Το ηλικιωμένο σκυλί εγκαταλείπεται από την οικογένεια της – στο πρόσωπο της αντανακλάτε η θλίψη που την προκάλεσαν

Είναι απλώς υποκριτικό να αντιμετωπίζετε τους ηλικιωμένους ανθρώπους με όλη την κατάλληλη αξιοπρέπεια και με σεβασμό, αλλά κοιτάξτε το αντίθετο όταν πρόκειται για ηλικιωμένα ζώα.

Όλα τα ζωντανά πλάσματα αξίζουν να αντιμετωπίζονται με σεβασμό , ανεξάρτητα από την ηλικία, το χρώμα, το φύλο ή το είδος τους.

Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει σπάνια. Η Αθηνά, ένας ηλικιωμένος σκύλος, εντοπίστηκε καθώς είχε σκυμμένο το κεφάλι της από ντροπή, αισθάνεται εντελώς άχρηστη.

Ευτυχώς, με τη βοήθεια μερικών ανιδιοτελών ανθρώπων, τα πράγματα σύντομα άλλαξαν για τον ηλικιωμένο σκύλο.

Η Αθηνά έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της με τους πρώην ανθρώπους της. Της έδωσαν ένα ζεστό σπίτι, και όλο το φαγητό και την προσοχή που θα μπορούσε ποτέ να χρειαστεί. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν έμειναν έτσι για πολύ. Όταν η οικογένειά της μετακόμισε, αποφάσισαν ότι η Αθηνά ήταν πολύ μεγάλη για να την πάρουν μαζί τους. Την πέταξαν στο πλάι του δρόμου με μια βαριά μεταλλική αλυσίδα γύρω από το λαιμό της. Ο φτωχός σκύλος δεν ήξερε τι να κάνει. Η φροντίδα των ανθρώπων ήταν ο μόνος τρόπος που γνώριζε ποτέ. Απλώς κάθισε εκεί, κοιτάζοντας τα οχήματα που περνούσαν με τα μάτια της.

Όταν μια ευγενική γυναίκα με την ονομασία Laurica Nagel άκουσε για το σκύλο, έσπευσε αμέσως να τη βοηθήσει. Η Νάγκελ βρήκε τον ηλικιωμένο σκύλο με κατεβασμένο το κεφάλι της από ντροπή στο πλάι του δρόμου, νιώθοντας αβοήθητη και άνευ αξίας. Η Αθηνά κατάφερε να επιζήσει με τη βοήθεια μερικών συμπονετικών φορτηγών που της άφηνα νερό και τροφή, αλλά η κατάστασή της δεν ήταν καλή. Ήταν καλυμμένη με ψύλλους και κρότωνες, έχασε την όρασή της σε ένα από τα μάτια της, αλλά εκτός από αυτό, ήταν απλώς ενθουσιασμένη που τελικά μπορούσε να παρατηρηθεί.

Η Nagel πήγε την Αθηνά σε ένα τοπικό καταφύγιο διάσωσης για να την καθαρίσουν και να την θεραπεύσουν. Οι εργαζόμενοι στο καταφύγιο ανησυχούσαν για το μέλλον της Αθηνάς. Τα σκυλιά της ηλικίας της συχνά αγνοούνται, καθώς οι οικογένειες προτιμούν συνήθως να υιοθετούν μικρότερα σε ηλικία σκυλιά. Ευτυχώς με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το προσωπικό κατάφερε να βρει στην Αθηνά ένα τέλειο σπίτι για πάντα. Οι νέοι γονείς της είδαν την ηλικία και την κατάσταση της. Είδαν ότι είναι επιζών.

Τώρα, αφού έχει περάσει μερικούς μήνες με τη νέα της οικογένεια, η Αθηνά δεν έχει καμιά απέχθεια απέναντι στον άνθρωπο. Περνάει ευτυχώς τις μέρες της τρέχοντας στην αυλή της, περιτριγυρισμένη από ατελείωτη ζεστασιά και αγάπη. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, η Αθηνά τελικά αισθάνεται σαν να αξίζει κάτι για κάποιον, και αυτό ήθελε πάντα.

Παρακολουθήστε την συγκινητική ιστορία του σκύλου στο παρακάτω βίντεο:

Ίσως η αρχική της οικογένεια δεν πίστευε ότι αξίζει πολύ, αλλά αυτό είναι πια παρελθόν. Δεν το άξιζαν έτσι κι αλλιώς!

Είμαστε πολύ ευγνώμονες για αυτό το χαρούμενο τέλος! Η Αθηνά είναι αξιοπρεπής, όπως και όλα τα σκυλιά. Θυμηθείτε, οι ηλικιωμένοι χρειάζονται επίσης σπίτια και είναι υπέροχα κατοικίδια.

Μοιραστείτε την συγκινητική ιστορία της Athena, για να υπενθυμίσετε στους ανθρώπους ότι τα ανώτερα σκυλιά χρειάζονται εξίσου αγάπη και φροντίδα με τα νεότερα σκυλιά!

πηγή; petsworld.gr

Related posts

Ηράκλειο: Εγκατέλειψε το σκυλάκι του λίγο πριν επιβιβαστεί στο πλοίο

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες