Αυτή η πλωτή πόλη μπορεί να φιλοξενήσει 7.000 άτομα και είναι εκπληκτική! - Fanpage

Αυτή η πλωτή πόλη μπορεί να φιλοξενήσει 7.000 άτομα και είναι εκπληκτική!

Θέλετε να ζήσετε στην πόλη, αλλά δεν θέλετε την μόνιμη υπενθύμιση της προαστικής ζωής γύρω σας συνέχεια; Είστε τυχεροί! Μπορείτε να ζήσετε στη θαλάσσια πόλη της Mériens- χωρίς καθόλου προάστια!

Προφανώς δεν έχει σχεδιαστεί για αυτόν τον σκοπό, είναι κυρίως για επιστήμονες που θα διεξάγουν έρευνες στον ωκεανό.

Μοιάζει με το σκάφος του Star Trek ή κάτι από το μέλλον, αλλά θα μπορούσε να συμβεί στην πραγματικότητα. Όχι μόνο θα επιπλέει στο νερό, αλλά μπορεί να βυθιστεί σε βάθος 120 μέτρων.

Αν αναρωτιέστε γιατί είναι διαμορφωμένο τόσο περίτεχνα, ο λόγος είναι έτσι ώστε να μπορεί να αντέξει την αναταραχή των ανέμων και τα κύματα του ωκεανού.

28

Η πλωτή πόλη που ακόμα είναι μόνο σε σχέδια, θα έχει 60 μέτρα ύψος, μήκος 900 μέτρα και 500 μέτρα πλάτος και θα είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στην ανάλυση και την παρακολούθηση της θαλάσσιας βιοποικιλότητας.

Το Mériens θα φιλοξενήσει έως και 7.000 επιστήμονες και φοιτητές από όλο τον κόσμο! Θα περιλαμβάνει εργαστήρια, αίθουσες διδασκαλίας, “σπίτια”, χώρους άθλησης, υδατοκαλλιέργειες, και «φτερά» που θα έχουν υδροπονικά θερμοκήπια, ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να καλλιεργούν οπωροφόρα δέντρα και λαχανικά.

29

Οι άνθρωποι και μόνο θα έχουν ένα συνδυασμένο βάρος περίπου 434.000 κιλών και είναι άγνωστο πόσο θα ζυγίζει η δομή 900x500x60 μαζί με τα ζώα στις φάρμες και όλος ο εξοπλισμός και τα συστήματα καθαρισμού νερού μαζί.

Είναι σχεδιασμένο να μην παράγει καθόλου απόβλητα, να είναι 100% βιώσιμο και να λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Μέχρι στιγμής, η πόλη του Mériens είναι απλώς στα σχέδια, αλλά ο αρχιτέκτονας, ο Jacques Rougerie, έχει και μια άλλη κατασκευή, γνωστή ως Sea Orbiter που θα κοστίζει $ 50 εκατομμύρια για να κατασκευασθεί και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το επόμενο έτος …

Αφήστε το σχόλιο σας: