Στέλιος Μαλακόπουλος: «Πριν τρία χρόνια ξύπνησα χωρίς πόδια. Τώρα είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής» - Fanpage

Στέλιος Μαλακόπουλος: «Πριν τρία χρόνια ξύπνησα χωρίς πόδια. Τώρα είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής»

Με νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος από τον Στέλιο Μαλακόπουλο και όριο για το παγκόσμιο στα 400μ. από τον Γιάννη Σεβδικαλή, έπεσε για τα ελληνικά χρώματα η αυλαία στο 9th Sharjah International Open Athletics Meeting που φιλοξενήθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Στέλιος Μαλακόπουλος μετείχε στο 9th Sharjah International Open Athletics Meeting που φιλοξενήθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μαζί με τον Γιάννη Σεβδικαλή.

Παρά τον αρνητικό άνεμο (-2.4), ο Στέλιος “προσγειώθηκε” στα 6.80, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε θεσπίσει στις αρχές της χρονιάς η IPC (6.67μ.) στην κατηγορία T62.

Παράλληλα, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην μικρή κατηγορία όπου συμμετείχε (σ.σ. η τελική κατάταξη βγαίνει βάση point system).

Ο Σεβδικαλής, στην δεύτερη κούρσα του μέσα στη χρονιά, κατάφερε να “πιάσει” το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο αγώνισμα των 400μ. T62. Η επίδοσή του ήταν 59.97 τη στιγμή που το όριο της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν 60.45.

Ο Στέλιος Μαλακόπουλος έμεινε παράλυτος πριν τρία χρόνια, στα 20 του, μετά από τροχαίο. Οι γιατροί του είχαν σώσει τη ζωή αλλά του ανακοίνωσαν πως θα πρέπει να συνεχίσει χωρίς τα δύο του πόδια.

Ο νεαρός παγκόσμιος πρωταθλητής σχολίασε την τεράστια επιτυχία του με μια συγκινητική ανάρτηση στο facebook γράφοντας: “Πριν από τρία χρόνια ξύπνησα στο νοσοκομείο μετά από σοβαρό τροχαίο χωρίς να έχω τα δυο μου πόδια. Τώρα είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους στην κατηγορία Τ62. Ποτέ μην σταματάς να ονειρεύεσαι. Ποτέ μην σταματάς να πιστεύεις. Ποτέ μην τα παρατάς. Ποτέ μην σταματάς να προσπαθείς”.

Δείτε την προσπάθειά του με το παγκόσμιο ρεκόρ:

Three years ago I woke up in a hospital bed without legs. Now I am T62 long jump WORLD RECORD HOLDER (6,80m -2,4 wind).Never stop dreaming,never stop believing, never give up, never stop tryingPAOK BC / ΚΑΕ ΠAOK WATT+VOLT Under Armour

Gepostet von Stelios Malakopoulos / Στέλιος Μαλακόπουλος Parathlete am Mittwoch, 20. Februar 2019

news247.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: