ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ: Δείτε ΠΩΣ μπορείτε να εξοικονομήσετε Χώρο στο Κινητό σας με ΑΥΤΟΝ τον Πανέξυπνο Τρόπο! - Fanpage

ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ: Δείτε ΠΩΣ μπορείτε να εξοικονομήσετε Χώρο στο Κινητό σας με ΑΥΤΟΝ τον Πανέξυπνο Τρόπο!

To ότι πρέπει να φροντίζουμε να είναι γεμάτη η μπαταρία είναι αρκετό, πόσο μάλλον να πρέπει να αγχωνόμαστε και για την εσωτερική του μνήμη. Όταν όμως παρατηρούμε πως η μνήμη του έχει σχεδόν γεμίσει. αρχίζουμε να διαγράφουμε παλιές φωτογραφίες και μηνύματα. 

Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι να αυξήσετε την χωρητικότητα της μνήμης σας χωρίς να χρειαστεί να διαγράψετε δεδομένα ή κάποια εφαρμογή.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να με αξιοποιήσετε στο μέγιστο την εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου σας…

23

Είτε χρησιμοποιείτε iPhone, είτε κάποια συσκευή Android, ο συνήθης ύποπτος είναι οι φωτογραφίες. Το να τις σβήσουμε όμως δεν είναι και η πιο εύκολη επιλογή.

Οπότε αντί να το κάνετε αυτό, μπορείτε να τις αποθηκεύσετε σε έναν εξωτερικό σκληρό και να ελευθερώσετε έτσι αρκετό χώρο ή ακόμα να δοκιμάσετε τις cloud υπηρεσίες.

24

Υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες που προσφέρουν χώρο στο διαδίκτυο για να αποθηκεύεις εικόνες και βίντεο. Μετά, μπορείς να τα δεις όποτε θες (αρκεί να είσαι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο).

Η εφαρμογή “Google Photos” προσφέρει απεριόριστο χώρο για εικόνες και βίντεο και διαγράφει αυτόματα μία εικόνα μόλις ανεβεί στους σέρβερ της.

Το Flickr προσφέρει μέχρι 1,000 GB αποθήκευσης. Έχει επίσης μία αυτόματη λειτουργία για το ανέβασμα και έτσι δεν θα χρειάζεται να αναρωτιέστε αν ανεβάσατε ένα κομμάτι ή όχι.

Εάν είστε συνδρομητής στο Amazon, τότε το ‘Amazon Drive’ προσφέρει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης για φωτογραφίες και 5 GB για βίντεο και άλλα αρχεία. Απλά κατεβάστε την εφαρμογή στην συσκευή σας και είστε έτοιμοι.

Το “Shoebox” είναι μία μικρή εφαρμογή με την οποία μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφίες στο διαδίκτυο και να τις οργανώσεις. Επειδή είναι δωρεάν έχει και τους περιορισμούς της.  Δέχεται εικόνες με ανάλυση μέχρι 10,6 ΜΡ και όσες έχουν μεγαλύτερη, συμπιέζονται. Εάν αναβαθμίσετε την εφαρμογή, φεύγει αυτός ο περιορισμός.

25

Εάν δείτε πως ακόμα και έτσι δεν έχετε αρκετή μνήμη, δείτε τι άλλο μπορείτε να δοκιμάσετε…

Για χρήστες Android

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Χώρος αποθήκευσης και κοιτάξτε την μνήμη σας. Εδώ μπορείτε να διαγράψετε παλιά αρχεία ή να διαγράψετε την μνήμη cache.

26

Για χρήστες iPhone:

  • Διαγράψτε το ιστορικό του browser.
  • Διαγράψτε τα παλιά μηνύματα.
  • Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις των εφαρμογών.
  • Εάν χρησιμοποιείτε εφαρμογές μουσικής όπως το Spotify, απενεργοποιήστε την επιλογή που κάνει την λίστα σας προσβάσιμη και χωρίς να μπείτε στο διαδίκτυο.
  • Σε μερικές περιπτώσεις που διαγράφετε φωτογραφίες, εκείνες δεν διαγράφονται εντελώς και πρέπει να πάτε στο αρχείο ‘Πρόσφατα διαγραμμένα’, ο οποίος αδειάζει μόνος του κάθε 30 μέρες, και αδειάστε τον.
  • Διαγράψτε παλιά μηνύματα απ’τον τηλεφωνητή.

Ελπίζουμε κάποιες από αυτές τις συμβουλές να σας βοηθήσουν να ελευθερώσετε χώρο στις συσκευές σας. Ποια μέθοδος δούλεψε καλύτερα για σας; Εσείς τι άλλο κάνετε όταν ξεμένετε από χώρο στο κινητό σας;

Credit: hefty.co

Αφήστε το σχόλιο σας: