Δίνουν μάχη οι φροντιστές: Τι επιδείξαν οι εξετάσεις – Αυτά είναι τα νεότερα για το μικρό τιγράκι

Ευχάριστα νέα για την υγεία της 4 μηνών λευκής τίγρης, που βρέθηκε εγκαταλελειμμένη σε κάδο, καθώς και φωτογραφίες της, εξέδωσε το Αττικό Πάρκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νεαρό ζώο, καθώς δεν μπορεί να τραφεί μόνο του, τρέφεται με την βοήθεια των φροντιστών και έχει πάρει 1 κιλό. Βρίσκεται σε κατάλληλο χώρο περίθαλψης στον οποίο η πρόσβαση στο κοινό απαγορεύεται.

Δείτε φωτογραφίες:

Καλυτερεύει η κατάσταση του λευκού τιγράκι

Ωστόσο, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του, την Τετάρτη 15/3, υποβλήθηκε σε περαιτέρω διαγνωστικές εξετάσεις, μαγνητική και αξονική τομογραφία, σε εξειδικευμένο κέντρο.

Τα αποτελέσματα, επιβεβαίωσαν τις αρχικές εκτιμήσεις για την σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του, καθώς διαπιστώθηκαν τόσο γενετικές δυσμορφίες, όσο και επίκτητες από το λανθασμένο τρόπο διαχείρισης του. Το νεαρό ζώο αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, τη λεκάνη, τα πλευρά, καθώς και σε πολλά οστά που περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό και κάνουν επώδυνη την κινητικότητά του.

Παράλληλα, λόγω του παραμορφωμένου σκελετού, συμπιέζονται κάποια όργανα, δυσχεραίνοντας έτσι ακόμα και τη λήψη τροφής ή την αναπνοή του. Τα αναλυτικά ιατρικά αποτελέσματα έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες εθνικές αρχές, στην ειδική επιστημονική επιτροπή της ΕΑΖΑ (Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωολογικών Πάρκων και Ενυδρείων), καθώς και σε εξειδικευμένους κτηνιάτρους στο εξωτερικό, οι οποίοι έχουν προταθεί από οργανισμούς όπως το Born Free και το Wild Cat Sanctuary στις Η.Π.Α.

Το Αττικό Πάρκο έστειλε αίτημα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, για σύσταση επιτροπής με την συμμετοχή εξειδικευμένων κτηνιάτρων, τόσο του Πάρκου, όσο και από άλλους φορείς, καθώς και καθηγητών πανεπιστημίου με σκοπό την ασφαλέστερη λήψη αποφάσεων για την μετέπειτα διαχείριση και υποστήριξη της υγείας του.

Ταυτόχρονα, βρίσκονται σε επαφή με εξειδικευμένο rescue center στην Ευρώπη, το οποίο φιλοξενεί τίγρεις και προτίθεται να το αναλάβει, αν το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας του.

Όπως έχει αναφέρει το Αττικό Πάρκο και σε προηγούμενη ανακοίνωσή του, το τιγράκι δεν έχει λάβει κατάλληλη φροντίδα και διατροφή, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σοβαρά, πιθανόν μη αναστρέψιμα, μυοσκελετικά ή και άλλα προβλήματα υγείας.

Επεσήμανε, επίσης, ότι πιθανότατα είναι θύμα του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής.

Τα τελευταία χρόνια τόσο το λαθρεμπόριο άγριων ζώων, όσο και η ζήτηση των προϊόντων που προέρχονται από αυτά, έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί βασικό προορισμό για τα προϊόντα που προέρχονται από άγρια ζώα αλλά και σταυροδρόμι για τη διακίνηση τους προς άλλες περιοχές.

Related posts

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρό 10χρονο παιδί – Κατέρρευσε σε εμπορικό κέντρο

Έρχεται ψυχρή εισβολή με χιόνια

Δημήτρης Σούρας – Ντέμη Γεωργίου: Πέθαναν από την ίδια αιτία! Τι είναι η βακτηριακή λοίμωξη που πρoκάλεσε τους θανάτoυς;