Τo Mate S, το νέο smartphone της Huawei, νίκησε το iPhone της Apple - Fanpage

Τo Mate S, το νέο smartphone της Huawei, νίκησε το iPhone της Apple

Όπως αναμενόταν, η Huawei προχώρησε πριν λίγο στην παρουσίαση του νέου της smartphone, του Mate S, το οποίο κρύβει αρκετές εκπλήξεις τόσο στο σχεδιαστικό τομέα αλλά και στα τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία είναι εντυπωσιακά.

Αρχής γενομένης από το σχεδιασμό, το Mate S είναι το πιο όμορφο smartphone της Huawei με σχεδιασμό που παραπέμπει στο περσινό μοντέλο, το Ascend Mate 7, αλλά με σημαντικές αλλαγές. Με οθόνη 5,5 ιντσών τεχνολογίας AMOLED (105% color saturation), η Huawei προχώρησε σε αρκετές συγκρίσεις με το iPhone 6 Plus, όπου συγκριτικά οι διαστάσεις του μοντέλου της είναι αρκετά μικρότερες, με πάχος το οποίο στο πιο λεπτό του μέρος φτάνει τα 2.65 χιλιοστά. Η ανάλυση της οθόνης είναι Full HD με πολύ όμορφα χρώματα όπως διαπιστώσαμε, ενώ στο εσωτερικό συναντάμε τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Kirin 935 (2,2GHz) με 3GB RAM, και 32GB αποθηκευτικό χώρο που μπορεί να επεκταθεί μέσω microSD. Η οθόνη προστατεύεται από 2.5D Gorilla Glass 4.

Επιπλέον στο νέο της μοντέλο η Huawei έχει εξελίξει το σύστημα αφής, αφού αυτό είναι σε θέση να αναγνωρίζει τη διαφορετική δύναμη κατά το πάτημα από το χρήστη, λειτουργώντας έτσι στις τρεις διαστάσεις. Με την ονομασία Force Touch, η τεχνολογία αυτή έχει διαφορετικές λειτουργίες ανάλογα την εφαρμογή. Έτσι κατά την εμφάνιση μιας φωτογραφίας ανάλογα με τη δύναμη που ασκούμε στην οθόνη, μπορούμε να δούμε τη λεπτομέρεια στο συγκεκριμένο κομμάτι της εικόνας.

15

Οι τεχνολογικές καινοτομίες δε σταματάνε εδώ, με τον αισθητήρα ανανγώρισης δακτυλικού αποτυπώματος να διαθέτει διπλάσια ευαισθησία και ακρίβεια από την προηγούμενη γενιά που επιδαμε στο Ascend Mate 7. Μάλιστα η Huawei έχει προσθέσει και άλλες δυνατότητες, οι οποίες κρίνοντας από την πρώτη επαφή, είναι αρκετά χρήσιμες. Επίσης μπορεί να λειτουργήσει και σαν πλήκτρο όπου ανάλογα με την εφαρμογή, έχει και διαφορετική λειτουργία. Για παράδειγμα στην εφαρμογή των φωτογραφιών, βοηθά στην εύκολη λήψη selfies και στο slide των φωτογραφιών, ενώ με slide, βλέπουμε άμεσα τις ειδοποιήσεις μας.

Στα ίδια υψηλά επίπεδα, βρίσκεται και η ποιότητα των δύο καμερών που ενσωματώνει το Mate S. Η εμπρόσθια είναι στα 8MP με την παρουσία μάλιστα ξεχωριστού flash για πολύ καλές selfies, ενώ η κύρια κάμερα έχει ανάλυση 13MP (BSI sensor, RGBW) με υποστήριξη οπτικού σταθεροποιητή, προστασία από κρύσταλλο ζαφείρι και σύστημα φακών F/2.0. Στα διάφορα δείγματα που έδειξε η Huawei, η ποιότητα των φωτογραφιών κυμαινόταν σε υψηλά επίπεδα, με τη βοήθεια και του λογισμικού που ενσωματώνει η εταιρεία για πιο επαγγελματικά αποτελέσματα.

Κερασάκι στην τούρτα μπορεί να θεωρηθεί η υποστήριξη εγκατάστασης δύο sim καρτών, η αδιαβροχοποίηση για προστασία από το γλυκό νερό αλλά και η δυνατότητα γρήγορης φόρτισης. Περιμένουμε το Mate S και στη χώρα μας, το διάστημα Οκτωβρίου – Νοεμβρίου με τιμή ¤649 (standard) και ¤699 (Premium, με 64GB storage).

[via]

Αφήστε το σχόλιο σας: