμένοι από όλους και από όλα, δεν μπορούν να σκεφτούν τον εαυτό τους χωρίς τον τετράποδο φίλο τους.

Ο 49χρονος Stewart Kwane είναι κτηνίατρος στην Καλιφόρνια, ο οποίος μεγάλωσε στο Νέο Μεξικό. Εκεί θυμάται τον εαυτό του να προσπαθεί από μικρή ηλικία να διασώζει ζώα, που παρατούσαν σε δρόμους και παραλίες.

Μετά τη μεγάλη κρίση του 2007 και εργαζόμενος ως κτηνίατρος σε καταφύγιο έβλεπε τα ζώα που κατέληγαν εκεί επειδή οι δικοί τους δεν μπορούσαν να συντηρήσουν. Ήταν τα χρόνια που άρχισαν να αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς οι άστεγοι. Κάποιοι δεν τα εγκατέλειπαν. Κάποιοι άλλοι όμως δεν μπορούσαν να τα συντηρήσουν ζώντας στο δρόμο. Ήταν τα χρόνια που τα καταφύγια είχαν γεμίσει με ζώα.

Ο Kwane, γνωρίζοντας από κοντά το πρόβλημα, είδε ότι το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων στο δρόμο που έχουν ζώο δεν θέλει με τίποτα να μείνει χωρίς αυτό. Τα κατοικίδια συχνά, όπως θα πει και ο ίδιος στο CNN, είναι λόγος για να κρατηθούν πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους στη ζωή.

Όμως κάτι έπρεπε να γίνει. Και για αυτούς αλλά και για τη μοναδική παρέα τους. Και έτσι το 2011 αποφάσισε να βοηθήσει. Το έργο του ήταν δύσκολο, όμως όχι ακατόρθωτο. Έτσι ξεκίνησε καθημερινά να επισκέπτεται τα μέρη των αστέγων στην Καλιφόρνια- και κυρίως στο Λος Άντζελες- και να παρέχει με προσωπικά του έξοδα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα ζώα τους. Στην αρχή υπήρχε από μέρους τους δυσπιστία. Όμως πολύ γρήγορα άρχισαν να τον εμπιστεύονται. Για αυτούς έγινε πολύ σημαντικός.

Τα ζώα αυτά θέλουν εμβόλια, στείρωση αλλά και σε πολλές περιπτώσεις φάρμακα και μακροχρόνιες θεραπείες. Σε κάθε μέρος που βρίσκεται ο Kwane με το αυτοκίνητό του, ό,τι και να κάνει, αν δει κάποιον άστεγο με ζώο, θα πάει να δώσει βοήθεια. Τα Σαββατοκύριακά του μάλιστα για πολλά χρόνια τα αφιέρωνε στη Skid Row, του Λος Άντζελες, το δρόμο με τους περισσότερους-πάνω από 8.000- άστεγους στον κόσμο.

Τα περιστατικά φυσικά ήταν και είναι ατελείωτα. Έτσι λίγο καιρό αργότερα δημιούργησε έναν διαδικτυακό έρανο, όπου μπορεί όποιος θέλει να προσφέρει χρήματα για την περίθαλψη αλλά και τη σίτιση των ζώων αυτών.

“Από τους άστεγους έχω ακούσει τις πιο αληθινές ιστορίες αγάπης, ιστορίες ελπίδας και μεγάλων δυσκολιών. Ήμουν και εγώ προκατειλημμένος κάποτε σε μερικά πράγματα. Βλέπεις έναν άστεγο αλλά δεν μπορείς να φανταστείς τι τον οδήγησε σε αυτή τη θέση, ποια είναι η ιστορία του. Δεν μπορείς καν να φανταστείς την ιστορία του. Έχω επίσης δει τους ανθρώπους αυτούς να υφίστανται πολλά. Να τους χτυπάει και να τους διώχνει η αστυνομία, να τους βρίζουν οι οδηγοί που περνούν, να τους πετάνε από το παράθυρο φαγητά αλλά και διάφορα άλλα πράγματα. Είναι εκτός των άλλων και απίστευτα ευάλωτοι συναισθηματικά. Τα ζώα τους είναι όλη τους η ζωή. Και τα φροντίζουν όπως εμείς. Τα αγαπάνε πολύ. Είναι, όπως μου λένε, η θεραπεία τους. Έχω πάρει απίστευτα μαθήματα ζωής από αυτούς. Και έχω κάνει δυνατές φιλίες”.

Πηγή: petpet.news

Related posts

Ηράκλειο: Εγκατέλειψε το σκυλάκι του λίγο πριν επιβιβαστεί στο πλοίο

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες