Δυστυχώς τα βασανιστήρια ζώων σε όλον τον κόσμο δεν έχουν τέλος. Δεν υπάρχει μάλιστα πιο εξοργιστικό πράγμα από το να χρησιμοποιούνται για διάφορα θεάματα. Εκτός από τα τσίρκο, στις χώρες τις Ανατολής υπάρχουν κακοποιήσεις ζώων και στους δρόμους καθώς αναγκάζονται να κάνουν πράγματα για να δουν οι τουρίστες. Μια από τις χώρες που έχει παράδοση σε αυτά είναι και η Ιαπωνία.
Χιλιάδες μαϊμούδες σκοτώνονται κάθε χρόνο στην Ιαπωνία, από οργισμένους αγρότες που τις θεωρούν απειλή για τα χωράφια τους. Σύμφωνα με το υπουργείο, Ministry of the Environment, 19 χιλιάδες μαϊμούδες σκοτώνονται κάθε χρόνο για διάφορα κυβερνητικά προγράμματα, αφήνοντας πίσω χιλιάδες ορφανά μωρά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του National Geographic πολλά από αυτά τα ζωάκια καταλήγουν σε χέρια διάφορων ιδιωτών και γίνονται τουριστική ατραξιόν. Και τα βασανιστήρια ξεκινάνε. Προσπαθώντας να τους μάθουν ανθρώπινες κινήσεις τα ζώα κακοποιούνται. Σίγουρα όλοι έχουμε δει εικόνες.
Μαϊμουδάκια που κάνουν νούμερα στους δρόμους, ακροβατικά, δεμένα με αλυσίδες, ντυμένα με διάφορα ρούχα, άλλα να παίζουν χόκεϊ με παιδιά, άλλα να αναγκάζονται να σερβίρουν μπίρες σε καταστήματα άλλα να κάνουν διάφορες γελοιότητες. Ο κατάλογος της κακοποίησης μεγάλος. Και οι φωτογραφίες κάνουν παρέλαση στο διαδίκτυο, όπου τα likes πέφτουν σύννεφο. Πάντα άλλωστε ο άνθρωπος αρεσκόταν στο να βλέπει ζώα να κάνουν…ανθρώπινα πράγματα. Έστω και με τη βία. Του φέρνει γέλιο αντί να του φέρνει κλάμα.
Κάτι τέτοιο συμβαίνει και σε ένα μπαρ στην πόλη Ουτσουνομίγια (Utsunomiya), στο Kayabuki, δυο ώρες βόρεια του Τόκιο. Εκεί μαϊμούδες σερβίρουν κρύες μπίρες αλλά και διάφορα άλλα στους θαμώνες, ντυμένες με ρούχα και κάνοντας διάφορα σαχλά για να βγάλει φυσικά χρήματα το μαγαζί. Το οποίο και βγάζει. Τα ζώα επίσης συχνά φοράνε και μάσκες για να μοιάζουν με διάφορα γνωστά πρόσωπα, όπως ο Donald Trump. Και ο κόσμος φυσικά απολαμβάνει το ποτό ή το φαγητό του. Και κανείς δεν αναρωτιέται φυσικά πώς μαθαίνουν τα νούμερα αυτά τα ζώα και αν είναι δυστυχισμένα ή όχι με αυτά που κάνουν. Ή αναρωτιούνται αλλά δεν τους νοιάζει.
Σε κάποια άλλα μέρη, σύμφωνα πάντα με το National Geographic, όπως στο θέατρο Nikko Saru Gundan, μικρά μαϊμουδάκια αναγκάζονται να παίζουν χόκεϊ με μικρά παιδιά φορώντας πάνα. Το μέρος μάλιστα αυτό είναι και σε όλους τους ταξιδιωτικούς προορισμούς.
Ο Jason Baker, πρόεδρος του οργανισμού “People for the Ethical Treatment of Animals”, μιλώντας στο National Geographic αναφέρει: “Σε όλον τον κόσμο γίνονται εξωφρενικά πράγματα σε βάρος των ζώων, τα οποία βασανίζονται για να κάνουν κάτι που δεν είναι στη φύση τους. Και δυστυχώς η ιστορία έχει δείξει ότι δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε και να συζητήσουμε με πολλές χώρες, όπως για παράδειγμα, με την Ιαπωνία, που οι νόμοι είναι χαλαροί σε τέτοια πράγματα που έχουν να κάνουν με τα ζώα”.
Εμείς απλά νιώθουμε θλίψη για άλλη μια φορά.
Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com
Πηγή: petpet.news