Συνταξιούχος Από Την Αμερική Σώζει Ζώα Από Ευθανασία και Κακοποίηση Και Τους Βρίσκει Σπίτι

Από το 2015 ο 70χρονος συνταξιούχος Charlie Kleman, από την Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών, εθελοντής φιλόζωος, έχει διασώσει πάνω από 2,000 σκύλους δίνοντάς τους μια δεύτερη ευκαιρία. Μαζί με τη φιλοζωική οργάνωση Atlanda Lab Rescue έχει σώσει πολλά σκυλιά αλλά και γάτες. Τι κάνει; Βρίσκει κακοποιημένα ζώα, ζώα που βασανίζονται από τους ιδιοκτήτες τους ή ζώα που πρόκειται να ευθανατωθούν σε καταφύγο, τα παίρνει και τους βρίσκει σπίτι.

“Είναι τόσο μεγάλη ικανοποίηση να σκεφτόμαστε ότι κάνουμε κάτι που αξίζει, σώζοντας αυτά τα ζώα που ήταν καταδικασμένα. Βλέπεις το πόσο χαρούμενο πρόσωπο έχουν, όταν καταλαβαίνουν ότι σώθηκαν. Είναι μοναδικό συναίσθημα. Και ακόμα πιο ωραίο είναι να τα δεις μετά από καιρό, στο νέο τους σπίτι”

Η Τζόρτζια είναι ανάμεσα στις 5 Πολιτείες της Αμερικής που στα καταφύγια γίνονται ευθανασίες. Αυτά τα καταφύγια λέγονται shelter kills. Το ζώο που θα μπει εκεί, αν δεν υιοθετηθεί σε κάποιο χρονικό διάστημα, δυστυχώς οδηγείται σε ευθανασία. Ο αριθμός των ζώων που ευθανατώνονται είναι μεγάλος. Μόνο στην Πολιτεία της Τζόρτζια ο αριθμός, για παράδειγμα το 2018, ξεπέρασε τις 42 χιλιάδες. Σκύλοι και γάτες. Είναι κάτι πολύ λυπηρό και άδικο.

Το πρόγραμμα του Kleman είναι συγκεκριμένο. Ξεκινάει με το αυτοκίνητό του, ένα μαύρο Ranger Rover, το οποίο είναι διαμορφωμένο με κλουβιά, φίμωτρα, λουράκια, κολάρα και ό,τι χρειάζεται ένα ζώο, και πάει είτε σε ένα καταφύγιο που κάνει ευθανασίες ή σε μια κακοποίηση. Οι αποστάσεις είναι μεγάλες. Πολύ συχνά το ταξίδι ξεπερνάει τις 3 ώρες. Αλλά το κάνει με μεγάλη ευχαρίστηση.

Ο Kleman κατάγεται από τη Νέα Υόρκη και είναι πατέρας τριών παιδιών. Τα περισσότερα σκυλιά που έχει σώσει είναι κυρίως λαμπραντόρ, ημίαια και όχι. Έχει σώσει όμως και πολλά άλλα, όπως κυνηγόσκυλα, Γερμανικούς Ποιμενικούς και πίτμπουλ, μια ράτσα πολύ παρεξηγημένη σε όλον τον κόσμο.

Τα λαμπραντόρ είναι τα πιο δημοφιλή ζώα στην Αμερική και μαζί με τα πίτμπουλ είναι τα περισσότερα στα καταφύγια.

Ο Kleman ξεκίνησε να ασχολείται με αυτό όταν μαζί με τη σύζυγό του Abby υιοθέτησαν ένα σκυλί, την Kandi. Το σκυλί θα πήγαινε για ευθανασία. Το ζευγάρι το πήρε και το έφερε σπίτι ως δώρο στην κόρη του, Mandi. Από τότε εκείνος έβαλε σκοπό να προσπαθήσει να σώσει πολλά ζώα σαν την Kandi. Και το έχει καταφέρει μέχρι σήμερα.

Δυστυχώς πολλά σκυλάκια είναι φοβικά και έχουν γίνει αντικοινωνικά καθώς έχουν ζήσει χρόνια μόνα τους σε κλουβί. Είναι φοβισμένα. Μερικά δεν τρώνε κιόλας. Ο Kleman έχει να κάνει δουλειά με αυτά πριν τα δώσει σε ένα σπίτι.

Άλλα πάλι ζώα είχαν κακοποιηθεί. Ήταν μόνιμα δεμένα σε κήπους, σε δέντρα, ήταν κλεισμένα σε χώρους και δεν μπορούσαν να βγουν και γενικά ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Μπορεί επίσης κάποιοι να μη τα θέλουν πια και να σκέφτονται να τα πάνε σε καταφύγιο.

“Τώρα πια έχω μάθει το πόσο διαφορετικά είναι τα ζώα μεταξύ τους. Έχω προσπαθήσει να τα καταλάβω. Να καταλάβω τι ακούνε, τι βλέπουν, πώς αισθάνονται, πώς αντιλαμβάνονται τον κόσμο. Έτσι εκπαιδεύονται πιο εύκολα και βρίσκουν σπίτι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα”, θα πει ο Kleman.

Πηγή: ajc.com

hoto: Φωτογραφία Miguel Martinez for The Atlanta

The Atlanda Journal-Constitution

The Atlanda Journal-Constitution

Φωτογραφίες από το Facebook

Related posts

5/10 «Pet Day» Γιορτή με υιοθεσίες, συμβουλευτική από εκπαιδευτές και δραστηριότητες απο το Δήμο Νέας Σμύρνης και την Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων

Ηράκλειο: Εγκατέλειψε το σκυλάκι του λίγο πριν επιβιβαστεί στο πλοίο

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει