Το iPhone αποθηκεύει σε λίστα όλα τα μέρη που έχεις επισκεφτεί. Να πως θα τα διαγράψεις! - Fanpage

Το iPhone αποθηκεύει σε λίστα όλα τα μέρη που έχεις επισκεφτεί. Να πως θα τα διαγράψεις!

Έχουμε γίνει όλοι χαλαροί με την ιδιωτική ζωή μας στην εποχή του Facebook, αλλά αυτό το χαρακτηριστικό του iPhone μπορεί να σας εκθέσει λίγο παραπάνω.

Θαμμένο αρκετά βαθιά στις ρυθμίσεις απορρήτου σας είναι μια αυτοματοποιημένη λειτουργία που καταγράφει κάθε μέρος που έχετε επισκεφθεί, κάθε φορά που ήσασταν εκεί.

Πήγαμε στις ρυθμίσεις μας για να δούμε πόσο πραγματικά ήξερε για εμάς. Βγάζει ότι μπορούσαν να εντοπίσουν το διαμέρισμά μας εδώ, τη διεύθυνση του σπιτιού σε ένα πρόσφατο ταξίδι σε άλλη πόλη, και τη διεύθυνση του πατρικού μας σπιτιού. Στην πραγματικότητα, το iPhone σας παραθέτει όλες τις ακριβείς τοποθεσίες των μεγάλων πόλεων που έχετε επισκεφτεί πρόσφατα.

Αν αυτό δεν είναι αρκετό ανησυχητικό, κάτω από κάθε τοποθεσία που έχετε επισκεφθεί, απαριθμεί τον αριθμό των καταγεγραμμένων επισκέψεων σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Αν κάνετε κλικ σε μια θέση, θα απαριθμήσει όλες τις ώρες και τις ημερομηνίες της επίσκεψής σας. Ένα μπαρ που περάσαμε πριν από λίγες εβδομάδες; Καταγράφτηκε. Το γεγονός ότι η μητέρα μου δεν έλεγε ψέματα, όταν παραπονέθηκε ότι έχω επισκεφτεί τους φίλους μου πιο συχνά από εκείνη όταν ήμουν στο σπίτι για το Σαββατοκύριακο; Εύκολα αποδείξιμο.

Θέλετε να το απενεργοποιήσετε; (Υποθέτουμε πως ναι.) Διαβάστε τις οδηγίες πως να το κάνετε:

1. Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις, επιλέξτε Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

2. Επιλέξτε Υπηρεσίες Τοποθεσίας.

3. Μετακινηθείτε προς τα κάτω (αρκετά κάτω) και επιλέξτε Υπηρεσίες Συστήματος.

4. Μετακινηθείτε προς τα κάτω και επιλέξτε Συχνές Περιοχές

5. Φρικάρετε αρκετά για το πόσο πολλά ξέρει το iPhone σας για σας.

6. Επιλέξτε “Διαγραφή Ιστορικού” και διώξτε την καρτέλα Συχνές Περιοχές προς τα αριστερά.

Πώς να εμποδίσετε το τηλέφωνό σας να σας παρακολουθεί εξ αρχής; Κρατήστε τις Υπηρεσίες Τοποθεσίας απενεργοποιημένες, και ενεργοποιήστε τις μόνο π.χ. όταν έχετε χαθεί. Αν θέλετε να αφήσετε τις Υπηρεσίες Τοποθεσίας ενεργές συνέχεια, απλά απενεργοποιήστε τις “Συχνές Τοποθεσίες”.

Δεδομένου ότι όλα τα ασύρματα τηλέφωνα απαιτείται από το νόμο να έχουν ενσωματωμένο εντοπισμό GPS για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η τοποθεσία σας και πάλι δεν θα είναι εντελώς ανώνυμη.

Αλλά με αυτόν τον τρόπο, το ιστορικό από τα μέρη που έχετε επισκεφτεί, δεν θα είναι τόσο εύκολο να το δει κάποιος.

Credit: time.com

Αφήστε το σχόλιο σας: