Άνδρας σώζει άλογο από το σφαγείο, δείτε όμως την αντίδραση του ζώου τη στιγμή που το αφήνει ελεύθερο

Μία επίσκεψη σε ένα σφαγείο ζώων μπορεί να είναι λίγο τρομακτική για εκείνους που δεν είναι εξοικειωμένοι με τέτοιου είδους εγκαταστάσεις. Σε πολλά τέτοια σφαγεία τα ζώα μεταφέρονται σε αποθήκες όπου μπορούν να πωληθούν από υποψήφιους αγοραστές. Ορισμένα ζώα ίσως καταφέρουν να ζήσουν μια ευτυχισμένη ζωή, αλλά δυστυχώς τα περισσότερα στέλνονται κατευθείαν για σφαγή.

Ο Jamie Castano, ιδρυτής της οργάνωσης Rescue Animal Farm από το Νιου Τζέρσεϋ, επισκέφθηκε πρόσφατα ένα σφαγείο ζώων, όπου σχεδίαζε να τραβήξει φωτογραφίες και βίντεο για να δείξει στον κόσμο τη διαδικασία της δημοπρασίας ζώων. Ο Castano ήθελε να δείξει στους ανθρώπους τις απαίσιες συνθήκες στις οποίες βρίσκονται πολλά ζώα.

«Σχεδίαζα την “αγορά” μιας κατσίκας ή ενός προβάτου για να σώσω τη ζωή του», έγραψε ο Castano στο Instagram.

Ο Jamie Castano δεν είχε καμία πρόθεση να διασώσει κάποιο μεγάλο ζώο όταν επισκέφθηκε το σφαγείο, αλλά είδε ένα άλογο που του τράβηξε την προσοχή.

Ο ακτιβιστής παρατήρησε ότι το άλογο είχε πολλά “σημάδια καψίματος” στα πόδια του. Σύμφωνα με τον Castano, τέτοιες τεχνικές χρησιμοποιούνται σε ιπποδρομίες για να καλυφθούν προσωρινά τα συμπτώματα ενός τραυματισμού. Ο Castano είπε ότι ο κτηνίατρος δήλωσε πως τέσσερα ή πέντε σημάδια θα θεωρούνταν φυσιολογικά, αλλά αυτό το άτυχο άλογο είχε 18 περίπου σημάδια σε κάθε πόδι.

Όταν είδε αυτό το άλογο, ήξερε ότι έπρεπε να το σώσει.

Ο Castano έπρεπε να κάνει κάτι άμεσα – το άλογο ή θα το αγόραζαν θα το πήγαιναν κατευθείαν στο σφαγείο – έτσι απευθύνθηκε στα μέλη του Rescue Animal Farm στο Instagram και ζήτησε τη βοήθειά τους. Μέσα σε λίγες ώρες, τα μέλη μάζεψαν τα 700 δολάρια που χρειάζονταν για τη διάσωση του ζώου.

Μόλις ο οργανισμός ολοκλήρωσε την αγορά, εκείνος φόρτωσε το θηλυκό άλογο – την οποία ονόμασε Joanie – σε ένα ρυμουλκούμενο όχημα και την έσωσε από βέβαιο θάνατο. Όταν έφτασαν σε ένα μέρος όπου η Joanie θα είχε την φροντίδα που χρειαζόταν, ο Castano και οι υπόλοιποι υπάλληλοι κατέγραψαν την αντίδραση της Joanie όταν συνειδητοποίησε ότι ήταν πλέον ελεύθερη.

Αν το άλογο μπορούσε να μιλήσει, τότε θα έλεγε, “Σας ευχαριστώ που σώσατε τη ζωή μου!”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

YOU GUYS DID IT!!!! SHE’S SAFE!!!!!!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Freedom Farm Animal Rescue (@freedomfarm_animalrescue) στις

Το ζώο πιθανόν να γεννήθηκε το 1999 και έζησε πολλά χρόνια σαν αγωνιστικό άλογο, ωστόσο, μόλις μεγάλωσε δεν ήταν πλέον σε θέση να αγωνιστεί, κι έτσι, πωλήθηκε σε κάποιον που την χρησιμοποιούσε για να μεταφέρει κάρα. Μετά από αυτό, πουλήθηκε σε μια δημοπρασία ζώων.

Μετά από τρεις εβδομάδες εντατικής φροντίδας, η Joanie ήταν στα καλύτερά της.

Ο Castano περιγράφει στο The Dodo πόσο φοβισμένη ήταν η Joanie όταν την είδε στην αποθήκη. Στην αρχή δύσκολα την πλησίαζε αλλά τώρα οι δυο τους είναι αχώριστοι!

“Άπλωσα το χέρι μου για να την αγγίξω και εκείνη πετάχτηκε μακριά μου – δεν ήθελε καν να την ακουμπήσω. Αλλά τώρα είναι ένα άλλο ζώο, είναι γεμάτη ζωντάνια. Σίγουρα ξέρει ότι δεν προορίζεται πλέον για σφαγή.”

Η Joanie μεταφέρθηκε στο Animal Welfare Rescue και πλέον απολαμβάνει την ελευθερία της μαζί με τα άλλα ζώα του καταφυγίου

διαφορετικό

Related posts

Ηράκλειο: Εγκατέλειψε το σκυλάκι του λίγο πριν επιβιβαστεί στο πλοίο

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες