Χρυσές οι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας πόλο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο - Fanpage

Χρυσές οι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας πόλο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο

Μεγάλη επιτυχία για την εθνική γυναικών και για το ελληνικό πόλο. Η Γαλανόλευκη κέρδισε με σκορ 9-8 τη Ρωσία στην Ισπανία, αποσπώντας το χρυσό μετάλλιο στο παρθενικό Europa Cup.

Πάτησε στην… κορυφή η Εθνική πόλο γυναικών! Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση απέσπασε το νεοσύστατο Europa Cup, επικρατώντας της Ρωσίας με 9-8 στον τελικό  του final-6 της διοργάνωσης, που διεξήχθη στην Ποντεβέδρα της Ισπανίας.

Έτσι, η Εθνική γυναικών πανηγύρισε το πρώτο της μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση έπειτα από το χάλκινο στο World League του 2012.

Η ελληνική ομάδα βρέθηκε να χάνει 2-0 στην αρχή του δεύτερου οκταλέπτου, ωστόσο κατόρθωσε να ισοφαρίσει 2-2, 11 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους, χάρη σε τέρματα των Ξενάκη και Καλαργυρού.

Η Προκόφιεβα έβαλε μπροστά τη Ρωσία στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ωστόσο ακολούθησαν πέντε «αναπάντητα» γκολ για το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση που προηγήθηκε 7-3 στο ξεκίνημα του τελευταίου οκταλέπτου.

Οι Ρωσίδες δεν παρέδωσαν τα «όπλα» και κατάφεραν να πλησιάσουν στο γκολ (9-8), 44 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, εντούτοις, η εθνική διατήρησε το προβάδισμα και πανηγύρισε την πρωτιά στη διοργάνωση.

Δείτε το βίντεο:

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 2-1, 4-1, 3-5.

Οι συνθέσεις

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 1, Βασ. Διαμαντοπούλου 2, Ελευθεριάδου 2, Μαργ. Πλευρίτου, Αβραμίδου, Ασημάκη, Πάτρα, Χυδηριώτη 1, Καλαργυρού 1, Ελευθ. Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Χρ. Διαμαντοπούλου.

Ρωσία (Αλεξάντερ Γκαϊντούκοφ): Βερχογκλιάντοβα, Βαχίτοβα, Προκόφιεβα 1, Καρίμοβα 1, Μπορίσοβα 1, Γκορμπούνοβα 1, Σερζάντοβα, Σιμάνοβιτς 1, Τιμοφέεβα 1, Τσούρζινα, Ιβάνοβα 2, Ρίζκοβα, Καρνάουχ.

Η «οικοδέσποινα» Ισπανία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην διοργάνωση, καθώς νίκησε 9-3 την Ολλανδία στον «μικρό τελικό».

Η τελική κατάταξη του final-6 στο Europa Cup

1. ΕΛΛΑΔΑ 2. Ρωσία 3. Ισπανία 4. Ολλανδία 5. Ιταλία 6. Ουγγαρία

Αφήστε το σχόλιο σας: