Η Ευχάριστη Είδηση Της Ημέρας: Υιοθετήθηκε Ο Σκύλος Που Έχασε Και Τα 4 Πόδια Του Στην Κρεαταγορά

Η Ευχάριστη Είδηση Της Ημέρας: Υιοθετήθηκε Ο Σκύλος Που Έχασε Και Τα 4 Πόδια Του Στην Κρεαταγορά

Να και που πλέον υπάρχουν και ευχάριστες ειδήσεις.. Η σκυλίτσα έχασε τα πόδια της στην κρεαταγορά, αλλά είναι αποφασισμένη να το ξεπεράσει και να είναι ευτυχισμένη.

Ένας σκύλος βρέθηκε με κομμένα και τα τέσσερα πόδια, κρεμασμένο ανάποδα σε σφαγείο που βρίσκεται στη Νότια Κορέα. Το ζώο χτυπιόταν πολλές φορές την ημέρα για να μαλακώσει το κρέας μέχρι το σημείο της σφαγής.

Δεν είναι εύκολο να είσαι σκύλος σε ορισμένες περιοχές της Ανατολικής Ασίας. Σε ορισμένες περιοχές, όπως η κορεατική χερσόνησος (προς το παρόν χωρίζεται σε δύο πολιτείες), το κρέας σκύλου εκτιμάται ιδιαίτερα. Η κατανάλωση μειώνεται τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Humane Society International (HSI).

Ο Τσι-Τσι, ωστόσο, κατάφερε να ξεφύγει από τη θυσία. Σώθηκε από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων και, ακόμη και χωρίς και τα τέσσερα πόδια, κατάφερε να επιβιώσει και φαίνεται αποφασισμένη να ξεπεράσει τις άσχημες στιγμές που έχει περάσει. Της αξίζει να είναι ευτυχισμένη.

Η ιστορία του Τσι-Τσι

Το όνομα δανείστηκε από ένα αποκλειστικά γυναικείο συγκρότημα K-pop που γνώρισε μεγάλη επιτυχία την τελευταία δεκαετία. Ο σκύλος προετοιμαζόταν για σφαγή, σύμφωνα με τις παραδοσιακές τεχνικές.

Όπως θα το είχε η μοίρα, τα πόδια της Chi-Chi κόπηκαν τόσο βίαια που οι μολύνσεις που προέκυψαν εξαπλώθηκαν σε όλο της το σώμα. «Ακατάλληλο για κατανάλωση», το σκυλί πετάχτηκε σε έναν κάδο σκουπιδιών, για να πεθάνει ακριβώς εκεί.

Ευτυχώς, βρέθηκε ακόμα ζωντανή. Εθελοντές από την Animal Rescue, Media and Education (ARME), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα την Καλιφόρνια (ΗΠΑ) και με ομάδες σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, έσωσαν τον ετοιμοθάνατο σκύλο.

Η ΜΚΟ που βοήθησε το Chi-Chi έχει μια ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία στη Νότια Κορέα, καθώς πρόκειται για μια χώρα με φιλελεύθερη οικονομία και, ως εκ τούτου, πιο ανοιχτή, τουλάχιστον θεωρητικά, στην αλληλεπίδραση με τη Δύση.

Ο σκύλος μεταφέρθηκε αμέσως στο κτηνιατρείο, «χωρίς και τα τέσσερα πόδια, αλλά με μια αχτίδα ελπίδας», σύμφωνα με τους διασώστες. Υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση και, προς έκπληξη της ομάδας υγειονομικής περίθαλψης, κατάφερε να επιβιώσει.

Σύμφωνα με τον Shannon Keith, πρόεδρο της ARME, ο Chi-Chi βρέθηκε το επόμενο πρωί προσπαθώντας να κυκλοφορήσει. Όταν αλληλοεπιδρούσε με διασώστες, γιατρούς και νοσοκόμες, η σκυλίτσα χαμογέλασε, κούνησε την ουρά της και πάλευε να ακολουθήσει τους νέους της φίλους.

Ο σκύλος, διασταύρωση γκόλντεν ριτρίβερ. πέρασε δύο μήνες σε θεραπεία στο νοσοκομείο της Σεούλ, την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας. Κατάφερε να ξεπεράσει τις μολύνσεις που προκάλεσαν οι ακρωτηριασμοί και βρήκε τους δικούς της τρόπους για να περπατήσει ξανά.

Η ARME κατάφερε να βρει μια οικογένεια στο Phoenix, την πρωτεύουσα της Αριζόνα (νοτιοδυτικές ΗΠΑ), πρόθυμη να λάβει τον Chi-Chi. Η Ελίζαμπεθ και ο Ρίτσαρντ Χάουελ υιοθέτησαν την κορεάτικη σκυλίτσα και την καλωσόρισαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο.

Ο Chi-Chi έλαβε και άλλα καλά νέα. Ο Derrick Campana, ο οποίος ειδικεύεται στην αποκατάσταση τραυματισμένων σκύλων, πρόσφερε στον σκύλο προθέσεις για να διευκολύνει την μετακίνηση. Ο Ντέρικ είναι διάσημος στις ΗΠΑ για την παροχή βοήθειας σε κατοικίδια.

Ο σκύλος εξακολουθεί να προσαρμόζεται στον νέο τρόπο περπατήματος. Οι νέοι κηδεμόνες του σχεδιάζουν να τον εκπαιδεύσουν. Ο Τσι-Τσι θα γίνει σύντομα σκύλος θεραπευτής. Θα δουλέψει με παιδιά που έχουν χάσει άκρα, βοηθώντας τα να προσαρμοστούν.

Η σφαγή των ζώων

Παρά το γεγονός ότι είναι μια αποκρουστική πρακτική για τους Δυτικούς, η εκτροφή σκύλων για σφαγή είναι αρκετά συνηθισμένη στην Ασία – ειδικά στην Κίνα, την Κορέα και χώρες στα νοτιοανατολικά της ηπείρου, όπως το Βιετνάμ, η Καμπότζη και η Ταϊλάνδη.

Είναι μια παλιά πρακτική, η οποία έχει αμφισβητηθεί από πολλούς πολίτες αυτών των χωρών, κυρίως λόγω της παγκοσμιοποίησης, η οποία αναμειγνύει ήθη και έθιμα. Η αναπαραγωγή, η σφαγή και η κατανάλωση, ακόμα κι έτσι, εξακολουθούν να βρίσκουν πολλούς ειδικούς.

Σύμφωνα με το HSI, το 2019, στη Σεούλ, λιγότερα από 100 εστιατόρια είχαν στο μενού τους πιάτα με κρέας σκύλου. Η κατανάλωση είναι συχνότερη στις αγροτικές περιοχές της χώρας. Η βιομηχανία τροφίμων της χώρας κατέγραψε πτώση 30% στις πωλήσεις μεταξύ 2019 και 2020.

Το μεγαλύτερο σφαγείο της Νότιας Κορέας, το οποίο λειτουργούσε στο Seongnam (μητροπολιτική Σεούλ), έκλεισε τις πόρτες του το 2018. Η μεγαλύτερη αγορά κρέατος σκύλου της χώρας, η οποία βρισκόταν στο Daegu (νότια της χερσονήσου), έκλεισε τις πωλήσεις το 2021.

Ακόμα κι έτσι, 1,5 εκατομμύριο σκύλοι σφάζονται ετησίως στη χώρα. Η κοινή γνώμη αλλάζει – το 84% των Κορεατών δηλώνουν ότι δεν καταναλώνουν κρέας σκύλου και υπάρχει μεγάλη λαϊκή πίεση να τερματιστεί οριστικά το εμπόριο και η κατανάλωση.

Πολλοί Κορεάτες ακτιβιστές διαμαρτύρονται τακτικά ενάντια στην κατανάλωση κρέατος σκύλου. Διαμαρτύρονται κυρίως για τους κανονισμούς «καλλυντικών»: το 1988 και το 2002, το κρέας απαγορεύτηκε στα εστιατόρια της πρωτεύουσας.

Ο λόγος, ωστόσο, δεν ήταν να σοκάρουν τους τουρίστες με την έκθεση. Το 1988, η Σεούλ φιλοξένησε τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 2002, η Νότια Κορέα μοιράστηκε τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου FIFA με την Ιαπωνία.

Δείτε το βίντεο αυτής της συναρπαστικής ιστορίας:

Related posts

5/10 «Pet Day» Γιορτή με υιοθεσίες, συμβουλευτική από εκπαιδευτές και δραστηριότητες απο το Δήμο Νέας Σμύρνης και την Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων

Ηράκλειο: Εγκατέλειψε το σκυλάκι του λίγο πριν επιβιβαστεί στο πλοίο

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει