Δεκαπέντε πράγματα που μπορεί να κάνει το Apple Watch - Fanpage

Δεκαπέντε πράγματα που μπορεί να κάνει το Apple Watch

Η Apple ευαγγελίζεται ότι έχει δημιουργήσει την πιο προσωπική συσκευή, εξυπηρετώντας μια σειρά από λειτουργίες και ενέργειες, που ίσως κάποτε δεν θα θυμόμαστε ότι γίνονταν με διαφορετικό τρόπο.

Το Apple Watch έχει προκαλέσει ήδη ποικίλα σχόλια, τόσο για τον σχεδιασμό και τις δυνατότητές του, όσο και το γεγονός ότι με όχημα ένα ρολόι η εταιρεία από το Κουπερτίνο επιχειρεί να διεισδύσει σε νέες αγορές: Αυτή των wearables και αυτή των πολυτελών αξεσουάρ, αφού για το χρυσό (έκδοση Edition) οι τιμές θα ξεκινούν από τα 10.000 δολάρια.
Θα κυκλοφορήσει στις 24 Απριλίου σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Χονγκ-Κονγκ, Ιαπωνία και Βρετανία, ενώ οι προπαραγγελίες ξεκινούν στις 10 Απριλίου.

Το μικρό Sport μοντέλο, με κάσα από αλουμίνιο και διαγώνιο οθόνης 38 χιλιοστά, θα είναι το πιο προσιτό, κοστίζοντας 349 δολάρια στις ΗΠΑ. Η Apple ευαγγελίζεται ότι έχει δημιουργήσει την πιο προσωπική συσκευή, εξυπηρετώντας μια σειρά από λειτουργίες και ενέργειες, που ίσως κάποτε δεν θα θυμόμαστε ότι γίνονταν με διαφορετικό τρόπο.

Ιδού, λοιπόν, 15 πράγματα που θα μπορεί κάποιος να κάνει με το Apple Watch:

-Να ελέγξει το αυτοκίνητό του: Κατασκευαστές αυτοκινήτων, όπως η BMW, αναπτύσσουν εξειδικευμένες εφαρμογές με τις οποίες θα μπορεί να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει μια μια κίνηση τις πόρτες του οχήματος, να ενημερωθεί για τη θερμοκρασία στο εσωτερικό και να λάβει μια σειρά από χρήσιμες πληροφορίες.

-Να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση: Η ενσωμάτωση αισθητήρα μέτρησης του καρδιακού παλμού και επιταχυνσιόμετρου επιτρέπει την καταγραφή της καθημερινής δραστηριότητας. Έτσι, θα μπορεί πιο εύκολα να θέσει και να επιτύχει στόχους καθημερινής άσκησης.

-Να μάθει τα βασικά σε μια ξένη γλώσσα: Μέσω εφαρμογών, όπως η Babbel, λέξεις και εκφράσεις θα εμφανίζονται στην οθόνη του, αναλόγως με την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται.

-Να βρει ταξί: Αγγίζοντας απλά την οθόνη του Apple Watch θα μπορεί να βρει το πλησιέστερο ταξί, μέσω σχετικών εφαρμογών που διασυνδέουν τους οδηγούς με τους επιβάτες.

-Να δει το υπόλοιπο του τραπεζικού του λογαριασμού: Πληροφορίες σχετικά με το υπόλοιπο, τις πρόσφατες συναλλαγές και άλλες ειδοποιήσεις θα είναι κυριολεκτικά του χεριού του.

-Να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο: Το boarding pass από χαρτί θα αποτελέσει έτσι ή αλλιώς στο άμεσο μέλλον παρελθόν. Αρκετές αεροπορικές εταιρείες ετοιμάζουν εφαρμογές μέσω των οποίων ένα QR code θα εμφανίζεται την κατάλληλη στιγμή στην οθόνη του Apple Watch.

-Να μοιραστεί τον χτύπο της καρδιάς του: Από τη στιγμή που αντιλαμβάνεται τον καρδιακό παλμό, θα μπορεί να μεταδώσει σε άλλους κατόχους του Apple Watch το πώς χτυπά η καρδιά του και εκείνοι να το νιώσουν στον καρπό τους.

-Με περισσότερα από 30 διαφορετικά διαθέσιμα μοντέλα, με κάσα, λουράκια και μπρασελέ από διαφορετικά υλικά και εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία στην παραμετροποίηση της αρχικής οθόνης, μπορεί να γίνει ένα μοναδικό για τον καθένα αξεσουάρ.

-Να αξιοποιήσει τις αμέτρητες δυνατότητες της Siri: Η προσωπική, ψηφιακή βοηθός της Apple είναι παρούσα και στο Apple Watch, έτοιμη να απαντήσει σε κάθε ερώτηση.

-Να ξεκλειδώσει την πόρτα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου: Μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες, όπως η Starwood, έχουν ανακοινώσει τα σχέδια τους προκειμένου να υποστηρίξουν τη χρήση του Apple Watch, παράλληλα με τις κλασικές κάρτες-κλειδιά. Έτσι, φορώντας κάποιος το ρολόι θα μπορεί να ξεκλειδώνει την πόρτα απλά πλησιάζοντας το χέρι του σε αυτή.

-Να τραβήξει την καλύτερη φωτογραφία: Μέσω του Apple Watch θα μπορεί να ελέγξει πλήρως τη φωτογραφική μηχανή του iPhone ή του iPad, βλέποντας ότι βλέπει η κάμερά του εξ αποστάσεως και απελευθερώνοντας την κατάλληλη στιγμή το κλείστρο.

-Να αγοράσει στη στιγμή τον καφέ του: Σε αλυσίδες όπως τα Starbucks θα μπορεί να παραγγείλει και να πληρώσει το αγαπημένο του ρόφημα, απλά περνώντας το χέρι του από το ταμείο.

-Να γίνει αστέρι στο karaoke: Αναγνωρίζοντας ένα τραγούδι μέσω του Shazam, οι στίχοι εμφανίζονται στην οθόνη του ρολογιού.

-Να αλλάξει κανάλι στην τηλεόραση: Σε συνδυασμό με το Apple TV, ο έλεγχος της τηλεόρασης θα γίνεται και μέσω του ρολογιού.

-Να απαντήσει σε τηλεφωνικές κλήσεις: Θα μπορεί να δει στην οθόνη του Apple Watch ποιος τον καλεί και να απαντήσει, συνομιλώντας μέσω του ενσωματωμένου μικροφώνου και ακουστικού, αρκεί το iPhone να βρίσκεται στην ακτίνα σύνδεσης του Bluetooth.

(via)

Αφήστε το σχόλιο σας: