Η άγνωστη ιστορία γνωστού ποδοσφαιριστή: Η Γυναίκα του Σκοτώθηκε επειδή εκείνος ήταν «τύφλα» από το αλκοόλ - Fanpage

Η άγνωστη ιστορία γνωστού ποδοσφαιριστή: Η Γυναίκα του Σκοτώθηκε επειδή εκείνος ήταν «τύφλα» από το αλκοόλ

Το ατύχημα γνωστού ποδοσφαιριστή και ο θάνατος της γυναίκας του

Αλκοόλ: Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος λέει ο σοφός λαός. Στη περίπτωση του Άλεξ Κόρνταζ επιβεβαιώθηκε αυτή η ρήση. Μέσα σε δευτερόλεπτα η γυναίκα του σκοτώθηκε ακαριαία και εκείνος τραυματίστηκε σοβαρά. Αιτία; Το αλκόολ. Ο Ιταλός τερματοφύλακας είχε πιει τρεις φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο. Η μεταγραφή του στην Ίντερ και η επιστροφή του στα γήπεδα μετά το ατύχημα.

Η ιστορία του Άλεξ Κορντάζ

Ενδιάμεσα από το Euro, την έναρξη του Copa America και τα μεταγραφικά σενάρια που σκάνε κάθε χρόνο τέτοια εποχή, μπορεί κάπου να το έχει πάρει το μάτι σου. «Ο Αλεξ Κόρνταζ επιστρέφει στην Ιντερ έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια». Το club από το Μιλάνο αναμένεται να κάνει ξανά δικό του τον 38χρονο, ο οποίος για πρώτη φορά μετά το 2015 αφήνει την Κροτόνε [που υποβιβάστηκε] και θα πάρει στο ρόστερ των Nerazzurri τον ρόλο του τρίτου τερματοφύλακα, στη θέση του Ντανιέλε Παντέλι που αποχώρησε.

Πίσω από τα tattoo μανίκια και το μαλλί μοϊκάνα, ο πορτιέρε, κρύβει μια ιστορία που σίγουρα δεν θα ήθελε να έχει ζήσει…

Ο Ιταλός βγήκε το 2002 από την Ακαδημία της Ιντερ, όμως χρειάστηκε να περιμένει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2004 για να φορέσει τα γάντια της σε επίσημο ματς. Παρότι αυτό ήταν στο Coppa Italia κόντρα στην Γιουβέντους, το μέλλον του βρισκόταν μακριά από το Giuseppe Meazza. Οπως συμβαίνει με πολλούς άλλους νεαρούς, ακολούθησαν δανεισμοί σε μικρότερες ομάδες, λύση η οποία ήταν η μοναδική έτσι ώστε να αρχίσει να αγωνιστεί αργότερα στο κορυφαίο επίπεδο του αθλήματος.

Τα πρώτα χρόνια της καριέρας του

Ο πρώτος από αυτούς ήταν στην Σπέτσια, όμως δεν έπαιξε πολύ, επέστρεψε, και έφυγε ξανά. Αυτή τη φορά προορισμός ήταν η Ατσιρεάλε, μια μικρή ομάδα της Σικελίας που αγωνιζόταν στην 3η κατηγορία και είχε έδρα στα 18 χιλιόμετρα από την Κατάνια. Εκεί, τη σεζόν 2005-06, έγινε βασικός βρίσκοντας συνέχεια και σταθερότητα, όμως στο φινάλε της, ο κόσμος του έμελλε να γυρίσει ανάποδα.

Το μοιραίο βράδυ που άλλαξε η ζωή του

Το βράδυ της 16ης Μαΐου, ο Κόρνταζ ήταν μαζί με την κοπέλα του και οδηγούσε στον αυτοκινητόδρομο της Κατάνια προς την Ραγκούζα. Ενώ πλησίαζαν την έξοδο για το Λεντίνι, η BMW Coupe συγκρούστηκε με σταθμευμένο φορτηγό. Η 30χρονη, Μόιρα Σέστο, που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού, σκοτώθηκε ακαριαία. Ο τερματοφύλακας τραυματίστηκε σοβαρά, όμως παρότι η ζωή του κινδύνευσε, τα κατάφερε.

Η έρευνα που ακολούθησε είχε άσχημη εξέλιξη, καθώς το αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε ο Κόρνταζ έδειξε ότι ήταν τρεις φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο. Το 2010, τέσσερα χρόνια μετά το δυστύχημα, το Δικαστήριο βρήκε τον πορτιέρε ένοχο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών. «Δεν θα κάνω καμία δήλωση επί του θέματος».

Η καριέρα του μετά το ατύχημα

Εκείνη την εποχή, ο Κόρνταζ βρισκόταν ήδη εκτός Ιταλίας. Είχε πάρει μεταγραφή στην ελβετική, Λουγκάνο, ομάδα που ήταν η 5η του μετά την αποχώρηση από την Ιντερ. Οπως γράφουν τα δημοσιεύματα της εποχής, δεδομένων των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών, η καριέρα του τερματοφύλακα στην Ελβετία συνεχίστηκε πριν επιστρέψει στην Ιταλία για την Τσιταντέλα το 2011.

Τον Οκτώβριο του 2013, όταν μόλις είχε πάρει μεταγραφή στην Πάρμα, η ποινή του επιβεβαιώθηκε. Πριν προλάβει να παίξει στη νέα του ομάδα, έπειτα από συμφωνία που επιτεύχθηκε μέσω τηλεφώνου. Έφυγε για την Σλοβενία για να γίνει παίκτης της Γκόριτσα. Το 2014 ο Εισαγγελέας ακύρωσε την έκτιση της ποινής. Επιβάλλοντας αυστηρούς περιοριστικούς όρους, τους οποίους όμως ο τερματοφύλακας δεν τήρησε ποτέ. Όμως αποζημίωσε την οικογένεια της κοπέλας.

Η επιστροφή στην Ιταλία

Εναν χρόνο αργότερα επέστρεψε ξανά στην πατρίδα του, Παραχωρήθηκε από την Πάρμα στην Κροτόνε. Εκεί παρέμεινε μέχρι σήμερα πραγματοποιώντας περισσότερες από 200 εμφανίσεις.

Τον βαθμό στον οποίο οι τύψεις και τα φαντάσματα επηρέασαν τη ζωή και την καριέρα του Κόρνταζ. Δεν μπορούμε να τον ξέρουμε. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι όλοι οι άνθρωποι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία. Ο Ιταλός θα την έχει φορώντας τα γάντια της ομάδας από την οποία ξεκίνησε. Κλείνοντας με αυτά μια καριέρα που «μεταμορφώθηκε» σε μια σπάνια ιστορία…

Αφήστε το σχόλιο σας: