Έρχονται γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας για το αυτοκίνητο - Fanpage

Έρχονται γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας για το αυτοκίνητο

Εαν θες να οδηγείς με κάτι ποιο προσωπικό από τη μέχρι στιγμής γνωστή heads-up display, λίαν συντόμως θα υπάρξει τρόπος. Η MINI αναπτύσσει γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) τα οποία συνδέονται με το αυτοκίνητο, παρέχοντας στον οδηγό χρήσιμες πληροφορίες στο πλαίσιο της διαδικασίας της οδήγησης.

Όπως αναφέρει ο Dr. Γιόρκ Πράισινγκερ, υπεύθυνος του προγράμματος για την δημιουργία των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας, με το MINI Augmented Vision θα δημιουργηθεί μια εικόνα σχετικά με το πώς η έξυπνη διασύνδεση μεταξύ ενός αυτοκινήτου και γυαλιών στα οποία προβάλλεται σχετικό υλικό θα μπορούσε να λειτουργεί στο μέλλον.

gualia

«Δουλεύοντας με αρκετές εταιρείες της Qualcomm, δημιουργήσαμε ένα διασυνδεδεμένο σύστημα και γυαλιά augmented reality με χαρακτηριστικό design ΜΙΝΙ που φέρνουν επανάσταση στην εμπειρία τόσο εντός όσο και εκτός του οχήματος. Το πρωτότυπο, με τις παραμετροποιημένες, διαδραστικές λειτουργίες του, επιτυγχάνει στο “πάντρεμα” της επαυξημένης πραγματικότητας με το χαρακτηριστικό lifestyle του brand».

Τα γυαλιά AR, μέσω see-through τεχνολογίας, θα προβάλλουν πληροφορίες στο οπτικό πεδίο του οδηγού, χωρίς όμως να τον εμποδίζουν να βλέπει άλλους οδηγούς, δηλαδή θα αυξάνουν την ασφάλεια και την παροχή βοήθειας κατά την οδήγηση.

gualia1

Οι διαθέσιμες λειτουργίες θα περιλαμβάνουν την πλοήγηση καθώς και την επιλογή προορισμών (επιλογή τους εκτός του οχήματος και στη συνέχεια μεταφορά τους σε αυτό), λειτουργία First Mile/ Last Mile, προβολή στοιχείων όπως η ταχύτητα και τα όρια, προβολή ενδείξεων – με βέλη κατεύθυνσης «πάνω» στον δρόμο – τόσο για πλοήγηση, όσο και για κατάδειξη σημείων ενδιαφέροντος (όπως ελεύθερες θέσεις παρκαρίσματος), messaging (λήψη μηνυμάτων κατά την οδήγηση, τα οποία στη συνέχεια το σύστημα του αυτοκινήτου διαβάζει στον οδηγό), Χ-Ray view και πολλά άλλα.

gualia3

(via)

Αφήστε το σχόλιο σας: