Μια απίστευτη είδηση διαβάζουμε στον ξένο τύπο, που μας εξοργίζει για άλλη μια φορά για το πώς συμπεριφέρονται οι άνθρωποι στα ζώα. Το πόσο τα εκμεταλλεύονται χωρίς να λογαριάζουν ότι είναι έμψυχα και συναισθανόμενα πλάσματα.
Η είδηση προέρχεται από πόλη της Κεντρικής Κίνας όπου φιλόζωοι εθελοντές του oργανισμού Animal Rescue Organization Wutuobang βρήκαν 5 χιλιάδες περίπου ζώα νεκρά σε κουτιά σε εφοδιαστικό σταθμό όπου μαζεύονταν δέματα που είχαν αγοραστεί για να σταλούν σε διάφορες χώρες του κόσμου.
Τα ζώα, τα οποία υπολογίζεται ότι πρέπει να είχαν πεθάνει πριν από λίγες μέρες, επρόκειτο να σταλούν, όπως είπαμε, σαν… δέματα. Γάτες, σκυλάκια, κουνέλια, γουρουνάκια και άλλα ήταν δυστυχώς νεκρά. Ο εφοδιαστικός σταθμός που βρέθηκαν είναι ο Dongxing logistics και η πόλη η Henan’s Luohe.
Οι άνθρωποι του οργανισμού κατάφεραν και έσωσαν 50 γατούλες και σκυλιά και 200 κουνέλια, τα οποία πήγαν για περίθαλψη. Τα υπόλοιπα ζώα δυστυχώς είχαν πεθάνει από την πείνα, τη δίψα και φυσικά από ασφυξία καθώς τα κουτιά ήταν πολύ μικρά. Όλα αυτά προέρχονταν από φάρμα της Ανατολικής Κίνας και επρόκειτο να σταλούν στους μελλοντικούς κηδεμόνες τους. Από τη φάρμα τα ζώα μεταφέρθηκαν στο σταθμό μέσα σε άθλιες συνθήκες σε τρία φορτηγά. Πολλά μάλιστα από αυτά είχαν πεθάνει κατά τη διαδρομή.
Η εταιρεία Yunda που είχε αναλάβει να τα στείλει express ανέφερε ότι όλα τα κουτιά είχαν τρύπες ώστε να μπορούν να αναπνέουν. Βέβαια απέκρυψε να πει ότι μέσα από τα κουτιά τα ζώα ήταν σε πλαστικά ή σιδερένια κλουβιά, κάτι που απαγορεύεται σύμφωνα με τη νομοθεσία.
Εμείς αναρωτιόμαστε αν αυτοί οι άνθρωποι που αγοράζουν ζώα από το εξωτερικό και τους πηγαίνουν σε τέτοιες άθλιες συνθήκες, σε κουτιά δηλαδή, είναι πραγματικοί φιλόζωοι. Η απάντησή μας είναι ότι όχι μόνο δεν είναι φιλόζωοι αλλά συμβάλλουν και στην κακοποίηση των ζώων αυτών καθώς είναι σίγουρο ότι κάποια-αμέτρητα όπως είδαμε-
θα πεθάνουν πριν προλάβουν να σταλούν. Και το γνωρίζουν. Συνεπώς είναι συνένοχοι. Τόσα ζώα πεθαίνουν καθημερινά στους δρόμους και τα καταφύγια και αυτοί αγοράζουν από διάφορες φάρμες εκτροφής εκτός της χώρας τους. Όπως ψωνίζουν ένα ζευγάρι παπούτσια για παράδειγμα.
Πηγή: petpet.news