«Η Τήνος της Κρήτης»: Εκατοντάδες πιστοί αναμένεται να ανέβουν και φέτος με τα πόδια στην Παναγιά Μυριοκεφάλων - Fanpage

«Η Τήνος της Κρήτης»: Εκατοντάδες πιστοί αναμένεται να ανέβουν και φέτος με τα πόδια στην Παναγιά Μυριοκεφάλων

Μονάχα μία ημέρα έχει απομείνει μέχρι το μεγάλο πανηγύρι στην Παναγία των Μυριοκεφάλων (08 Σεπτεμβρίου) στα νοτιοδυτικά του Νομού Ρεθύμνης και οι πιστοί χριστιανοί που προετοιμάζονται για την καθιερωμένη πεζοπορία-προσκύνημα είναι ήδη εκατοντάδες!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, το σπουδαίο πανηγύρι ξεχωρίζει όχι μόνο για τις όμορφες, παραδοσιακές εικόνες που συναντάει κανείς στο χωριό Μυριοκέφαλα, αλλά κυρίως για την συγκινητική προσπάθεια αμέτρητων πιστών που από την προηγούμενη ημέρα και φυσικά ανήμερα πεζοπορούν από τις γύρω περιοχές μέχρι εκεί.

Οι ομάδες πεζών που ακολουθούν τον εθνικό δρόμο προς την Επισκοπή μένουν αφοσιωμένοι στον στόχο τους παρά την κούραση, υποστηρίζουν έμπρακτα το ξεχωριστό αυτό έθιμο και βεβαίως εκφράζουν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο την βαθιά τους πίστη στην Παναγία. Όπως και αν το εκλάβει κάποιος, είναι ένα θέαμα που συγκινεί και δικαιολογημένα έχει προσδώσει στην ιερά μονή Μυριοκεφάλων τον χαρακτηρισμό η «Τήνος της Κρήτης».

Οδηγίες για την ασφαλή μετάβασή σας στην Παναγία στα Μυριοκέφαλα

Η ιερά μονή λοιπόν με την τεράστια ιστορία, η οποία φθάνει μέχρι τις αρχές του 11ου αιώνα, στις 8 Σεπτεμβρίου πανηγυρίζει και μαζί της όλη η γύρω περιοχή που σφύζει από κόσμο και ενέργεια για μερικές ημέρες. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, άνδρες και γυναίκες, αφοσιωμένοι πιστοί και άλλοι που δεν έχουν ταχτική εκκλησιαστική ζωή, όλοι ακολουθούν τον δρόμο της Παναγίας και αναμένουν την πολύτιμη βοήθεια της στις καθημερινές δυσκολίες. Μαζί με αυτούς, εκατοντάδες είναι και οι έμποροι που πλαισιώνουν τις χαρμόσυνες ημέρες, παρέχοντας στους προσκυνητές ό,τι χρειάζονται ώστε η εμπειρία και η προσπάθειά τους να ολοκληρώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο…

Τέλος, είναι πάρα πολλοί εκείνοι οι επισκέπτες από το Ρέθυμνο, τα Χανιά ακόμη και το Ηράκλειο που πήγαν με Ι.Χ. για πρώτη φορά στο Πανηγύρι, αλλά τις επόμενες χρονιές έδωσαν υπόσχεση να διανύσουν την απόσταση με πεζοπορία. Σε πείσμα των δυσκολιών και για χάρη της πίστης και του προσωπικού κινήτρου, έγιναν και εκείνοι πεζοπόροι-προσκυνητές της Παναγιάς των Μυριοκεφάλων!

Αυτή την χρονιά, αν δεν έχετε βρεθεί ποτέ στο μεγάλο πανηγύρι, μην χάσετε την ευκαιρία και ανηφορίστε προς το γραφικό, ορεινό χωριό Μυριοκέφαλα. Είμαστε σίγουροι πως θα ζήσετε πολύ όμορφες στιγμές ευλάβειας, παράδοσης και βεβαίως διασκέδασης με κρητική μουσική και εκλεκτά ντόπια εδέσματα!

Πηγή: daynight.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: