Πως το ίντερνετ αποδιοργανώνει τον εγκέφαλό μας; Οι επιστήμονες έχουν την απάντηση… - Fanpage

Πως το ίντερνετ αποδιοργανώνει τον εγκέφαλό μας; Οι επιστήμονες έχουν την απάντηση…

Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο σε καθημερινή βάση και είτε μας αρέσει είτε όχι, μας επηρεάζει. Αλλάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε, πώς δουλεύουμε, αλλάζει ακόμη και το μυαλό μας.

Η διάσπαση της προσοχής γίνεται τόσο συχνή και η ροή νέων πληροφοριών είναι τόσο γρήγορη, ώστε δεν προλαβαίνουμε να τις εμπεδώσουμε, πολύ περισσότερο δε να τις απομνημονεύσουμε. Έτσι, απλά δεχόμαστε πληροφόρηση χωρίς να μπούμε στη διαδικασία να την μετατρέψουμε σε γνώση. Με τον ίδιο τρόπο μοιραζόμαστε πράγματα τα οποία έχουν μοιραστεί φίλοι μας, ή ιστοσελίδες, χωρίς να εξετάζουμε αν πραγματικά ισχύουν, ακόμα κι αν είναι εμφανέστατα υπερβολικά ή ψευδή. Γιατί ο εγκέφαλός μας δεν τα επεξεργάζεται καν.

Το παρακάτω απίθανο animation έχει φτιαχτεί από τους Epipheo και είναι βασισμένο στο βιβλίο του Nicholas Carr, The Shallows: What the Internet is Doing to Our Brains και επισημαίνει πολύ χαριτωμένα κάποια όχι και τόσο χαριτωμένα ζητήματα που αφορούν τον εγκέφαλό μας, τον τρόπο που δεν επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες και τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το internet.

[via]

Αφήστε το σχόλιο σας: