Αυτό το αξιολάτρευτο σκυλάκι μπορεί να γεννήθηκε χωρίς το πίσω μέρος του, αλλά αυτό δεν το σταματά από το να κατακτήσει τις καρδιές όλου του κόσμου.
Ο Μπονσάι το μπουλντόγκ, από το Fort Worth του Τέξας, έχει θαυμαστές σε όλο τον κόσμο χάρη στο ανίκητο πνεύμα του και την αγάπη του για τη ζωή.
Το 6 μηνών σκυλάκι γεννήθηκε με πολλαπλές σπάνιες ανωμαλίες, ανάμεσα στις οποίες και μια ανθρώπινη πάθηση με το όνομα Sacral Agenesis και Sacrocaudal Dysgenesis – πιθανόν σε συνδυασμό με μια παραλλαγή της Spina Bifida. Έχει μισή σπονδυλική στήλη, καθόλου λεκάνη και μικροσκοπικά πίσω πόδια.
Όταν ήταν κουταβάκι, του έκαναν αναγκαστικό αμφίπλευρο ακρωτηριασμό στα πίσω πόδια, αλλά αυτό δεν τον σταμάτησε.
Επιπλέον ο Μπονσάι γεννήθηκε με την πάθηση Walrus Puppy, που σημαίνει ότι ήταν πρησμένος με υγρό, το οποίο σε συνδυασμό με έλλειψη κίνηση στο πίσω μέρος του, του προκάλεσε το Σύνδρομο του Κολυμβητή.
“Το Σύνδρομο του Κολυμβητή είναι μια πάθηση κατά την οποία το στέρνο του νεογέννητου κουταβιού γίνεται επικίνδυνα επίπεδο και τα λειτουργικά του πόδια απλώνονται στις δύο πλευρές, πιέζοντας τα εσωτερικά του όργανα,” λέει η ιδιοκτήτριά του Μπονσάι Elizabeth Hart στη σελίδα όπου συγκεντρώνει δωρεές για το σκύλο της.
Είναι αναστρέψιμο με το χρόνο και τη θεραπεία, αλλά δεν υπάρχει γιατρειά για την παραμορφωμένη σπονδυλική στήλη και τη λεκάνη, η οποία είναι ο λόγος για τον οποίο έπρεπε να ακρωτηριαστούν τα πισινά του πόδια.
Ο Μπονσάι χρειάζεται πολλαπλές διαγνώσεις για την εσωτερική του ανατομία ώστε να διαχειριστεί τις παθήσεις του, ανάμεσα τους μια ακριβή μαγνητική και άλλες εξειδικευμένες διαδικασίες.
Η Hart γράφει στη σελίδα της ότι δεν έχει βρεθεί ξανά καταγεγραμμένη υπόθεση των συγκεκριμένων παθήσεων του Μπονσάι σε οποιοδήποτε άλλο ζώο.
Το επόμενο βήμα είναι να πάρει ροδάκια που θα αντικαταστήσουν τα πίσω του πόδια και θα τον βοηθήσου να κινείται.
«Ο Μπονσάι έχει περάσει πολλά! Είναι 6 μηνών και είμαστε περήφανοι για τη δύναμη και το αγωνιστικό του πνεύμα», λέει η Hart στη σελίδα YouCaring.
«Είναι πηγή χαράς, θετικής σκέψης, συμπόνιας και χαζού αλλά γλυκού χιούμορ για τους χιλιάδες που παρακολουθούν το ταξίδι του.»