Το χρυσό μετάλλιο στην Άρση Βαρών κατέκτησε στους Παραολυμπιακούς του Ρίο ο Παύλος Μάμαλος - Fanpage

Το χρυσό μετάλλιο στην Άρση Βαρών κατέκτησε στους Παραολυμπιακούς του Ρίο ο Παύλος Μάμαλος

Ο έλληνας αθλητής με 238 κιλά εκτός από το χρυσό μετάλλιο έκανε και το ρεκόρ των αγώνων

Άλλο ένα χρυσό μετάλλιο για την Εθνική στους Παραολυμπιακούς. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Παύλου Μάμαλου να κατακτήσει το χρυσό στην κατηγορία των 107 κιλών στην Άρση Βαρών, μετά από εξαιρετική εμφάνιση. Ο αθλητής σήκωσε 238 κιλά, το οποίο είναι και ρεκόρ αγώνων.

1

Ο Παύλος Μάμαλος σήκωσε από την πρώτη κιόλας προσπάθεια του 233 κιλά και στη δεύτερη 234, αφήνοντας του αντιπάλους αρκετά κιλά πίσω. Συγκεκριμένα, ο Αιγύπτιος Αχμέντ σήκωσε 233 στην 3η προσπάθεια, ενώ ο Ιρανός Σαντεκζαντεσαλμανί σήκωσε 226 στην αντίστοιχη. Ο Μάμαλος κέρδισε έτσι λοιπόν το χρυσό σηκώνοντας τα 238 που αναφέρθηκαν πριν, ενώ προσπάθησε και το παγκόσμιο ρεκόρ με 243,5, αλλά δεν το έπιασε.

2

Εκτός αυτών, ο Παύλος Μάμαλος ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κίνας και στο Ευρωπαϊκο το 2015, κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008 και το χάλκινο στο Λονδίνο το 2012 και είναι ο κορυφαίος αθλητής της ελληνικής ομάδας στην Άρσης Βαρών. Αυτό ήταν το 2ο μετάλλιο για την ελληνική ομάδα μετά το χάλκινο του τραυματία Μπακοχρήστου στα 54 κιλά.

Πηγή: luben.tv

Αφήστε το σχόλιο σας: