ΗΠΑ- Χάκερ ομολόγησε την ενοχή του σε υπόθεση παραβίασης υπολογιστών - Fanpage

ΗΠΑ- Χάκερ ομολόγησε την ενοχή του σε υπόθεση παραβίασης υπολογιστών

Ένας χάκερ που κατηγορείται ότι βοήθησε στην υφαρπαγή πληροφοριών από τουλάχιστον 77.000 προσωπικούς υπολογιστές μέσω ενός δικτυακού φόρουμ για χάκερ με την επονομασία Darkcode, παραδέχθηκε την ενοχή του χθες σε αμερικανικό πρωτοδικείο της πολιτείας Πενσυλβάνια, είπαν εισαγγελείς.

Ο Έρικ Κρόκερ, 39, από το Μπίνγκαμτον της πολιτείας της Νέας Υόρκης, ήταν μεταξύ 12 ατόμων συνολικά στα οποία απαγγέλθηκαν κατηγορίες τον Ιούλιο όταν το διεθνές φόρουμ των χάκερ, ή “πειρατών” του διαδικτύου που σπάνε φράγματα ασφάλειας προγραμμάτων για να κλέψουν πληροφορίες, διαλύθηκε από αμερικανικές αρχές σε συνεργασία με την αστυνομία άλλων χωρών παγκόσμια.

Ο Κρόκερ, γνωστός στο διαδίκτυο με το παρατσούκλι “Phastman”, ομολόγησε ότι παραβίασε έναν ομοσπονδιακό νόμο περί παραβιάσεων της διαδικτυακής επικοινωνίας είπε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στη πόλη Πίτσμπουργκ σε δήλωσή του.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι ο Κρόκερ χρησιμοποιούσε ένα εργαλείο χάκερ που λέγεται “Facebook Spreader” για να αποκτήσει πρόσβαση σε προστατευμένους υπολογιστές. Μετά αυτός και άλλα μέλη του φόρουμ πουλούσαν πρόσβαση στους υπολογιστές που είχαν μπει σε όσους ήθελαν να στείλουν εμπορικά μηνύματα. Πληρωνόντουσαν κατά διαστήματα από 200 έως 300 δολάρια για κάθε 10.000 υπολογιστές που μόλυναν.

Η απόφαση του δικαστηρίου για την ποινή του Κρόκερ θα ληφθεί στις 23 Νοεμβρίου. Προβλέπεται να είναι μέχρι τρία χρόνια φυλάκισης, ή να υποχρεωθεί σε πρόστιμο 25.000 δολαρίων, ή και τα δύο μαζί.

πηγη

Αφήστε το σχόλιο σας: